hren

SpaceX je napravio pravu revoluciju u privatizaciji letova u svemir. No, sad se pojavio startup čija zamisao predstavlja iduću stepenicu u slanju opreme u svemir.

Iako su izvještaji povjerljivi i njihov točan sadržaj nije dospio u javnost, pokazuju kako američka vojska ozbiljno shvaća susrete s nepoznatim letjelicama te je spremna istraživati ih i više no što otkriva javnosti.

Hrvatski pomorski muzej sudjeluje u edukativnoj muzejskoj akciji pod jedinstvenim nazivom – “LJUBAV”. Akcija se trebala održati ove godine u velikom broju hrvatskih muzeja pa tako i u ovom splitskom, no naposljetku je prebačena u ovaj virtualni svijet.

Nadvijeni oblaci iznad našega grada donijeli su jaku kišu i grmljavinsko nevrijeme. Nebo su parale munje i grmljavina, a kako je to izgledalo noćas oko 3 sata svojim fotoaparatom je snimio lovac na munje Frane Vukušić iz Kaštela.

COMMUNITY FEED
Najnovija nadogradnja za Google Maps zove se 'Community Feed' i po mnogočemu podsjeća na navigacijsku verziju Facebooka ili Twittera

Približavanjem dana svetog Nikole brojna djeca pripremaju svoje čizmice za dolazak omiljenog svetca i žarko iščekivanih darova. Međutim, ovog sveca i njegov poseban dan, 6. prosinca, ne vezujemo samo uz djecu.

Pokrenut je humanitarni natječaj 'Zagrli srcem'

#PRIJAVI SUSJEDA
Ministrova izjava o prijavljivanju susjeda podsjetila ih je na balkanske klasike.

VEĆ OD OVOG TJEDNA
WhatsAppove poboljšane pozadine mogu se pridodati svakom zasebnom razgovoru uz posebne postavke za tamni mod rada

Videoigre su postale omiljeno sredstvo za zabavu, opuštanje, ali i povezivanje s drugima.
Pandemija je ljudima otkrila nove načine zabave. Neki su odlučili vrijeme koje su morali provesti kod kuće iskoristiti za čitanje knjiga, neki za slikanje, učenje novog stranog jezika ili pak za učenje sviranja nekog glazbenog instrumenta.

U 85. godini preminuo je Lazo Goluža, bivši urednik i novinar Radio-televizije Zagreb i Hrvatske radiotelevizije Lazo Goluža. Generacije gledatelja pamtit će ga kao tvorca i urednika Kviskoteke, do danas najpopularnijeg televizijskog kviza na ovim prostorima.

Mnogi vlasnici mačaka sigurno su dobro upoznati s luckastom navikom svojih ljubimica da ih prate na WC. Iza tog neobičnog mačjeg ponašanja krije se nekoliko mogućih objašnjenja.

U skladu s mjerama stožera, organizirana je ekološka akcija u sklopu projekta MOJE MORE, a organizator je Udruga Oceanus.

LEGENDARNI MR. BEAN
Mr. Bean se na televizijskim ekranima pojavio prije 30 godina.
Kultna britanska serija prvi put je puštena u eter 1. siječnja 1990. godine.

"After The Season" je synthwave projekt koji je počeo s radom sredinom 2019. godine. Glazba se bazira većinom na synth zvuku i inspirirana je zvukom i retro-futurističkom stilu 80ih godina 20.og stoljeća. Kako kaže Ante, konceptualni album je u pripremi i bit će završen sredinom 2021. godine.

BROJNI stanovnici Hrvatske, a osobito Zagreba, prošlu su nedjelju i ponedjeljak oduševljeno podijelili krasne slike zalaska Sunca kojima je dominirala jarko crvena boja.

Ovog tjedna Kaštel Stari ugostio je pop up party, na kojem je predstavljen hrvatsko-korejski modni brend [ si : d ], kojeg je u svibnju pokrenuo mladi kaštelanski tim, Danijela Petričević i Chang Huh.

AH, TI SLATKI POLJUPCI
Najduži poljubac na svijetu trajao je 58 sati, 35 minuta i 58 sekundi.

Zbog nesretne ljubavi jednoj je astečkoj boginji prepuklo srce. Iz kapljica njezina krvavog srca nastala je božićna zvijezda, odnosno vatreni cvijet jarkocrvene boje koji je bio okružen zelenim listovima. Tako barem nastanak ove biljke iz porodice Euphorbiaceae pojašnjava meksička legenda.

Izdašni špageti carbonara uvijek su dobar odabir za ručak, a jeste li ikada isprobali verziju carbonare koja se reže na komade?

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij