hren

Hrvatska je obala na najnovijoj karti ostala u "narančastom", a kontinentalne hrvatske regije i dalje su označene zelenom bojom.
Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) objavio je novu korona kartu na kojoj je hrvatska obala i dalje u narančastom.

Opširnije...

TURISTI koji putuju u Europu u pravilu moraju predočiti potvrdu da su se cijepili, oporavili od covida-19 ili imati negativan test na koronavirus, koji ovisno o zemlji u koju se putuje može biti besplatan ili stajati čak par stotina eura.

Opširnije...

Polaganjem vijenaca kod Spomenika hrvatske pobjede Oluja 95 na Trgu Ante Starčević u Kninu u četvrtak ujutro počela je svečanost obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 26. obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluja.

Opširnije...

Promjenjivo i nestabilno vrijeme donijelo je diljem Hrvatske grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom oborinom i pojačanim vjetrom. Prijepodne je zahvatilo vinkovačko područje. Srušena stabla, oštećeni automobili, šteta se zbraja. Snimka nadzorne kamere iz jednog vinkovačkog kafića pokazuje kojom je jačinom vjetar jutros udario na taj grad:

Opširnije...

U zadnja 24 sata zabilježeno je 247 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1.221 Među njima su 154 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 14 pacijenata. Preminule su tri osobe.

Opširnije...

POČETKOM godine, kad se još strahovalo da od ove turističke sezone neće biti ništa, iznajmljivači su snižavali cijene noćenja. Nisu ni slutili da će se u kolovozu tražiti krevet više. I sad kad je tako neki od iznajmljivača odlučili su otkazati rezervacije gostima koji su doslovce pred njihovim vratima, budući da za noćenja prodana početkom godine sad mogu dobiti puno više.

Opširnije...

PREDSJEDNIK Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović povodom svečanog obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 26. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Oluja" priredio je svečani prijem za ratne zapovjednike iz Domovinskog rata na tvrđavi u Kninu.

Opširnije...

U HRVATSKOJ se lani liječilo 20 posto manje pacijenata, no potrošeno je 500 milijuna kuna više.
Podaci su to koji obuhvaćaju sve hrvatske bolnice. Proizlaze iz Izvješća o radu bolnica u prošloj godini Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, prema kojem su 2020. bila 581.093 pacijenta, odnosno otpusta iz bolnica, u odnosu na 715.639 u 2019. godini, što je 134.549 pacijenata manje. I iskorištenost kreveta je pala za 13 posto.

Opširnije...

Od 5. kolovoza kompanija uvodi i liniju između zračne luke London City i Splita, linija će biti u prometu tri puta tjedno.
British Airways obnovio je većinu svojih linija prema hrvatskim zračnim lukama. No kompanije je dugo čekala na povratak u hrvatske destinacije u ovoj ljetnoj sezoni, jer nije htjela riskirati i čekala je ukidanje mjera.

Opširnije...

Ministarstvo poljoprivrede obavještava sve zainteresirane da će se u sutrašnjem broju Narodnih novina, broj 87/21 objaviti Pravilnik o izmjenama i dopuni Pravilnika o športskom i rekreacijskom ribolovu na moru. Predmetnim će se propisom omogućiti prodaja dozvola za športski i rekreacijski ribolov u trajanju od 150 dana, a najduže do 31. prosinca za kalendarsku godinu.

Opširnije...

Evo o čemu će umnogome ovisiti kakve će biti plaće u Hrvatskoj do kraja godine, ali tu raspravu nitko ne pokreće, navodi Željko Lovrinčević.
Ovih dana javnost je zasuta brojkama o dobrim turističkim rezultatima i podacima o rastu fiskaliziranih računa, pa se dijelom stvara dojam da postpandemijski oporavak više nije upitan i da se na tom putu više ne mogu ponoviti prošlogodišnje poteškoće i krize.

Opširnije...

„Upravo sam i sam na otoku, tu ste me zatekli, pa sam malo popričao s nekim mještanima dok sam čekao vaš poziv. I, znate što, nitko nije za most, od svih kojima sam to spomenuo. Kad bi imali most, kažu, ne bi više bili otok“, ističe Petar Filipić.

Opširnije...

O novim osobnim iskaznicama u N1 Studiju uživo govorio je državni tajnik MUP-a Žarko Katić.

Opširnije...

 

U Grčkoj su zabilježene najviše temperature od 1987. godine, a satelitska mjerenja pokazuju da se kreću i do čak 53 stupnja.

Opširnije...

Američki državni tajnik Antony Blinken pozvao je u ponedjeljak Hrvatsku da se pridruži Programu izuzeća od viza, što je važan korak prema ukidanju viza za hrvatske državljane pri ulasku u Sjedinjene Države.

Opširnije...

 

Oko 28 posto Europljana ne može si priuštiti tjedan dana odmora izvan mjesta svog prebivališta, a taj se broj penje na čak 60 posto u skupini radnika ispod praga siromaštva u kojoj Hrvatska zauzima visoko treće mjesto iza Grčke i Rumunjske, pokazuje istraživanje objavljeno u ponedjeljak.

Opširnije...

Prepoznajete li osobu s fotografija molimo da o tome obavijestite najbližu policijsku postaju ili putem besplatnog telefona 192.

Opširnije...

Zbog masovnog povlačenja hrane iz hrvatskih trgovina predsjednica potrošačke udruge iz Karlovca inicirala je hitan sastanak u Ministarstvu poljoprivrede.

Opširnije...

U odnosu na srpanj 2020. godine promet vozila je u srpnju ove godine veći za 35 posto, a naplaćena cestarina za 37 posto, navode iz HAC-a.
Tijekom proteklog vikenda na svim autocestama u nadležnosti Hrvatskih autocesta (HAC) zabilježen je promet 926 tisuća vozila i naplaćena cestarina od 52,9 milijuna kuna, što su porasti za više od 30 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, ali i blagi porasti u odnosu na rekordnu 2019., priopćili su u ponedjeljak iz HAC-a.

Opširnije...

 

Danas u Hrvatskoj i drugima članicama Europske unije počinje izdavanje nove, 2. generacije elektroničkih osobnih iskaznica. Nove osobne iskaznice predstavio je u ponedjeljak ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij