hren
 

Ovog četvrtka, 5. prosinca, s početkom u 20:30 sati, u književnom programu Bookvica u splitskom klubu Quasimodo (Gundulićeva 26a/II) svoj će novi roman „Pedeset cigareta za Elenu“ (Fraktura, 2019.) predstaviti jedna od najčitanijih hrvatskih književnica Marina Vujčić.

U potki romana je teorija kaosa, takozvani leptirov učinak, koji autorica istražuje na razini „malog“ čovjeka i njegove svakodnevice pitajući se može li bezazlena noćna šetnja jedne osobe sudbonosno utjecati na živote drugih ljudi, koje i ne poznaje.

„Četiri paralelne priče ovih junaka, naizgled posve nepovezane, odvijat će se tijekom dvadeset četiri sata u danu na početku kojeg je Oliver donio odluku koja će utjecati na živote ostalih troje protagonista i likova koji su s njima povezani. Usprkos tome ostat će neznanci, iako bi im taj jedan dan, a nekima možda i ostatak života, izgledao sasvim drukčije da se jedni drugima nisu našli na putu.“ (Seid Serdarević)

Voditeljica Bookvice Patricija Horvat razgovarat će s autoricom o tajni njezine popularnosti, temama koje je privlače i njihovu istraživanju, o oživljavanju likova, problemima suvremenog društva koja stavlja u prvi plan u svojim djelima, statusu spisatelj(ic)a u današnjem društvu i aktualnoj temi koeficijenta, a spomenut će i raznovrsne aktivnosti, osim pisanja romana, kojima se autorica bavi na književnom polju.

I publika će imati priliku postavljati pitanja autorici, a u tradicionalnoj nagradnoj igri netko će dobiti knjigu „Pedeset cigareta za Elenu“ na dar.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij