hren

Novi saziv Gradskog vijeća Kaštela od danas je službeno započeo s radom. Na prvoj, konstituirajućoj sjednici utvrđeni su vijećnici koji će sljedeće četiri godine zastupati interese građana u ovom predstavničkom tijelu, a za predsjednika Gradskog vijeća izabran je HDZ-ovac Ivan Udovičić, koji je ovu dužnost obavljao i u prethodnom sazivu.

Opširnije...

U Gradskoj vijećnici u Kaštel Sućurcu u srijedu, 16. lipnja u 12 sati održat će se Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća te će kandidati izabrani u novi saziv Gradskog vijeća, po prvi puta sjesti u vijećničke klupe na prvoj sjednici kaštelanskog predstavničkog tijela.

Opširnije...

Za sedam dana, kandidati na lokalnim izborima, izabrani u novi saziv Gradskog vijeća, po prvi put će sjesti u vijećničke klupe na prvoj, Konstituirajućoj sjednici kaštelanskog predstavničkog tijela.

Opširnije...

NA LISTI 110 TVRTKI I OBRTA
S  ciljem promicanja razvoja poduzetništva te stvaranja povoljne poduzetničke klime, Grad Kaštela je sredinom ožujka objavio javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu potpora namijenjenih razvoju poduzetništva u ovoj godini, a nakon provedenog postupka ovih je dana objavljena rang lista pristiglih prijava.

Opširnije...

ZAPOČEO NOVI MANDAT GRADONAČELNIKU
Nakon provedene zakonske procedure, u četvrtak, 20. svibnja, rezultati lokalnih izbora u Kaštelima postali su konačni i pravovaljani pa je tako od četvrtka gradonačelniku Denisu Ivanoviću i njegovoj zamjenici Jadranki Matok Bosančić započeo novi četverogodišnji mandat. Isto tako, prema zakonskim propisima u tijeku narednih 30 dana mora se sazvati konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća, a tko će se naći u sastavu novog kaštelanskog „parlamenta“ pogledajte u nastavku..

Opširnije...

Kaštelanski gradski vijećnici ove su srijede održali redovnu sjednicu Gradskog vijeća, koja se, zbog epidemioloških mjera, održala elektroničkim putem te su sve točke koje su se našle na dnevnom redu usvojene, neke jednoglasno, a neke sa suzdržanim glasovima i glasovima protiv iz dijela oporbe.

Opširnije...

Ove će se srijede, 31. ožujka sa početkom u 11 sati održati 27. sjednica Gradskog vijeća Kaštela koja će prema dnevnom redu sadržavati čak 28 točaka. Sjednica koju je sazvao predsjednik Ivan Udovičić, zbog epidemioloških mjera održat će se elektroničkim putem.

Opširnije...

Poslove vršitelja dužnosti pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti i opće poslove u Gradskoj upravi Kaštela, prema odluci gradonačelnika Denisa Ivanovića, do novog natječaja za to radno mjesto, obnašat će Jakša Sokol,viši savjetnik – specijalist za pravne poslove.

Opširnije...

Kaštela su nakon dugo godina s nizom, uglavnom komunalnih problema, u ovom trenutku postala grad poželjan za život mladih obitelji, što govori o tome da je ovaj grad velikim koracima krenuo naprijed, čulo se danas na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj povodom Dana grada Kaštela u Kaštel Gomilici.

Opširnije...

Na službenim stranicama Grada Kaštela, u ponedjeljak 22. veljače, objavljen je javni natječaj za imenovanje ravnatelja ili ravnateljice Razvojne agencije Grada Kaštela, na vrijeme od četiri godine.
Radi se o nepunom radnom vremenu, odnosno četiri sata tjedno, a nakon provedenog natječaja o imenovanju će odlučivati kaštelansko Gradsko vijeće.

Opširnije...

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlade, koja se održala ovog četvrtka, usvojen je niz kadrovskih promjena, a među ostalima, aktualna kaštelanska pročelnica za društvene djelatnosti Sandra Zokić imenovana je, po javnom natječaju, ravnateljicom Uprave za poljoprivredno zemljište, biljnu proizvodnju i tržište.

Opširnije...

ŠTO SU VIJEĆNICI PITALI NADLEŽNE
Aktualni sat jučerašnje sjednice Gradskog vijeća započeo je pitanjem HSP-ovca Ante Komljena o prikupljanju otpada, a završio kritikom nezavisnog vijećnika Ivana Gotovca o deponiranju otpada na nekoliko lokacija u Kaštelima. Između njih dvojice za govornicu u kinu Sv. Juraj, gdje se održala sjednica, izašlo je još nekoliko vijećnika, a većina njihovih pitanja odnosila se na područje komunalnih djelatnosti.

Opširnije...

VIJEĆNICI SLOŽNI
Iako bi se na prvu moglo reći da današnja redovna sjednica Gradskog vijeća Kaštela nije donijela ništa neočekivano jer su se sve teme dnevnog reda, koje su uslijedile nakon vijećničkih pitanja, usvojile bez posebne diskusije i rasprave, ipak treba zabilježiti jedan „povijesni“ trenutak, a to je da su vijećnici SDP-a, po prvi put bez primjedbi, prihvatili izmjene Proračuna grada Kaštela.

Opširnije...

U kino dvorani Sveti Juraj u Kaštel Sućurcu u srijedu, 17. veljače u 12 sati održat će se 26. sjednica Gradskog vijeća u uvjetima posebnih okolnosti izazvanih epidemijom bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 a. Sjednica će se održati uz obvezno poštivanje propisanih epidemioloških mjera, posebno dezinfekcije, nošenje zaštitne maske te poštivanje mjere udaljenosti među prisutnima.

Opširnije...

U nedjeljnoj emisiji Kronika grada Kaštela TV Jadran, gostovao je kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović. Gradonačelnik je u emisiji govorio o projektima u protekloj 2020. godini kao i o onome što Kaštela očekuje u 2021. godini. Više pogledajte u video prilogu...

Opširnije...

Još su samo tri dana ostala do krajnjeg roka za podnošenje prijedloga za dodjelu javnih priznanja grada Kaštela za 2020. godinu, koja će biti uručena zaslužnim pojedincima, udrugama i skupinama povodom Dana grada  4. ožujka.

Opširnije...

SUFINANCIRANJE IZ GRADSKOG PRORAČUNA
Programe i projekte  glazbene, glazbeno-scenske i plesne, kazališne, književno-nakladničke i knjižničarske, muzejsko-galerijske i likovne te filmske djelatnosti, kao i manifestacije sa sadržajima koji spadaju u zaštitu i obnovu kulturne i prirodne baštine, Grad Kaštela sufinancirat će i naredne godine i to s 1,6 milijuna kuna, zbog čega je objavio javni poziv za podnošenje prijava.

Opširnije...

ROK DO 29. SIJEČNJA
U gradskom proračunu za sljedeću godinu planirana sredstva za financiranje programa i projekata socijalne skrbi, zdravstvene zaštite te za programe udruga prosteklih iz Domovinskog rata, iznose 1,62 milijuna kuna, a Grad Kaštela upravo je objavio javni poziv zainteresiranim korisnicima tih sredstava.

Opširnije...

Gradski vijećnici, gradonačelnik, domaće pravne osobe, udruge građana, vijeća mjesnih odbora i najmanje deset građana koji imaju prebivalište na području grada Kaštela, od danas do  15. sijećnja mogu uputiti prijedloge o osobama, udrugama ili pravnim osobama, za koje smatraju da za Dan grada u ožujku sljedeće godine, zbog svojih posignuća i djelovanja, zaslužuju primiti neku od nagrada i priznanja Grada Kaštela.

Opširnije...

SJEDNICA ODRŽANA ELEKTRONIČKIM PUTEM
Zbog epidemiološke situacije vezane uz pandemiju koronavirusa, po prethodnom dogovoru s predsjednicima Klubova vijećnika, održana je 25. sjednica Gradskog vijeća elektroničkim putem, sukladno Uputama za održavanje sjednice u posebnim okolnostima. Sve točke dnevnog reda usvojene su jednoglasno ili većinom glasova među kojima je Prijedlog II. izmjena i dopuna Proračuna Grada Kaštela za 2020. godinu.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij