hren

I magazin Forbes najavio je skori početak rada hotela s ‘jedinstvenim konceptom na temelju kontinuiranoga kontakta s prirodom’.
Villa Nai 3.3 u Žmanu na Dugom otoku otvara svoja vrata 28. svibnja. Idejno je objekt osmislio akademik Nikola Bašić 2013.godine, a projektiran je na izohipsi što mu donosi neočekivani geometrijski oblik.

U pitanju je projekt koji je dobio potporu iz mjere 4.2 (prerada poljoprivrednog proizvoda Ministarstva poljoprivrede, a nastao je i uz potporu HBOR-a i zajma ESIF preko HAMAG-BICRO-a.

Kako objašnjava Goran Morović koji uz proizvodnju ekološkog maslinovog ulja ovim otvorenjem ulazi i u turistički biznis, riječ je o objektu koji je okružen s tisuću maslina i stablima voća.

Okućnica objekta je površine oko četiri hektara, a njihov OPG Morović inače se brine o šest hektara.

“Villa Nai 3.3 izuzetno je arhitektonsko i građevinsko postignuće, osmišljeno od strane akademika Nikole Bašića. Objekt je to koji se savršeno uklapa u krajobraz otoka i mikrolokaciju unutar maslinika.

Pod istim krovom nalazi se osam smještajnih jedinica, kušaonica maslinovog ulja te mala uljara “zadužena” za preradu maslina iz vlastitog maslinika i mala trgovina za prodaju hrvatskih proizvoda”, ističe Morović.

Organska farma s 5*

U izgradnji je korišten kamen iz iskopa za proizvodnju betona i kamena obloga, a od dodatnih sadržaja tu su vanjski preljevni baze, unutrašnji bazen s wellness zonom (finska/aroma sauna, kutak za vježbanje), spa s tretmanima baziranim na proizvodima iz maslinika, cigar room, lobby bar, teniski teren.

Inače, Villa Nai 3.3 je članica udruženja The Leading Hotels of the World, a njihovo svibanjsko otvorenje najavio je i magazin Forbes koji ih je proglasio jednom od devet novih adresa za ljeto koje je pred nama.

16 osoba ukupno se može smjestiti u luksuznih pet soba i tri apartmana

“Smješten na slikovitom hrvatskom otoku Dugi otok hotel Nai 3.3 jedno je od najotmjenijih otvaranja luksuznih hotela u godini. Ova organska farma s pet zvjezdica pridružit će se vodećim svjetskim hotelima, s jedinstvenim konceptom koji se temelji na kontinuiranom kontaktu s prirodom”, riječi su kojima ih je Forbes opisao.

Morović ističe kako su smještajne jedinice, ukupno pet deluxe soba i tri deluxe suita individualno uređene te svaka ima izlaz na terasu. Ističe kako je pozornost posvećena baš svakom detalju, od dizajna i kvalitete namještaja, posteljine, kada i walk-in tuševa do podnih te zidnih obloga, a ukupan smještajni kapacitet je 16 osoba.

“Villa Nai 3.3 također je mjesto za gastronomske užitke. Uz à la carte doručak koji je uključen u cijenu smještaja, gastro tim nudi jela pripremljena na otvorenoj vatri u restoranu Grotta 11.000 te fine dining opciju u restoranu 3.3.

Naime, 11. 000 godina su stari ostaci najstarijeg Dalmatinca pronađenog na Dugom otoku, pa odatle i ima restorana.

Osnova svih jela su namirnice organskog porijekla, uzgojene na ekološki čistoj otočkoj zemlji ili ulovljene u Jadranskom moru, a vinska lista nudi biranu selekciju hrvatskih vina i svjetskih klasika, ukupno više od 200 etiketa˝, pohvalio se Morović koji sa suprugom Nives godinama proizvodi i ekološko ekstra djevičansko ulje Nai 3.3.

Čak 1100 stabala

Maslinik im se prostire na pet hektara i broji 1100 stabala od kojih je trećina višestoljetnih, a ostala su posađena u zadnjih 15 godina.

Brending za Nai 3.3 povjerili su agenciji Bruketa&Žinić&Grey, a odabrano ime Nai znači snijeg na dalmatoromanskom, izumrlom jeziku toga kraja.

“Na natjecanju u Milanu u kategoriji zalijevanih maslina dobili smo nagradu The Best of the world i to je 24. nagrada na velikim svjetskim natjecanjima.Ulja ima u restoranu Zinfandel hotela Esplanade i trgovini Witrina u Zagrebu. Računamo i s gostima koji žele svjedočiti branju maslina i proizvodnji maslinova ulja”, poručuje Morović.

Izvor: Poslovni.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij