hren
 

REZIME 2019. GODINE
Po završetku kalendarske godine već tradicionalno vam donosimo kratki rezime sportskih klubova u Kaštelima. U prvom pregledu sezone vidjet ćemo kako je 2019. godina protekla za košarkaše Ribole Kaštela.

Ribola Kaštela

Nekoć je naziv 'Ribola Kaštela' krasilo tri kluba najelitnijih hrvatskih natjecanja (rukomet, odbojka, košarka), a sada je samo spalo na odbojkaše. Poput rukometaša, pa i nogometaša, košarkaši Ribole Kaštela također su uklopljeni u rezultatsko 'sivilo'. Ni dolazak Damira Rančića za trenera, Rančića koji je kao igrač pokazivao izraziti pobjednički mentalitet, nije uspio probuditi ono najbolje od kaštelanskih košarkaša ili je pak ovo njihov trenutni maksimum?

Rančić je po dolasku u listopadu 2018. godine imao momčad koja je gotovo cijelu godinu gubila. Preuzeti takvu momčad i to još s 0-3 omjerom na početku sezone bio je težak zadatak. No, kad je momčad odradila zimske pripreme konačno se mogla očekivati bolja Ribola. Tako je i bilo. Kaštelani su popravili dojam te su s njim u drugom dijelu prvenstva ostvarili ni sjajno ni loše osmo mjesto s omjerom 9-13 (od toga Rančićevih 9-10!).

Konačno je stiglo ljeto kada je priprema za sezonu trajala puno duže. Roster se nije puno mijenjao, što je olakšavalo uigravanje. Dobar ulazak u novu sezonu dao nam je razloge za smiješak jer se ambicija za gornji dom tablice uz par iskusnih imena osjetila nakon tri uvodne pobjede. Uz to odgođena utakmica protiv Dubrovnika miritala je i na još dva 'sigurna boda'. Taj je niz potom prekinut s tri poraza od trenutno tri vodeće momčadi. Ribola je tako izgubila od onih momčadi kojima je trebala biti konkurent. Pobjeda protiv omiške momčadi u idućem kolu na tren ih je vratila na pobjednički kolosijek. Međutim, nova tri poraza bacaju ih na desetu poziciju prvenstvene ljestvice, sa samo bodom prednosti od zone ispadanja. 

Kao najveći problem pokazuju se gostujuće utakmice u kojima je Ribola upisala samo jednu pobjedu. Zasigurno je da će Ribola u novoj godini morati naći novi recept. Jer od ambicije za gornji dio ljestvice pasti u borbu za opstanak daleko je od priželjkivanog.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij