hren

Rezultate novog CRO Demoskopa donosi Damira Gregoret.
Kako je sve što se događalo u travnju utjecalo na rejting stranaka i političara? RTL ekskluzivno donosi novi CRO Demoskop.

Opširnije...

Angela Merkel najavila je kako će izvan Njemačke moći putovati i oni koji nisu još cijepljeni. Na taj način, svi će moći otići na godišnje odmore u europske zemlje.

Opširnije...

Novine Corriere della Sera pišu o “pobuni u Italiji”.
Talijanska vinska industrija oštro se protivi planovima Europske unije o mogućem razrjeđivanju vina vodom da bi se u njemu smanjio udio alkohola.

Opširnije...

Svi se angažiraju oko toga da se cijepi što više ljudi.
Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak kazao je da cijepljenje u Hrvatskoj dobro napreduje, te da se, ako budu dovoljno cijepljenja, razmišlja o organiziranju velikih i masovnih događaja na koji mogu doći osobe koje su cijepljene ili koje su testirane, piše N1.

Opširnije...

U Hrvatskoj se dogodio novi potres.
Na području Banije tlo je zatresao potres jačine 2,4 s epicentrom 19 kilometara zapadno od Siska, javio je EMSC.

Opširnije...

ŠPANJOLSKA je ukinula izvanredno stanje u zemlji koje je zbog pandemije koronavirusa bilo na snazi tijekom posljednjih šest mjeseci, čime više nema policijskog sata.
Od sada će isključivo svaka od 17 autonomnih pokrajina odlučivati o ograničenju kretanja stanovnika ali više neće imati zakonski "kišobran" koji im je bez sudske odluke omogućavao ograničenje fundamentalnih prava građana, poput slobodnog boravka na ulici.

Opširnije...

Dan Europe obilježava se širom Europske unije 9. svibnja. U Strasbourgu se održava Konferencija o budućnosti Europe. Također, u Moskvi se održava vojna parada kojom se obilježava Dan pobjede nad nacizmom. 

Opširnije...

Na području Splita 4. svibnja nestali su 15-godišnji David Čvrljak i tri godine stariji Danijel Pavlović.

Opširnije...

Brnjac je kazala kako vjeruje da smo ispunili sve preduvjete kako bi turisti prepoznali Hrvatsku kao sigurnu za odmor.
Turistička sezona mogla bi biti bolja od lanjske, kazala je u razgovoru za subotnji Večernji list ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Opširnije...

AKO naručujete male pošiljke iz Kine vrijednosti do 160 kuna, od 1. srpnja plaćat ćete ih 25 posto više. Naime, od tog datuma na sve pošiljke iz trećih zemalja, što uključuje i Kinu, plaćat će se porez na dodanu vrijednosti (PDV), koji u Hrvatskoj iznosi 25%.

Opširnije...

APN je u petak, sukladno najavama, objavio oglas o prestanku subvencioniranja stambenih kredita, po kojem će se zahtjevi za subvencije u ovom krugu zaprimati do 14. svibnja do 16 sati, a resorno ministarstvo je pozvalo sve zainteresirane da požure s predajom dokumentacije.

Opširnije...

Iako je pandemija već drugu godinu tradicionalnu proslavu svetog Dujma uvelike osiromašila čini se da Splićanke i Splićani nisu ni ove godine propustili napraviti đir splitskom Rivom. Za razliku od prošlogodišnjeg blagdana svetog Duje kada smo bili u potpunom ‘lockdownu’, ovaj put mjere su nešto blaže, pa je centar grada bio prepun ljudi.

Opširnije...

Iz Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) u petak su, vezano uz najavu ograničenja rada trgovina nedjeljom, kazali da trgovci nemaju ujedinjen stav o tome, ali svi smatraju da pandemija nije dobar trenutak za zabrane rada u bilo kojem smislu, jer se trgovina još oporavlja od zatvaranja i pada prodaje.

Opširnije...

U petak je u Hrvatskoj zaraženo još 1435 osoba. Preminule su 33 oboljele osobe. Nacionalni stožer održao je press konferenciju.

Opširnije...

Britanci su u četvrtak glasali na lokalnim izborima presudnim za premijera Borisa Johnsona i za budućnost Škotske, gdje se pristaše neovisnosti nadaju jasnoj pobjedi koja će im utrti put prema novom referendumu o samoodređenju. Birališta su se zatvorila u 23.00 sata po srednjoeuropskom vremenu označivši početak brojenja glasova koje bi ipak moglo potrajati zbog restrikcija u vezi s pandemijom. Rezultati se očekuju u petak i tijekom vikenda.

Opširnije...

“Pacijenti u Europi i diljem svijeta trebaju imati pristup prvoklasnim lijekovima protiv covida-19, stoga smo odredili tri vrlo jasna cilja: do listopada ćemo razviti i odobriti tri nova i učinkovita lijeka protiv covida-19 koji potencijalno mogu promijeniti tijek bolesti”, navela je povjerenica.

Opširnije...

Cijene hrane u svijetu porasle su u travnju na najvišu razinu od svibnja 2014. godine, potaknute poskupljenjem šećera, objavila je u četvrtak agencija Ujedinjenih naroda za hranu FAO.

Opširnije...

Predsjednik Vlade Andrej Planković kazao je nakon sastanka vladajuće većine da je njihov stav jasan - da neće podržati Zlatu Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda. Vladajući su razgovarali i o radu nedjeljom.

Opširnije...

U Školi narodnog zdravlja Andrija Štampar u Zagrebu danas se drugom dozom cijepe studenti medicine i stomatologije.
Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak te njegova pomoćnica Ivana Pavić Šimetin stigli su u Školu narodnog zdravlja Andrija Štampar u Zagrebu gdje se danas drugom dozom AstraZenece cijepe studenti medicine i stomatologije.

Opširnije...

Zbog nedoumica pri primjeni članka 14. stavka 2. Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, u dijelu koji se tiče ugostiteljskih objekata na pomorskom dobru, iz Ministarstva turizma i sporta RH pojasnili su uvjete pod kojima jedinice lokalne samouprave mogu izdati rješenje o ispunjavanju minimalnih uvjeta za beach bar koji se nalazi na plaži, odnosno za objekt brze prehrane ili slastičarnice u kiosku smještenom na pomorskom dobru iako su ti objekti udaljeni manje od 100 metara od postojećih ugostiteljskih objekata iste namjene smještenih u građevini.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij