utrka biokovo mala

VELIKA NAGRADA BIOKOVA I DRUGO MJESTO
Nakon što se prošle godine okitio titulom prvaka na brdu u klasi E1 17 do 3000, Kaštelanin Martin Mustapić, član SAK Split, na prvoj ovosezonskoj brdskoj utrci Velika Nagrada Biokova 2022, održanoj proteklog vikenda ponad Makarske, pokazao je da su mu ovogodišnje ambicije porasle i da se ozbiljno razmišlja o samom vrhu generalnog plasmana.

Iznajmljenu Škodu Fabiu R5, kojom je završio natjecanje prošle godine, Mustapić je zamijenio novim automobilom Cupra TCR , a novi automobil i iznimno zahtjevne pripreme pred sezonu, rezultirale su drugim mjestom u generalnom plasmanu, odmah iza Matije Jurišića, člana AK Župa dubrovačka za volanom Škode Fabie S-2000.

Jurišić je dvije vožnje odvozio za ukupno 4:34:147, dok je Mustapiću trebalo 4,8 sekundi više, odnosno odvozio je obje vožnje u ukupnom vremenu 4:38:942. Treći na postolju u generalnom plasmanu bio je Marino Poropat iz AKK Fly with Kolman iz Zagreba u Renaultu Clio.

Da je Mustapić na pragu svog najboljeg rezultata i prilike da po prvi put u generalnom plasmanu stane na pobjedničko postolje, vidjelo se već nakon subotnjih treninga, na kojima je postigao najbolje vrijeme.
No, u nedjelju, ponešto zbog krive procjene, u prvu utrku krenuo je s kišnim ovjesom na automobilu, no kiše nije bilo pa je u toj situaciji izgubio poneku sekundu, koja je bila teško nadoknadiva u drugoj vožnji.

- Sama staza je super zanimljiva, boks je na savršenoj lokaciji organizacija na visokom nivou, ambijent i publika za svaku pohvalu, čestitke organizatoru. Vozio sam sa TCR automobilom koji je još u potpunosti u tvorničkim postavkama za kružne utrke, auto super brz i atraktivan, ima on još puno toga za pokazati na brdu. Već od iduće utrke ćemo ugraditi prijenos koji će biti prilagođeniji brdskim stazama, a i meni kao vozaču treba još vremena da se opustim. Ekipa i ja radit ćemo na tome da popravimo sve greške koje su sastavni dio ovog sporta, Naš cilj je ove godine što bolji plasman i završetak svih utrka i naravno što više postolja – kazao nam je nakon utrke Martin Mustapić, pri tome čestitajući Jurišiću na pobjedi.

utrka biokovo tekst

Bedalov drugi među old timerima

Na ovoj utrci nastupio je još jedan Kaštelanin, Damir Bedalov. Bedalov je za volanom Opela GT iz 1971. godine vozio u Kupu povijesnih automobila, u kategoriji točnost, što se odnosi na što sličnije vrijeme prve i druge vožnje.
Ovaj Kaštelanin, koji je također vozio u bojama SAK Split, osvojio je drugo mjesto i zasluženi pokal, a prvo mjesto izmaklo mu je za svega 0,08 sekundi.

U poretku među klubovima u Makarskoj je pobjedu odnio AK Župa Dubrovačka, drugi je Splitski Auto Klub i treći AK Dubrovnik Racing.

Pred vozačima brdskih utrka 21. svibnja je utrka u Kotoru u Crnoj Gori, a među ovogodišnjim utrkama svakako treba spomenuti i utrku Sv. Dujam – Nagradu Malačke od 17. do 19. lipnja, na kojoj će Kaštelani braniti čast domaćina.

Foto: privatna arhiva, I. Dujić


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno