hren
 

Udruga "Splitski portal" raspisala je natječaj za četrnaestu "Splitsku.tiramolu", tradicionalnu godišnju izložbu fotografija mladih fotografa, a prijave se zaprimaju do 6.prosinca 2019.godine do 23:59.

Radovi najboljih mladih fotografa (profesionalaca i amatera) i ovoga puta izložit će se u Galeriji fotografije Fotokluba Split od 13.12. 2019. do 28.12.2019., a postav će ove godine birati splitski fotograf Vicko Vidan.

Vicko Vidan završio je Istituto Europeo di design u Milanu, smjer fotografija, a trenutno je zaposlen kao stručni suradnik na odjelu Dizajna vizualnih komunikacija pri Umjetničkoj akademiji u Splitu. Surađivao je sa: - poznatim svjetskim fotografima: Fabrizio Ferri, Peter Lindberg, Wayne,Maser, Tom Watson, Marino Parisotto, Michel Comte.. - publikacijama: Elle, Marie Claire, Vogue, Harper's Bazaar, Cosmopolitan, Io Donna, D di Repubblica, Gioia, Flair, Grazia, GQ, Petra, The New yorker - na reklamnim kampanjama: Armani, Dolce & Gabbana,Miu Miu, Ferre, Tod's, Nike, FIAT, Telecom Italia, Erst & Young... Kao fotograf radio je za Io donna, Elle Russia, Marie Claire Russia,Vogue Russia, Gioa, Slobodna Dalmacija, Vjesnik, Globus, Sportske Novosti...

"Splitska.tiramola" i ovog puta ima humanitarni karakter, jer sve fotografije koje budu odabrane za postav izložbe uz dozvolu autora prodavati će se na 19. humanitarnoj akciji "A di si ti?" udruge "MoSt", ispred HNK 14.prosinca 2019., u sklopu kojeg se već tradicionalno u mjesecu prosincu prikuplja pomoć za korisnice/ke, te za uređenje i opremanje prostora Centra za beskućnice/ke.

Mladi kreativci, zavirite u svoje foldere i memorijske kartice i do 6. prosinca pošaljite svoje radove, pa makar imali i samo jedan moment zabilježen fotoaparatom, a za kojeg vjerujete da je nešto vrijedno pokazivanja javnosti.

Prije slanja provjerite pravila "Splitske.tiramole":
- prijavljene fotografije ISKLJUČIVO su snimljene u Splitu, i nisu starije od dvije godine (pritom ne tražimo klasične razglednice, već zanimljive momente, portrete, detalje, događaje koji su obilježili godinu...).
- fotografije trebaju biti u JPEG formatu, 45 cm (300 dpi) po dužoj stranici
- fotografije imenovati na sljedeći način: prva dva slova imena i prezimena i naziv fotografije (npr.: Ivan Matić – Zalazak sunca – > Iv-Ma – Zalazak sunca)
- može se poslati najviše pet fotografija (isključivo putem online servisa za prijenos velikih datoteka, Jumbo mail ili Wetransfer link)
- natječaj je namijenjen mladima (30. rođendan navršavaš najkasnije 31.12.2019. godine)
- u mailu pošalji i svoje podatke (ime i prezime, godinu rođenja, broj mobitela, naziv svake od fotografija)
- odgovoriti na pitanje: pristaješ li da se tvoje odabrane fotografije prodaju u sklopu humanitarog buvljaka "A di si ti?": DA ili NE?
- pošaljite mail u kojem će biti umetnut link na fotografije zajedno s vašim osobnim podacima na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 6.12.2019. u 23:59.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij