hren
 

ZNAČAJNE PROMJENE
I dok nogometni travnjaci miruju zbog pandemije koronavirusa u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu spremaju se nova pravila

Prošle sezone nogomet je uveo video tehnologiju (VAR) kako bi smanjio mogućnost velikih pogrešaka, a ovih dana, dok nema utakmica zbog virusa, u javnost je plasirana informacija o novim promjenama u sportu u kojem se vrte milijarde eura. Njih je predstavio Međunarodni odbor nogometnih saveza.

'Nenamjerna igra rukom napadača sankcionirat će se samo ako je taj potez odmah doveo do postizanja pogotka ili dovede suigrača u izravnu priliku za postizanje pogotka. U svim ostalim situacijama se to neće suditi', navedeno je u priopćenju IFAB-a.

Iz Uefe priznali da nemaju puno opcija, a gradovi koji su domaćini Eura 2021. imaju vremena za razmisliti samo do kraja ovog mjeseca

Isto tako VAR-suci ne mogu imati svu autonomiju kod donošenja odluka, nego o spornim situacijama glavni sudac donosi konačnu odluku.

Bilo je govora i o zaleđu, nije usvojena nikakva novina, ali sve je jasnije da će se to dogoditi odnosno da će se usvojiti famozno 'Wengerovo pravilo', koje je predložio bivši trener Arsenala, koji je sada šef zadužen za globalni razvoj nogometa pri FIFA-i.

On predlaže da zaleđa nema ako je barem jedan dio tijela kojim napadač može zabiti gol u liniji s posljednjim čovjekom suparničke obrane.

Izvor: Tportal.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij