hren
 

OCEANI na našem planetu postaju sve topliji zbog emisija stakleničkih plinova, osim jednog područja na sjeveru Atlantskog oceana koje se tvrdoglavo opire trendu globalnog zatopljenja i zapravo postaje sve hladnije.

TRISEDMIN RASPORED NOĆNE VOŽNJE
Ovog vikenda preporučujemo izvrsnog Massima u Štafiliću!

Treba napomenuti da se zabrana ne odnosi na one koji stanu ili sjednu na obližnju klupu i koriste telefon.

DESETO IZDANJE
Deseto izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala, prvog zagrebačkog filmskog festivala koji nije odgođen zbog pandemije koronavirusa, održat će se od 9. do 19. srpnja na open-air Ljetnoj pozornici Tuškanac i Kinu Tuškanac

Izbornik Start bit će moderniji i manje konfuzan u odnosu na trenutačni prikaz, a najavljene su i promjene koje će omogućiti prikaz tabova u Edgeu prilikom korištenja prečaca na tipkovnici Alt-Tab.

Fotograf i turistički vodič iz Dubrovnika Ivan Vuković odradio je roadtrip Hrvatskom u 10 dana. Putovao je malo znanim rutama u cilju promicanja zemlje i nekih "neturističkih" ljepota...

Zadrži ulaznicu i podrži Laudato TV.

GORAN BARE & MAJKE prošli tjedan izbacili su novi singl, a njihovi fanovi oduševljeni su pjesmom.

Suviše dugo razvijamo ovaj brend da bismo ove godine odustali i trudit ćemo se izvući što više od ovog ljeta, poruka je sa Zrća.

RUSKI Arktik zabilježio je u lipnju rekordne temperature koje su izazvale velike požare u tundri, rekao je u utorak direktor ruske meteorološke službe, povezujući te „izuzetne” anomalije s klimatskim promjenama.

HRVATSKA PREMIJERA
Redatelj Jure Pavlović, koji je s kratkim filmom 'Piknik' 2015. osvojio europskog 'Oscara', prestižnu nagradu Europske filmske akademije za najbolji europski kratkometražni film, svojim dugometražnim debijem 'Mater' za koji dan otvara splitski Festival mediteranskog filma. U njemu istražuje kompliciran odnos majke i kćerke koja se nakon dugo vremena vraća doma, a u intervjuu za tportal otkriva što ga je privuklo ovoj tematici, kako mu je bilo staviti se u položaj snažnih ženskih likova i što u okolnostima koronavirusa očekuje od kino-života svoga filma

Pivo ili vino? Crna ili bijela majica? Krvopije imaju svoje favorite, a kako biste ih prepustili prijateljima, potrudite se bolje upoznati leteće nemani...

Završena je nebeska šetnica na Biokovu. Na 1228 metara nadmorske visine, jedinstvena će svjetska atrakcija zasigurno privući mnoge željne jedinstvenog doživljaja hodanja po oblacima i pogleda od kojeg - doslovno, nekima možda i od straha, zastaje dah.

Londonska post-punk trojka White Lies, koja je lani objavila od publike i kritike hvaljen peti album 'Five', pridružuju se programu 15. INmusic festivala, objavio je organizator u ponedjeljak.

Eshima Ohashi premošćuje jezero Nakaumi, a spaja gradove Matsue i Sakaiminato. Širok je 11, visok 44 metra, a dug 1,7 kilometara. Izuzetno je visok kako bi brodovi mogli nesmetano prolaziti ispod njega

VIŠE je nego jasno da će ovogodišnja turistička sezona u Hrvatskoj ostati upisana u povijest kao jedna od najlošijih. Pandemija koronavirusa odrazila se na sve segmente života, a ponajviše na ekonomiju i turizam. Vlasnici ugostiteljskih objekata diljem Jadrana bilježe velike gubitke.

Kako bi što lakše podnijeli visoke temperature, mnogi uživaju u blagodatima klimatizacijskih uređaja. Iako nam pomažu, ako se ne upotrebljavaju pravilno, ti uređaji mogu itekako naštetiti zdravlju.


Na konferenciji za medije održanoj danas u Vestibulu Dioklecijanove palače predstavljen je program 66. Splitskog ljeta koji će se i ove godine održati u tradicionalnom terminu od 14. srpnja do 14. kolovoza. Najavljeno je pet premijernih naslova u vlastitoj produkciji, uz brojne reprizne i gostujuće operne, dramske i plesne predstave, projekcije filmova i izložbe. Ukupno će biti izveden 31 različit program u 44 izvedbe.

PREMA glasovima više od 60 tisuća čitatelja magazina Classic Rock, pjesma I Believe In A Thing Called Love grupe Darkness izabrana je za najbolju rock pjesmu 21. stoljeća. 

TRISEDMIN RASPORED NOĆNE VOŽNJE
Vikend započnite odličnom svirkom 3. Smjene i to u Rock Porku. U Splitu večeras nastupaju svima dobro znani Denis i Denis u klubu Zenta.

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij