hren

Sjedinjene Američke Države u samo nekoliko dana postale su zemlja sa najvećim brojem zaraženih koronavirusom. U centru pandemije nalazi se Dalton Solbrig, odbojkaš Mladosti Ribole Kaštela koji se prije dva tjedna vratio u svoj rodni Chicago.

„Srećom, nisam imao problema za ulazak u svoju zemlju. Po povratku sam morao obaviti liječnički pregled i bila mi je obavezna dvotjedna samoizolacije,“ kazao nam je Dalton.

Broj je za dvostruko 'prešišao' Italiju i Španjolsku, a vrhunac pandemije tek trebaju doživjeti.

„Cijeli je grad trenutno zatvoren. Vlasti i policija brane bilo kakva javna okupljanja, pogotovo u većim grupama“, prepričava nam Solbrig koji tvrdi da nije imao nikakvih simptoma niti je liječnički pregled pokazao da je zaražen.

No, te sreće nema za sad više od 350 tisuća potvrđenih slučajeva zaraze, a brojka svakodnevno raste za desetak posto.

„Ne poznajem nikog tko je zaražen i nadam se da će ostati tako. Za razliku od nekih drugih gradova, Chicago je napravio dobar posao tako što je poduzeo potrebne mjere na vrijeme. Nadam se samo da će građani shvatiti ozbiljnost cijele situacije i da će se pridržavati donesenih mjera“, poručuje Solbrig.

Vrijeme propisane samoizolacije uskoro će mu isteći, ali i dalje mora paziti pa svoje vrijeme nastoji iskoristiti na najbolji mogući način: ostajući u formi i u druženju sa svojom obitelji koju nije vidio otkad je u rujnu stigao u Kaštela.

Dotaknuli smo se odluke Hrvatskog odbojkaškog saveza kojom su Kaštelani nakon tri godine ponovo postali prvaci države, ali za zelenim stolom.

„Bio sam jako nesretan kad sam čuo da su zaključili sezonu. Kao onaj koji se voli natjecat, želio sam osvojiti naslov na pravi način, na parketu. Mislim da smo trenirali naporno cijelu sezonu kako bi konkurirali za naslov za kojeg smatram da smo ga zaslužili“, kazao je Solbrig koji se svojim sjajnim nastupima nametnuo treneru Rančiću i postao 'ljubimac' publike.

Otkrio nam je i da ima nekoliko ponuda za sljedeću sezonu, ali još uvijek nije donio odluku. Njegov odlazak bio bi veliki gubitak jer je Solbrig jedan od najboljih pojačanja Kaštelana u posljednjih deset godina.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij