hren

Unatoč što je veliki broj građana Kaštela do sada izrazio svoje nezadovoljstvo planiranom cestovnom trasom koja će voditi do budućeg tunela Kozjak, projekt izgradnje navedenog tunela ide dalje, odnosno kako je na svome facebook profilu objavio župan Blaženko Boban, postao je stvaran.

Prema županovim riječima, tunel Kozjak od danas postaje stvarnost te, kako je napisao, izuzetno je ponosan jer službeno počinje postupak javne nabave kroz prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima za izgradnju tunela Kozjak, dionici ceste čvor Vučevica – D8.

- Time cijela naša županija dobiva novi veliki infrastrukturni projekt. On je ujedno i novi ulaz u grad Split, a posebno će značiti za gospodarski razvoj cijele Kaštelanske zagore. S istim žarom nastavljamo raditi na projektu tunela Ravča - objavio je Blaženko Boban.

Da posjetimo, na javnoj raspravi Studije utjecaja na okoliš izgradnje tunela kroz Kozjak i spojne ceste, koja je održana u Kaštelima krajem svibnja prošle godine, Kaštelani su uglavnom bili složni da planirani zahvat Kaštelima donosi nove probleme, poput veće količine prometa, uništavanja poljoprivrednog zemljišta, upitne opstojnosti kulturne baštine i cijelog niza ostalih problema, dok s druge strane od nekog gospodarskog značaja neće biti ništa jer, kako je dio njih tada kazao „ imamo uokolo više gospodarskih zona koje ničemu ne služe“ Uglavnom su bili nezadovoljni planiranim projektom gradnje i tom su prilikom istaknuli da će planirana trasa u potpunosti devastirati okoliš.

Iako je župan objavom na facebook profilu pokazao svoje zadovoljstvo ovim projektom, ostaje vidjeti koliko će zadovoljni ili nezadovoljni biti građani dijela županije, odnosno Kaštela.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij