supertalent2

Danas je na rasporedu druga polufinalna emisija Supertalenta. Nastupit će novih devet polufinalista, od kojih će troje proći u finale. 

Opširnije...

krumpir cuvanje

Ako se krumpir čuva na temperaturi iznad 12°C stupnjeva, brže će dehidrirati što će smanjiti njegov rok trajanja. Čak i pod manje idealnim uvjetima, krumpir može izdržati nekoliko tjedana.

Opširnije...

adele

Novi album svjetske superzvijezde Adele, nazvan "30", popeo se na broj jedan i postao je najprodavaniji album godine, srušivši rekord nekada vrlo popularne švedske pop grupe Abbe, javlja u subotu BBC.

Opširnije...

imena 900x552

Zagrebačka softverska tvrtka Mireo prije nekoliko mjeseci kreirala je zanimljivu kartu Hrvatske koja pokazuje koja su najčešća imena, ovisno o godinama i spolu.

Opširnije...

adventura trogir mala

KONCERTI, PROGRAM ZA NAJMLAĐE
Trogirski adventski festival događaj je koji se proteklih godina pozicionirao kao jedan od najboljih u srednjoj Dalmaciji i koji privlači ne samo domaće, nego u velikom broju i posjetitelje iz drugih gradova. Topla atmosfera i jedinstven ambijent UNESCO-m zaštićene stare jezgre, raznolik i kvalitetan program zaštitni su znak ovog događaja, a tako će biti i u njegovom četvrtom izdanju.

Opširnije...

likeri

Više od polovice hrvatskih građana konzumira jaka alkoholna pića, pri čemu su najpopularniji likeri i rakija,  izvijestio je u petak magazin Ja trgovac, koji je zajedno s agencijom Hendal tijekom listopada proveo anketu na nacionalno reprezentativnom uzorku građana Hrvatske starijih od 16 godina.

Opširnije...

dzintonik

Temperature se polako spuštaju prema minusima te smo sada i službeno u periodu godine kada se volimo malo zagrijati pićima. Naravno, obično su to tople varijante poput čaja ili kakaa, ali naravno da nas zagrijati može i dobar koktel.

Opširnije...

divanka450

TRISEDMIN RASPORED NOĆNE VOŽNJE
Noćna vožnja vozi sve rjeđe...

Opširnije...

mars

ZA BILO kakav oblik dugotrajnog boravka ljudi na Marsu, bilo da se radi o kolonizaciji, posjetima ili putovanjima, bila bi nam potrebna stabilna atmosfera koja ne gubi previše čestica i kroz koju se ne probijaju opasna svemirska zračenja.

Opširnije...

vreca spavanje

Ukoliko ste ljubitelj kampiranja, poznato vam je koliko opuštanja, topline i sigurnosti, pruža vreća za spavanje, na kraju dugog dana u prirodi. Možda prije niste koristili vreću za spavanje, ali biste sada željeli isprobati spavanje na otvorenom: pod zvijezdama, ili na plaži...

Opširnije...

kupovina

Odlazak u kupovinu može biti pravi izazov, pogotovo ako niste navikli na to i skloni ste postati plijen određenim navikama zbog kojih gubite vrijeme i novac. Dobra vijest je da je potrebno samo malo dotjerati naše navike kako bismo obavili pravu kupnju, prevladali uobičajene prepreke s kojima se većina kupaca susreće i uštedjeli novac koji će dobro doći u slučaju nužde.

Opširnije...

oie

Članice Europske unije prošle su godine imale rast investicija u obnovljive izvore energije od 48 posto, a oni su 2020. prestigli fosilna goriva kao glavni izvor energije na kontinentu, rekla je u srijedu europska povjerenica Kadri Simson.

Opširnije...

djevojka

Kada donosimo odluke, često reagiramo emocionalno na temelju naših prošlih iskustava. No neka uvjerenja koja imamo o sebi i svijetu koji nas okružuje ograničavaju naš uspjeh i sreću.

Opširnije...

nasa asteroid

U noći na srijedu NASA je realizirala pothvat bez presedana: brzinom od 24.000 km na sat lansirala je letjelicu prema asteroidu u probnoj misiji u sklopu koje će pokušati izmijeniti njegovu putanju u slučaju da čovječanstvo ikada zatreba zaštitu od mogućeg udara asteroida koji bi izbrisao život na Zemlji.

Opširnije...

tyson cannabis

Afrička država Malavi, gdje je uzgoj i trgovina kanabisom u medicinske svrhe legalan, službeno je zatražio od boksačke legende Mikea Tysona da postane zaštitno lice te lokalne industrije, tvrdi AFP.

Opširnije...

beba igracke

Bebe mogu biti izložene većoj količini plastike jer istražuju stvari stavljajući ih u usta.
Novim je istraživanjem otkriveno da dječji izmet sadrži mikroplastiku što sugerira da bi bebe mogle biti izložene većoj razini tih plastičnih čestica nego odrasli, prenosi Parents.

Opširnije...

hrana

Gotovo polovica svjetske populacije podložna je lošoj prehrani, što štetno utječe na zdravlje, no ima i negativne posljedice za planet na kojemu živimo, ističe se u godišnjem izvješću koje je u utorak, pod nazivom "Globalno izvješće o prehrani" (GNR) objavljeno prema podacima što su ih prikupile organizacije poput UN-a, FAO-a, WHO-a i Unicefa.

Opširnije...

usidrene

Dva hrvatska kazališta, Hrvatsko narodno kazalište Split i zagrebačko Satiričko kazalište Kerempuh, nakon odigranih predstava na regionalnim 38. Susretima BiH kazališta u Brčkom povukli su se iz službene konkurencije za nagrade zbog problema vezanih uz žiri festivala.

Opširnije...

ultra mala

Organizatori festivala ULTRA Europe od danas mogu i službeno potvrditi da se najveće, najiščekivanije i najvažnije međunarodno događanje u Hrvatskoj vraća u Split! Da se nešto sprema dalo se naslutiti već u petak, kada se na društvenim kanalima pojavio kratki video teaser, koji je bez puno riječi najavio ono što Ultranauti čekaju već mjesecima, napokon je došao trenutak da se najsjajnija zvijezda hrvatske zabavne i glazbene industrije ponovno vrati tamo gdje joj je i mjesto, na najljepšu ljetnu pozornicu, u samom srcu Dalmacije.

Opširnije...

maslinovo ulje

POVJESNIČAR MASLINARA ŽELJKO KRNČEVIĆ ZA OVAJ JE BROJ OTIŠAO U ŠIBENIK PETNAESTOG STOLJEĆA I OTKRIO U ČEMU SE KUHALO I ČUVALO MASLINOVO ULJE
Tražeći nove podatke i dolazeći do novih saznanja o maslinarstvu i uljarstvu, dođoh tako i do izvanrednog rada kolege Budeča koji na osnovi proučavanja izvora, posebice inventara i oporuka iz Šibenika 15. stoljeća, dolazi do niza izuzetnih podataka o životu todobnog stanovništva. Tako je, uza sve ostalo, zabilježio i ono što nas zanima, a vezano uz naše ulje i masline. Pa pročitajmo nekoliko redaka, zamišljajući gospođe i gospodu, ali i obično stanovništvo toga vremena u njihovom svakodnevnom životu. I Boljeslavu, i Jakova i Petra i Iliju…

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij