hren

EKIPE NA TERENU RAŠČIŠĆAVAJU SITUACIJU
Grmljavinsko nevrijeme praćeno jakom kišom zahvatilo je srednji dio Dalmacije i stvorilo niz problema. Tijekom zadnja 24 sata, prema informacijama mjerne stanice, u Kaštel Gomilici palo je više od 100 litara kiše po metru četvornom, a čak 90 litara u zadnjih nekoliko sati te diljem Kaštela izazvalo poplave i zadalo posla interventnim službama.

- Po nekoliko ekipa iz sva tri DVD-a, Kaštela, Mladost i Gomilica su na terenu, pozivi o poplavljivanju stižu sa svih strana. Najveći su problem bujice te velika količina kiše koju šahte odvodnje ne mogu upiti. Radi se na otklanjaju problema i stanje je već bolje – kazali su nam  kaštelanski vatrogasci

- Interventni timovi su na terenu i nešto je više posla u istočnom dijelu Kaštela. Najviše problema za sada je bilo u Kaštel Sućurcu, gdje su se ogromne količine kiše slile u bujicu Strabežnik, što je očito rezultat požara u kojem su uništena brojna stabla pa vodu ništa ne zadržava. A velike količine vode u Strabežniku znače i velike količine vode uokolo – dio je onog što nam je kazao Ivan Čagalj iz Vlastitog komunalnog pogona.

Nekoliko odrona, poplavljena magistrala u Sućurcu i Gomilici, zatvoren prijelaz preko pruge u Gomilici, izljevanje više bujica na prometnice i dvorišta, blokiran promet na pojedinim lokacijama, mala jezera uokolo, poplavljene podrumske pa i prizemne prostorije pojedinih objekata, poplave u starim jezgrama... tek je dio onoga što se u ovom trenutku može vidjeti u Kaštelima.

Na staroj kaštelanskoj cesti također je nekoliko problematičnih lokacija, a primjetno je da su „rijeke“ kiše donijela nanose različitog smeća do postojećih šahti pa se sad hitno radi na uklanjaju tog smeća, kako bi šahte upijale vodu te se spriječilo još gore stanje.
Prema prognozama u Kaštelima se u narednom razdoblju očekuje još kiše pa će i za vatrogasce i za komunalce zasigurno biti još posla. Zbog stanja u prometu savjetuje se građanima da bez posebne potrebe ne pale svoje limene ljubimce i ne stvaraju dodatne gužve.

 

Foto i video: PGK i čitatelji


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij