hren
 

Kineski tehnološki div Huawei pojačat će prisutnost na svjetskom tržištu računalnog hardvera, najavio je u srijedu visoki dužnosnik kineske kompanije koja se pokušava usmjeriti na druge poslove kako bi prebrodila razdoblje američkog pritiska na području telekomunikacija

Novi Zeland, koji je već dobro zaradio filmovima o Hobbitima, ponovno će biti filmski set, ovaj put za televizijsku seriju, potvrdio je Studio Amazon naznačivši da bi to mogao biti dosad najskuplji projekt iz ekranizacije sage o "Gospodaru prstenova".

Speleolozi su dosegli 1.021 metar dubine u jami Nedam na Velebitu i čime je Hrvatska dobila četvrtu jamu dublju od 1.000 metara, priopćeno je iz Planinarskog društva Sveučilišta 'Velebit'.

Da ne pišemo previše, pogledajte video koji će vas sigurno nasmijati do suza

Bez proteina nema zdravog srca i mozga, ali ni čvrstih mišića i lijepe kose. Nađu li se često u tanjuru, lakše je i smršavjeti, a osim u jajima ima ih i u brojnim drugim namirnicama...

Dobra vijest za sve one koji često koriste Wi-Fi tehnologiju kako bi svoje uređaje povezali s internetom – stigla je nova, znatno unaprijeđena verzija Wi-Fija i sa sobom donosi mnoge prednosti.

Društvene mreže ponovno su prepune priča o novom i iPhoneu koji je opet "najbolji telefon u ponudi". Iako ćemo još malo pričekati da jedanaestice stignu u trgovine i zadaju udarac budžetu svim Appleovim fanovima, nema sumnje da će i novi uređaji pobuditi velik interes kupaca.

Dok su popravljeni neki prijašnji problemi, s novom nadogradnjom pojavili su se novi problemi s mrežnim hardverom, zvukom u igrama, pretraživanju…

FILMSKI OSVRT ZRINKE PAVLIĆ
U švedskom filmu 'Granica' redatelj Ali Abbasi kroz fantastičnu nam je priču o pripadnicima druge vrste koji žive među ljudima htio ispričati nešto o drugima i drugačijima. I ne samo to. Htio nas je suočiti i s time da, koliko god prosvijećeni i napredni bili na riječima, u stvarnosti osjećamo nelagodu kada se suočimo s nekim tko je DOISTA drugačiji od nas.

Album »Free« novo je diskografsko izdanje legendarnog Iggyja Popa. Osamnaesti samostalni studijski nosač zvuka 72-godišnjeg glazbenika objavljen je tri godine nakon hvaljenog albuma »Post Pop Depression« i donosi deset novih pjesama. Oslikan je paletom šarolikih i snažnih emocija koje se prelijevaju iz pjesme u pjesmu.

PRIPREMITE DOM ZA JESEN
Dok uživate u posljednjim danima ljeta, svejedno biste se polako trebali početi pripremati za nadolazeću jesen. Evo što sve morate napraviti kako bi vaš dom bio spreman za hladnije vrijeme koje nas uskoro očekuje!

Siesta je vrijeme spavanja nakon podnevnog (ili ranije popodnevnog ručka). Ona varira u trajanju, pa tako neki siestu uzimaju od 10 – 20 minuta, dok kod drugih potraje i 2 sata.

(NE)BITNA STAVKA
Namirnice danas mogu trajati prilično dugo zahvaljujući modernim tehnikama čuvanja i širokoj dostupnosti hladnjaka, ali budući da je teško znati koliko dugo je hrana dobra, mnogi proizvodi označeni su datumom isteka.

RASTE BROJ OBOLJELIH
U susret Svjetskom danu oboljelih od limfoma koji se obilježava 15. rujna svake godine, iz udruge "Leukemija i limfomi" poručili su da se u Hrvatskoj svake godine dijagnosticira oko 600 novooboljelih od limfoma, a porast incidencije na godinu raste za četiri posto. Trendovi porasta bilježe se i u svijetu.

TRISEDMIN RASPORED NOĆNE VOŽNJE
Dragi naši, lito je pomalo došlo kraju iako nam temperature govore drugačije.

ŠKOLA ZA ŽIVOT
Oglasilo se zvono za početak nove školske godine. S njim počinje nova runda obveza za djecu i njihove roditelje. Neki mališani kreću u "školu za život", koja bi im trebala značajno olakšati učenje, a psiholozi tome dodaju i sedam najvećih roditeljskih pogrešaka koje uništavaju dječje samopouzdanje, pa bi ih trebalo izbjeći.

Voda je prvi put otkrivena u atmosferi egzoplaneta s temperaturama koje bi mogle poduprijeti život kakav znamo, otkrili su znanstvenici u srijedu.

LOVESTOCK 2020 DOVODI KRIES I KOJOTE
Iako je više od devet mjeseci ostalo do Lovestock festivala, na njihovoj Facebook stranici već su najavljena dva vrhunska benda koja će zasvirati u Kaštelima krajem lipnja 2020. godine. Radi se o ethno skupini Kries i kultnim rockerima - grupi Kojoti.

Testiranje je pokazalo koji su najkvalitetniji.

Ono što je nama zimnica, Amerikancima, Rusima i Meksikancima savršena je pratnja žestokim shooterima...