edukacija

U organizaciji Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, krenule su prijave za besplatni program edukacija Nastavnik za nastavnika koje se održavaju već petu godinu za redom.  Edukacije će se provoditi od veljače do travnja 2022. godine, a ovogodišnji program edukacija je raznolik i obuhvaća aktualne i primjenjive teme u svakodnevnom radu s učenicima.

Opširnije...

struja2

Stanovnici na adresama Valpovačka 5 i 7, Bojišće 39 i 41 i Cesta Ivana Pavla II 223 i 225 u Kaštel Starom te potrošači u ulici Majurine u Kaštel Lukšiću, u petak  21. siječnja, nekoliko sati tijekom prijepodneva ostat će bez električne energije.

Opširnije...

voda3

Obavještavaju se potrošači vode na području Kaštel Gomilice i Kaštel Štafilića; Primorska ulica (parni broj  do 32, neparni do 33); Put Resnika (parni broj do 12 neparni do 21) da će im zbog radova na vodoopskrbnoj mreži u okviru projekta aglomeracije Kaštela-Trogir biti prekinuta opskrba vodom dana 21.01.2022. (petak ) u vremenu od 8 do 17 sati. U isto vrijeme bez vode će biti i potrošači na području Kaštel Kambelovca; Nakide; Cesta dr. Franje Tuđmana (626-634).

Opširnije...

autocesta

NEĆE BITI GOTOVA DO POČETKA TURISTIČKE SEZONE
Stara kaštelanska cesta od zračne luke put Resnika, odnosno do Škabrnjske ulice uskoro bi trebala postati gradilište. Na njenu rekonstrukciju se čeka već duže vrijeme, a napokon se okvirno zna kad bi radovi trebali početi te koliko će trajati. No, prema svemu sudeći cesta neće biti gotova do početka turističke sezone.

Opširnije...

prognoza630

Sljedećih dana bit će sve hladnije.
Četvrtak je donio oblačnije vrijeme u odnosu na prethodne dane. Noć je bila hladna s mrazom diljem Zagore, a ponegdje su temperature padale do -4°C. U noćnim satima u velikom dijelu Zagore padao je slab i prolazan snijeg, no nigdje nije bilo stvaranja snježnog pokrivača.

Opširnije...

covid kastela

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 2663 obrađena testa danas je 1595 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 691, Hvara 21, Imotskoga 44, Kaštela 140, Komiže 1, Makarske 65, Omiša 61, Sinja 60, Solina 111, Staroga Grada 11, Supetra 9, Trilja 23, Trogira 71, Visa 3, Vrgorca 3, Vrlike 5, Bola 5, Baške Vode 7, Brela 1, Dicma 10, Dugoga Rata 18, Dugopolja 10, Gradca 4, Hrvaca 14, Jelse 9, Klisa 14, Lećevica 1, Lokvičića 2, Lovreća 2, Marine 9, Milne 8, Muća 1, Nerežišća 1, Okruga 6, Otoka 10, Podbablja 20, Podgore 5, podstrane 38, Postira 9, Prgometa 2, Primorskog Doca 2, Prološca 10, Pučišća 11, Runovića 1, Segeta 4, Selca 9, Sutivana 3, Šestanovca 4, Šolte 5, Tučepi 10, Zmijavaca 7 i Ciste Provo 4.

Opširnije...

covid cjepivo

U posljednja 24 sata zabilježena su 11.343 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 59.193. Među njima su 1.792 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 195 pacijenata.

Opširnije...

skola mala

OSTALE ŠKOLE NASTAVU IMAJU PO MODELU A
Zbog velikog broja zaraženih učenika, OŠ kneza Trpimira u Kaštel Gomilici tražila je od Stožera civilne zaštite da im se odobri organiziranje nastave prema modelu B, odnosno online za učenike od 5. do 8. razreda, dok će učenici nižih razreda i dalje u školi pratiti nastavu. Odluka im je odobrena i s nastavom na daljinu kreću od danas, 20. siječnja do kraja mjeseca. 

Opširnije...

cijepljenje covid

I prva dva dana ovog tjedna u Kaštelima su se provela organizirana cijepljenja građana, a interes za primanje prve, druge ili booster doze bio je nešto manji nego u organiziranim cijepljenjima ranije pa se tijekom ta dva dana cijepilo 218 osoba.

Opširnije...

kastelanski tici

Za sve one koji vole pjevati i žele svoje pjevanje prezentirati, a pripadaju uzrastu od trećeg do osmog razreda osnovne škole, gradski dječji zbor Kaštelanski tići organizira audiciju koja će se održati u petak, 21. siječnja.

Opširnije...

struja2

U četvrtak, 20. siječnja, zbog planiranih radova na mreži niskog napona, nekoliko sati bez struje će biti potrošači u dvije ulice u Kaštel Novom te jedne ulice u Kaštel Kambelovcu.

Opširnije...

parking aerodrom

Nakon gotovo tri godine od kad je priveden kraju projekt proširenja putničkog terminala Zračne luke Split u sklopu kojeg je napravljen i novi južni parking za automobile, tek početkom ove godine krenulo se s naplatom parkiranja.

Opširnije...

voda3

Obavještavaju se potrošači vode na području Kaštel Kambelovca; Nakide; Cesta dr.Franje Tuđmana (626-634) da će im zbog radova na vodoopskrbnoj mreži u okviru projekta aglomeracije Kaštela-Trogir biti prekinuta opskrba vodom dana 20.01.2022. (četvrtak) u vremenu od 8 do 17 sati. U istom vremenu bez vode će biti i potrošači na području Kaštel Starog i Kaštel Novog; Ulica Marina Studina; Ulica biskupa Pavla Žanića (neparni od 1 do 7);Cesta pape Ivana Pavla II (neparni od 285 do 293).

Opširnije...

zupanija3

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 2561 obrađenog testa danas su 1532 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivne na COVID infekciju i to iz Splita 666, Kaštela 141, Hvara 22, Imotskog 23, Makarske 60, Omiša 50, Sinja 68, Solina 80, Starog Grada 12, Supetra 13, Trilja 11, Trogira 42, Visa 8, Vrgorca 33, Vrlike 1, Bola 15, Baške Vode 10, Brela 3, Dicma 6, Dugog Rata 30, Dugopolja 19, Gradca 5, Hrvaca 6, Jelse 12, Klisa 14, Lokvičića 4, Lovreća 4, Marine 3, Milne 1, Muća 6, Nerežišća 3, Okruga 7, Otoka 8, Podbablja 12, Podgore 7, Podstrane 39, Postira 8, Prološca 22, Pučišća 7, Runovića 2, Segeta 12, Selca 5, Šestanovca 4, Šolte 2, Tučepi 14, Zadvara 1, Zagvozda 2 i Zmijavaca 2.

Opširnije...

covid

U posljednja 24 sata zabilježeno je 10.427 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 56.208. Među njima je 1.796 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 204 pacijenta.

Opširnije...

virtual

Pandemija koronavirusa već dugo vremena dominira vijestima, društvenim mrežama i svakodnevnim životom.  Putovanja unatoč tome ostaju temelj globalne povezanosti. Čovječanstvo je u borbi protiv istog neprijatelja ujedinjeno. Unatoč ograničenom kretanju, istraživanje muzeja, knjižnica i kulturnih spomenika ne mora nužno prestati, a mi vam donosimo virtualno putovanje Kaštelima koje možete poduzeti iz udobnosti svog doma.

Opširnije...

putovanje

A u izolaciji je već drugi dan i Novak Đoković no ne zbog zaraze – izbjegava medije nakon fijaska s Australian Openom. Ali ne morate do daleke Australije da bi vam korona pravila poremetila planove za ulazak u stranu zemlju. Dovoljno je otići i u susjedne zemlje. Valentina Baus donosi na koja pravila morate pripaziti ako putujete u određene europske zemlje.

Opširnije...

pozar stafilic

Dežurni vatrogasci DVD-a Kaštela večeras su, u 20.40 sati, dobili dojavu o manjem požaru u ulici južno od škole Braća Radić u Kaštel Štafiliću te su na intervenciju odmah izašla trojica vatrogasaca s jednim vozilom, koji su požar lokalizirali u 21 sat, a ubrzo ga i potpuno ugasili.

Opširnije...

malacka planinari mala

HPD MALAČKA
Četvrt stoljeća u nečijem životu nije mnogo, ali kada je taj život ispunjen brojnim aktivnostima i kada kroz njega prolaze brojni ljudi sa svojim osobinama, prepuni energije i avanturizma, onda je 25 godina mnogo više. A upravo 25 ispunjenih godina od kojih svaka ima svoju priču, ovih je dana proslavilo Hrvatsko planinarsko društvo Malačka iz Donjih Kaštela i to na već tradicionalan način, pješačkom turom od Labina do Malačke, uz druženje i dobre želje svih sudionika tog događanja.

Opširnije...

promet2

Splitski Promet danas je na svojim stranicama objavio kako zbog povećanog broja vozača pozitivnih na virus Covid-19 kao i onih u samoizolaciji, dolazi do reduciranja voznog reda, pri čemu će biti ukinuti pojedini polasci na nekima od autobusnih linija pa tako i na liniji broj 38.

Opširnije...

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada