hren

gds kraljica

Članovi gimnazijske dramske scene Kraljica još jednom stižu u Kaštela,  s njihovom novom predstavom Životinjska farma, i to u srijedu 22. rujna te u petak, 24. rujna.

Opširnije...

struja2

Zbog radova na niskonaponskoj mreži, ove srijede, 22. rujna, bez struje će privremeno, u vremenu od 8 do 13 sati, biti potrošači električne energije u dijelu Kaštel Štafilića.

Opširnije...

covid testiranjePrema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1008 obrađenih testova danas je 131 novooboljela osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivna na COVID infekciju.

Opširnije...

tabgha

Župa sv. Petra ap. Kaštel Novi od 23. do 25. rujna organizira seminar duhovne obnove pod nazivom Tabgha, a geslo ovoga seminara je “Ni ja te ne osuđujem. ”

Opširnije...

voda

Obavještavaju se potrošači vode na području Kaštel Starog i Kaštel Novog; Ulica Marina Studina, Ulica Grada Zaprešića, Put Blata (parni brojevi do 138 i neparni do 67), Ulica Bruna Bušića (parni brojevi od 64 i neparni od 39), Ulica biskupa Pavla Žanića (neparni brojevi od 1 do 7), Cesta pape Ivana Pavla ll. (neparni brojevi od 277 do 293), Ulica don Bare Poparića , Ponikvice (parni brojevi od 32 i neparni od 27) i Uskočka ulica da će im zbog radova na vodoopskrbnoj mreži biti prekinuta opskrba vodom dana 22.09.2021. (srijeda) u vremenu od 8 do 17 sati.

Opširnije...

covid test

U posljednja 24 sata zabilježeno je 1.037 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 7.464. Među njima je 689 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 88 pacijenata.

Opširnije...

e gradjani

U ponedjeljak, 13. rujna započela je provedba prvog digitalnog popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj. Pod sloganom „Stvorimo zajedno sliku Hrvatske!“ prva faza, odnosno samopopisivanje s pomoću sustava e-Građani trajat će do nedjelje, 26. rujna 2021., a nakon nje uslijedit će druga faza, tzv. terensko popisivanje, koja će trajati od 27. rujna do 17. listopada 2021.

Opširnije...

prognoza630

U srijedu u 22 sata i 11 minuta nastupa kalendarska jesen. Ona klimatološka počela je još 1. rujna, a od tada je vrijeme uglavnom u znaku stabilnog i natprosječno toplog vremena. Dok je dio sjevernog Jadrana u dosadašnjem tijeku rujna mjestimice primio i preko 100 litara kiše po kvadratnom metru, u Dalmaciji su oborine bile znatno slabije izražene. Najviše je palo na sjeveru Dalmaciji, 50-ak litara, a prema jugu sve manje.

Opširnije...

planinari skola mala

Ovog vikenda Kozjak su okupirali brojni izletnici, a među onima koji su savladavali staze ponad Kaštela bili su i polaznici dvije opće planinarske škole, one HPD-a Kozjak i one HPD-a Malačka. Kao i svake godine i ove se godine na poziv ova dva kaštelanska planinarska društva odazvao značajan broj poklonika prirode, planinarenja i različitih aktivnosti u prirodi, među kojima su predstavnici oba spola te različitih generacija.

Opširnije...

kolektor

Tvrtka Strabag danas je započela sa radovima na kolektorima u Kaštel Starom na kolektoru F-57.8.1 u Ulici Bruna Bušića 12, te na kolektoru F-57.8.2 u  Ulici Bruna Bušića 22, a u srijedu će početi radove na kolektoru F-57.5 u Ulici bana Jelačića 32.

Opširnije...

voda2

Obavještavaju se potrošači vode na području Kaštel Gomilice; Kraljice Jelene (parni brojevi od 38 do 74 i neparni brojevi od 15 do 35) i Put Lisičina (neparni brojevi od 27 do 57 i broj 26) da će im zbog radova na vodoopskrbnoj mreži biti prekinuta opskrba vodom dana 21.09.2021. (utorak) u vremenu od 8 do 17 sati.

Opširnije...

netko te ceka

U sklopu aktivnosti ROADPOOL i obilježavanja Europskog dan bez poginulih osoba u cestovnom prometu u utorak, 21. rujna 2021. Policijska uprava splitsko-dalmatinske u suradnji sa Splitsko-dalmatinskom  županijom provest će preventivno-represivnu  akciju u prometu  naziva   #NetkoTeČeka.

Opširnije...

zupanija

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 117 obrađenih testova danas je 16 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 8, Imotskog 1, Kaštela 1, Makarske 1, Omiša 1, Solina 1 i Muća 3 osobe. Od ukupnog broja novooboljelih 4 osobe su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Opširnije...

cjepivo

U posljednja 24 sata zabilježena su 264 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 7.518. Među njima je 695 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 85 pacijenata.

Opširnije...

napad aerodrom

JAKŠA TRANFIĆ – DOKUMENT JEDNOG VREMENA
Domovinski rat bio je obrambeni rat za neovisnost i cjelovitost hrvatske države protiv agresije udruženih velikosrpskih snaga, ekstremista u Hrvatskoj, JNA te Srbije i Crne Gore. Domovinskomu ratu prethodila je pobuna dijela srpskoga pučanstva u Hrvatskoj, koja je izbila u kolovozu 1990. Oružani sukobi počeli su izbijati u travnju 1991., da bi od kolovoza 1991. prerasli su u izravnu agresiju iz Srbije.

Opširnije...

13.07.2019., Kastela, Aerodrom - Predsjednik Vlade Andrej Plenkovic sudjelovao na svecanosti otvorenja obnovljenog i prosirenog putnickog terminala Zracne luke Split, projekta vrijednog 450 milijuna kuna. Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Iako smo već zagazili u drugu polovinu rujna, ako je suditi prema prometu u zračnoj luci na Resniku, turistička sezona u Dalmaciji i dalje traje. Dokaz tome je da je ovog vikenda kroz zračnu luku u Kaštelima prošlo150 zrakoplova i oko 32 tisuće putnika.

Opširnije...

zaninovic

Rujan je mjesec kada se članovi različitih kulturno-umjetničkih društava vraćaju svojim redovnim obvezama vježbanja i probi, a najčešće je to i vrijeme kada svi oni vrše upis novih članova. Tako je i u KUD-u Ante Zaninović iz Kaštel Kambelovca, koji su se nakon radnog ljeta i nastupa na različitim kulturnim događanjima vratili svojim uobičajenim aktivnostima. 

Opširnije...

voda2

Prvog dana sljedećeg tjedna, u ponedjeljak, 20. rujna, prema informacijama iz VIK-a, privremeno će biti prekinuta opskrba vodom dijelu potrošača u Kaštel Starom i Kaštel Novom i to u vremenu od 8 do 17 sati. 

Opširnije...

struja

Potrošači električne energije, na području sjeverno od Ceste dr. Franje Tuđmana na Resniku u Kaštel Štafiliću, kao i potrošači u ulici Put Gajina u Kaštel Sućurcu, u ponedjeljak, 20. rujna, privremeno će biti isključeni iz elektro mreže.

Opširnije...

coronavirus 3Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1372 obrađena testa danas je 178 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij