hren
 

Ove nastavne godine čak i konzumacija školskih obroka izgleda drugačije nego inače. Učenici od prvog do četvrtog razreda jedu unutar svojih učionica, dok se za one od petog do osmog, ako za to postoje uvjeti, mora organizirati u blagovaonici, ali u odvojenim terminima.

TRISEDMIN RASPORED NOĆNE VOŽNJE
Slaba ponuda, ali ipak ponešto ima!

ŠTO INTELIGENTNI LJUDI IMAJU ZAJEDNIČKO?
Infografika Business Insidera prikazuje neka ponašanja i osobine za koje su istraživanja sugerirala da su povezani s višom razinom inteligencije. Infografika koju je Insider objavio prije nekoliko godina ponovo je postala viralna nakon što ju je objavio IFLscience.com, koji napominje kako treba imati na umu da korelacija nije jednaka uzročnosti.

Danas je u dijelu Dalmacije zabilježen cijeli niz vremenskih prilika i neprilika, od pravog ljetnog vremena, do grmljavine, pljuskova, vjetra pa i tuče, a naš čitatelj Frane Vukušić zabilježio je i pijavicu.

Sokoli, kolibrići, albatrosi... CNN objašnjava da su tijekom evolucije aviona konstruktori ideje iz aerodinamike uzimali od raznih vrsta. Istraživači tvrtke Airbus UpNext inspiraciju su pronašli kod divljih gusaka, u njihovom letu u "V" formaciji.

JAO I JOJ
Koronavirus pretvorio je jedan od najstarijih failova u novi hit – šišanje kod kuće!

ZNANSTVENICI su objavili da je Sunce ušlo u novi 25-godišnji ciklus i da će ući u razdoblje obilježeno većim brojem erupcija i pjega.

Jesen podsjeća na nove radne početke i ušuškavanje koje dolazi. No istražili smo razne kutke svijeta i otkrili poznate i neobične festivale koji se odvijaju narednih mjeseci.

Osim izvrsne gastronomske ponude Mala Mora njeguje i ljubav prema dobroj glazbi. Ove subote, 19. rujna, imate priliku uživati u predivnoj večeri na otvorenom uz dalmatinsku pismu i uvijek izvrsnu klapu Cambi! 

SEDAM godina nakon što je najavljen početak snimanja filma prema videoigri The Last of Us, mnogo se toga promijenilo. Osim što je ideja o filmu propala, pojavila se daleko zanimljivija opcija snimanja serije prema PlayStation naslovu koji mnogi smatraju najbolje napisanom igrom u povijesti gaming industrije.

TREBA LI IM POSLUŽITI SAMO ONO ŠTO VOLE?
Djeca koja su ograničena na samo nekoliko namirnica riskiraju da ne dobiju odgovarajuću količinu i raznolike hranjive sastojke koji su potrebni za njihov rast i razvoj.

UMJESTO DUNJE MAZZOCCO DRVAR
Meteorologinja koju smo do sada gledali na Novoj TV od danas je dio meteorološkog tima RTL-a, a gledatelji će je u emisiji 'RTL Vrijeme' moći pratiti već u četvrtak u 20 sati

Slavni talijanski liker Amaretto di Saronno fantastičan je u kombinaciji s kavom za pripremu laganih deserata...

Kako se ne bismo blamirali na poslovnim ili svečanim ručkovima, dobro je baciti oko na gurmanski šalabahter lijepog ponašanja...

Najpoznatiji televizijski prirodoslovac Sir David Attenborough, kojega u Britaniji smatraju nacionalnim blagom, u svom novom dokumentarcu iznosi dosad najoštrije upozorenje čovječanstvu, a to je da u svrhu vlastita opstanka mora očuvati i druge vrste.

ZA LJEPŠI DOM
Ponekad nismo ni svjesni da zbog određenih stvari koje gomilamo u domu, stvaramo dojam natrpanosti te samom time i neurednosti

Postoji više razloga zašto bi vaš pametni telefon mogao početi raditi sporije nego dosad. Isprobajte ovih nekoliko trikova koje smo priredili za vas kako bi ga ubrzali

S početkom rujna klimatološki smo ušli u jesen. Iako su dani još topli i možemo uživati u kratkim rukavima i ispijanju kava na toplom suncu, večeri postaju sve hladnije. Osim nas, tome se moraju prilagoditi i biljke na našim balkonima ili u vrtovima.

Rolling Stonesi su ponovno u petak bili prvi na listi najprodavanijih albuma u Velikoj Britaniji, čime su ušli u povijest kao prvi bend s najprodavanijim albumom u šest različitih desetljeća u toj zemlji, objavila je Official Charts Company.

DA ŠTO DULJE TRAJE
Kako punite mobitel može biti presudno ne samo za vaše račune za struju i sigurnost, nego i za životni vijek baterije. Ako želite sačuvati životni vijek baterije ne radite ove pogreške

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij