mala

- Dobro nam došli na Đardin čitanja u kojem se predstavlja naša škola Kneza Trpimira. Naša današnja tema su Kaštela, kaštelanski autori ili kaštelanska tematika – kazala je na početku četvrtog druženja ovogodišnjeg Đardina čitanja voditeljica Lucija Bešlić, koja je zajedno s Gabrijelom Vidović, publiku vodila kroz program koji se u četvrtak održavao u Dudanovom parku u Kaštel Kambelovcu.

Opširnije...

dardin citanja2

Što i kako čitaju učenici osnovne škole Kneza Trpimira u Kaštel Gomilici, moći će doznati svi koji danas u 19 sati pristignu u Dudanov park u Kaštel Kambelovcu, gdje će biti održano četvrto zajedničko čitanje u sklopu ovogodišnjeg Đardina čitanja.

Opširnije...

djeca lovestock

-Kako je Lovestock festival ljubavi trudimo se svake godine tu ljubav donijeti djeci novim i drugačijim kanalima i načinima u odnosu na prethodne godine. Ove godine radionice ćemo bazirati na tradiciji, umjetnosti i mirisima sretnog djetinjstva, - kazala nam je Nataša Jukić, organizatorica dječjeg dijela programa kaštelanskog festivala.

Opširnije...

mala

Uz zvukove valova koji se pod udarima juga razbijaju o obalu u Kaštel Novom, učenici osnovne škole Bijaći u utorak su u tamošnjem đardinu održali svoj program ovogodišnjeg Đardina čitanja, višednevne manifestacije, koju u sklopu Kreativnog proljeća organiziraju Gradska knjižnica i Ogranak Matice hrvatske u Kaštelima, predvođenih Renatom Dobrić i Milijem Novakom.

Opširnije...

svalina grgin

Gradska knjižnica Kaštela ovih je dana objavila na svojim internet stranicama još jedan podcast „Zdravi i veseli bili“, u kojem je ravnateljica Renata Dobrić ugostila Antu Grgina i Stanka Svalinu, članove Hrvatskog glazbenog društva Zrinski, s kojima je razgovarala o prošlosti ovog donjokaštelanskog glazbenog društva.

Opširnije...

zaninovic

Proteklog vikenda u Metkoviću je održana 37. Smotra folklora jadranske Hrvatske ‘Na Neretvu misečina pala’ u organizaciji KUD-a Metković te Ustanove za kulturu i sport Metković, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture. U plesnom dijelu nastupio je KUD Ante Zaninović iz Kaštel Kambelovca i to kao predstavnici Splitsko- dalmatinske županije za priobalje  na prvoj večeri folklora.

Opširnije...

dardin citanja2

U sklopu projekta Kreativno proljeće u utorak, 24. svibnja u 19 sati  u đardinu u Kaštel Novom održat će se treći po redu Đardin čitanja kojeg će pripremiti učenici škole Bijaći. Manifestacija se održava u organizaciji Gradske knjižnice Kaštela i Matice Hrvatske.

Opširnije...

kreativno proljece

Kreativno proljeće nastavlja se i dalje, a pred nama je Tjedan kreativnih i kulturnih industrija tijekom kojeg če se aktualizirati nekoliko tema, od Olimpijade kulture i nastavka Đardina čitanja do Smart cornera splitsko-dalmatinskog.
Tako će u utorak, 24. svibnja, u 13 sati u dvorcu Rušinac u Kaštel Lukšiću, tema biti Olimpijada kulture Kaštela, odnosno njeno predstavljanje i rezultati, kao i objava natječaja za Olimpijadu kulture za ovu godinu.

Opširnije...

mala

Drugo druženje ovogodišnjeg Đardina ćitanja, u organizaciji Gradske knjižnice Kaštela i Matice hrvatske Kaštela, održano je ovog četvrtka u đardinu u Kaštel Starom, gdje su mladi čitači iz osnovne škole Prof. Filipa Lukasa svojim izborom pročitanih ulomaka zainteresirali ne samo svoju publiku već i brojne građane koji su u đardin pristigli iz nekih drugih razloga.

Opširnije...

vodice festival

Glumci Kaštelanskog kazališta, sa svojom predstavom „Iza vrata“, u subotu, 21. svibnja, sudjeluju na 62. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera u Vodicama. Festival se održava na daskama Kulturnog centra Vodice, a Kaštelani nastupaju u 17.45 sati.

Opširnije...

izlozba mala

IZLOŽBA JE OTVORENA DO 6. LIPNJA
U organizaciji Muzeja grada Kaštela sinoć je u muzejskom prostoru kaštela Vitturi u Kaštel Lukšiću otvorena izložba poznatog splitskog kipara Marinka Jelače pod nazivom OP-SJENE i to povodom obilježavanja Međunarodnog dana muzeja. Kustosica izložbe je muzejska savjetnica  Mirela Vujević Duvnjak. Uz radove Marinka Jelače na izložbi su postavljeni i radovi gošće izložbe, njegove kćeri Jelene Jelača.

Opširnije...

sjene izlozba

U Muzeju grada Kaštela u Kaštel Lukšiću u srijedu, 18. svibnja u 20.00 sati otvorit će se izložba OP-SJENE Marinka Jelače, poznatog splitskog akademskog umjetnika. Kustosica izložbe je Mirela Vujević Duvnjak. Ujedno, na izložbi  kao gost  izlaže i umjetnica  Jelena Jelača.

Opširnije...

.medeja

U nedjelju, 15. svibnja s početkom u 19 sati, u Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću gostuje Gimnazijska dramska scena "Kraljica" s predstavom "Medeja".
Jedno od najboljih djela velikog starogrčkog pisca Euripida, Medeja je priča o ljubavi, zavisti, častohleplju i osveti. Tragedija Medeja dramski je tekst koji nikada nije izgubio na aktualnosti, kao ni ostala Euripidova djela koja su znatno utjecala na europsku dramsku literaturu.

Opširnije...

mala

U Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću, jučer je, na radost brojnih mališana, odigrana predstava „Dalmatinko“ u izvođenju odlične ekipe glumaca Kaštelanskog kazališta. Predstava je održana u sklopu programa Kaštel mali, a riječ je o edukativnoj lutkarsko-igranoj predstavi kojoj je prvenstveni cilj ukazati na važnost prijateljstva te prisutnost dječačkog nasilja u školskoj dobi.

Opširnije...

carevo novo ruho mala

PREDSTAVE U KAŠTEL MALOM
Najmlađi Kaštelani ovog su četvrtka ujutro ponovo ispunili sva mjesta u kinu Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu, a razlog tome bila je predstava „Carevo novo ruho“ u izvedbu glumaca Gradskog kazališta mladih iz Splita, koja se odigrala u sklopu programa ovogodišnjeg Kaštel Malog.

Opširnije...

dardin citanja tekst

Nakon što je prošle godine, u organizaciji Gradske knjižnice Kaštela održan prvi Đardin čitanja, ove godine u organizaciju ovog događanja, a u sklopu Kreativnog proljeća, uključila se i Matica hrvatska pa sve poklonike lijepe riječi u Kaštelima, od 17. svibnja do 6. lipnja, očekuje cijeli niz zanimljivosti, koje su danas novinarima predstavili ravnateljica GKK Renata Dobrić i predsjednik Matice hrvatske u Kaštelima Mili Novak.

Opširnije...

mala

ČETVRTAK U KAŠTEL MALOM
Nakon  što su pred najmlađim Kaštelanima u utorak poslijepodne odigrali predstavu „Poštarska bajka“, glumci Gradskog kazališta mladih iz Splita ponovo stižu na pozornicu kina Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu i to u četvrtak, 12. svibnja, u 10 sati, i to s predstavom „Carevo novo ruho“.

Opširnije...

postarska bajka najava

PREDSTAVA ZA DJECU I ONE STARIJE
Događanja ovogodišnjeg Kaštel Malog nastavljaju se u utorak, 10. svibnja u 16 sati, kada na pozornicu kina Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu, stiže Gradsko kazalište mladih iz Splita s predstavom „Poštarska bajka“. Ova predstava „uskočila“ je u program jer je, zbog bolesti glumice, otkazana predstava „Crvenkapica“ koja se prema rasporedu trebala održati u navedenom terminu.

Opširnije...

mala

Dvjestotinjak djece i mladih iz kaštelanskih udruga i skupina, ali i iz sudjednih gradova, u nedjelju navečer pokazalo je dio onoga čime se bave  s puno ljubavi i talenta, nastupima na pozornici kina Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu, na Smotri dječjeg stvaralaštva ovogodišnje manifestacije Kaštel Mali.
Donijela su djeca na pozornicu mnogo pjesme, plesa, poneku recitaciju i igrokaze, pokazavši predivne dječje glasove, vesele plesne korake i koreografije te talent za glumu i scenske nastupe.

Opširnije...

gkknaslovna

Gradska knjižnica Kaštela i u tjednu pred nama, od 9. Do 14. Svibnja, nastavlja s organizacijom posebnih druženja i radionica unutar svojih odjela u Kaštelima, a što sve pripremaju, prvenstveno za najmlađe korisnike, pogledajmo u nastavku.

Opširnije...

Izdvojeno