hren

HAJDUK je danas na svojim društvenim mrežama i službenim stranicama objavio da je doveo Filipa Krovinovića iz Benfice. Splitski klub je za veznjaka Benfice platio 1.5 milijuna eura odštete, a ugovorena je i prijateljska utakmica između dva kluba koja će se odigrati na Poljudu.

Krovinović je stigao nakon što je u Benfici izbačen iz momčadi jer je snimljen kako vrijeđa trenera Jorgea Jesusa pa se iznenada otvorila prilika da dođe na Poljud. Hajduk ju je iskoristio i nakon Livaje doveo još jednog nogometaša koji nominalno pretendira na poziciju desetke.

Kad se pogleda grafika iznad vidi se da je Krovinović u posljednja dva kluba igrao poziciju lijevog veznog ili lijevog krilnog napadača, a to je jedna od opcija i za Hajduk. 

U ovom trenutku nitko ne zna koje će mjesto u momčadi dobiti Krovinović, ali je jasno da ga čeka važna uloga. Hajduk nije platio veliku odštetu i dao Krovinoviću ozbiljnu plaću, čiji točan iznos nije poznat, da bi on sjedio na klupi. Bivši veznjak Benfice će vrlo brzo upasti u prvih 11 Hajduka. Tri su opcije kako se to može dogoditi.

1. Kalinić - Lovrencsics, Vušković, Elez, Čolina - Čuić, Vuković - Sahiti, Krovinović, Biuk - Livaja

Ova opcija značila bi da će Krovinović preuzeti poziciju desetke koju je dosad igrao Livaja, a njena najveća žrtva bio bi Slovenac Jan Mlakar koji bi izgubio mjesto u prvoj postavi. Mlakar je u prvoj utakmici sezone protiv Slaven Belupa dao dva gola pa nije izgledno da će ga trener Gustafsson tek tako maknuti iz kadra, ali baš se ta opcija čini kao jedina u kojoj je moguće Krovinovića koristiti na njemu najprirodniji način.

2. Kalinić - Lovrencsics, Vušković, Elez, Čolina - Vuković, Krovinović - Sahiti, Livaja, Biuk - Mlakar

Kod ove opcije bi mjesto u prvih 11 izgubio Čuić, ali treba istaknuti da je njegovo mjesto ionako upitno jer ovisi o tome hoće li Hajduk uspjeti otkupiti Marca Fossatija od Monze. Ako dođe Fossati, Čuić svakako gubi mjesto u prvih 11. Krovinović bi u ovom raspletu događaja zauzeo mjesto lijevog centralnog veznjaka u postavi Hajduka, pa bi Livaja i Mlakar ostali na pozicijama koje su dosad igrali.

3. Kalinić - Lovrencsics, Vušković, Elez, Čolina - Čuić, Vuković - Sahiti, Livaja, Krovinović - Mlakar

Najveća žrtva ove formacije bio bi mladi Stipe Biuk, a to znači da se vjerojatno radi o sastavu na koji Hajduk ne bi bio spreman jer je Biuk označen kao projekt kluba. Dakle, jedina promjena u odnosu na trenutni sastav bila bi u tome da Krovinović zamjeni Biuka u prvih 11. Možda to na prvu zvuči nemoguće, ali kad se uzme u obzir koliko je Hajduk platio Krovinovića, ne treba ovu opciju skroz odbaciti jer Krovinović sigurno neće sjediti na klupi.

Moguće su i neke veće promjene kako bi se pronašlo mjesto za Krovinovića, ali ipak je teško vjerovati da bi se trener Hajduka tek tako odrekao formacije koju je uigravao tijekom cijelih priprema i s kojom je ušao u sezonu. Stoga vas pitamo, uzevši u obzir činjenicu da formacija ostaje netaknuta, koja je za vas najbolja opcija?

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij