hren

KAŠTELANI JOŠ JEDNOM POKAZALI VELIKO SRCE
Vjernicima  Župe sv. Ivana Krstitelja iz Kaštel Starog, na misnom slavlju ove nedjelje pridružili su se članovi obitelji Marinović iz mjesta Strašnik, kako bi im odali zahvalnost za pomoć pri izgradnji njihovog novog doma, nakon što im je stari stradao pod silinom potresa koji je pogodio Banovinu.

U mjestu Strašnik desetak kilometara od Petrinje, bio je epicentar potresa koji je Banovinu zatresao krajem prosinca prošle godine, stoga je samo mjesto bilo i među najteže pogođenim u cijeloj Sisaško- moslavačkoj županiji. Upravo ta činjenica bila je motiv don Franku Prnjaku, župniku iz Kaštel Starog da uz pomoć svojih župljana krene u prikupljanje sredstava za jednu od obitelji s tog područja. Izvidom terena odabir je pao na obitelj Andrije Marinovića, koji sa suprugom Sandrom ima troje djeca Moniku, Danijela i Gabrijela.

- Kad smo došli u Strašnik vidjeli smo da je prvih nekoliko obitelji već primilo pomoć, onda smo došli do kuće obitelji Marinović i na prvi pogled nam je bilo jasno da je kuća neuporabljiva, što nam je potvrdio i građevinski inženjer koji je bio s nama. Sa sobom smo imali katalog tvrtke koja proizvodi montažne kuće i ponudili obitelji da odaberu jednu, a oni su gledajući u to htjeli nešto malo i skromno, na što smo ih ohrabrili da izaberu malo veći objekt s obzirom da su peteročlana obitelj. Na kraju su pomalo u nevjerici odabrali prikladnu kuću za svoj život, vjerojatno i sa sumnjom hoćemo li realizirati svoje obećanje, no ubrzo smo im se javili sa računom i kućom koju smo platili, onda su znali da je to uistinu to – kazao nam je don Franko i dodao kako su sredstva prikupljena od strane svih župljana, a realizaciji su svojim poznanstvima pomogli i pojedinci poput Marka Bjelobrka i Davida Zeke.

Obitelj Marinović u našem gradu boravi od petka, a ugostila ih je Anđelka Brešić, kazali su nam kako su uz ljepote grada najviše oduševljeni toplinom i gostoprimstvom ljudi, a Andrija se u ime cijele obitelji zahvalio svima koji su pomogli da opet imaju svoj dom.

- Ovakvo nešto nisam doživio nikad, da netko dođe i kaže :  ''Evo ti biraj kuću''. Bilo je to otprilike pet dana nakon potresa, pa još pod šokom i rastreseni, nismo mogli povjerovati da će se isto i ostvariti, jer je takvo što za nas bilo nezamislivo s obzirom da smo naviknuli na skromne uvjete.  Nakon što nas je zadesio rat, a sada i ovaj potres, zahvalio bih svima na podršci za još jedan novi početak mene i moje obitelji - rekao je Andrija i ustvrdio kako ih do kraja života veže veliko prijateljstvo sa mještanima Kaštel Starog i cijelih Kaštela.

 

Foto: PGK i D.M.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij