nogometasi

TRI su sjajne stvari obilježile nogometni praznik u Belišću, u kojem je favorizirani Hajduk s 5:1 izborio četvrtfinale Kupa.

Genijalnosti s loptom i hat-trick junaka Marka Livaje pokrivaju prvu i nogometnu stranu priče, a za ostalo su se pobrinuli oni najmlađi i Danijel Subašić te su nas podsjetili zbog čega smo se zahvaljujući svojim idolima jednom doživotno zaljubili u nogomet.

Druga stvar dogodila se u poluvremenu, kada su se Hajdukovi igrači zagrijavali. Dječaci su stali uz gol-aut liniju i vikali imena igrača koje bi vidjeli. Jedan od onih koji su im se odmah odazvali bio je Dario Melnjak, s kojim su napravili selfi.

Ovo je nogomet

Ta fotografija najbolje pokazuje koliku emociju izaziva nogomet kada su stvari postavljene na idealan način, kao što je to bilo danas u Belišću, koje se pokazalo kao vrhunski domaćin.

nogometasi2

Belišćani su uoči utakmice organizirali malu tribinu za najmlađe članove svog pomlatka,  priključili su im se i vršnjaci iz Valpova. Ne dolazi Hajduk u Slavoniju svaki dan, naročito ne na natjecateljsku utakmicu protiv njihovog kluba, i to predstavlja ispunjenje sna svakog klinca koji se zaljubio u loptu.

Hajdukovi i Dinamovi dolasci u manja mjesta diljem Hrvatske uvijek za sobom vuku feštu u najavi, a ova u Belišću bila je jedna od takvih.

Sveukupno se na tribini i pored terena skupilo oko 2500 ljudi i bila je to nogometna fešta kakva baš uvijek treba biti. Nogometni praznik bez ijednog incidenta, s detaljima koji su podsjetili zbog čega se klinci zaljubljuju u nogomet.

Treće, i ono najljepše, stiglo je na kraju cijele priče. Razdragani limači utrčali su u teren iste sekunde nakon posljednjeg sučevog zvižduka i krenuli u trk prema legendarnom Danijelu Subašiću, koji je danas branio svih 90 minuta za Hajduk. Bile su to prekrasne scene, kakve ne viđamo toliko često u svijetu nogometa, a za njih je uvelike zaslužan i sam Subašić.

Tražili su od njega bilo kakav rekvizit za uspomenu ili fotografiju. Suba, jedna od dokazanih ljudskih veličina, za svakog je pronašao ponešto vremena.

Velike geste Subašića i Livaje

Na kraju je trčao s mališanima preko cijelog terena kako bi zahvalio Torcidi, a potom i domaćoj publici na toplom prijemu. Svaki njegov korak dječica su trkom pratila i nisu ga ispuštala iz vida.

Pa čak i kad se zaputio u svlačionicu, priči nije bio kraj. Uz Subu su mališane pažnjom oduševili i ostali hajdukovci, koji mnogima od njih predstavljaju početne nogometne idole.

To što je njihovo Belišće izgubilo 5:1 brzo će zaboraviti. Uostalom, koga briga za rezultat kad imaš selfi i uspomenu sa svjetskim doprvakom i omiljenim likom hrvatskog nogometa ili ako ti Marko Livaja pokloni dres?

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij