hren

KONCERT U SUĆURCU
Blagdan velike Gospe bio je prigoda i da klapa Podvorje, kao i u ranijim godinama, svojim sumještanima poklonI koncert pod nazivom „Podvorje u Podvorju“, a uz ovu mušku klapu nastupile su i njihove gošće, ženska klapa Neverin te ženska vokalna skupina Kaštelanke.

Inače ove godine klapa Podvorje, koju vodi Mario Božić, slavi svoju desetu godišnjicu postojanja, a u njihovom radu ostat će upamćena i po nagradi Grada Kaštela, koja im je ove godine pripala za doprinos razvoju kulture grada.

Na prirodnoj pozornici Gospojske štrade prvi tenor Bruno Buble, tenori Zdravko Kraljević, Nikola Delić i Anton Kovač, baritoni Domagoj Božin, Josip Berket i Zoran Danielov te basovi Tino Soldo, Zoran Civadelić i Marin Sarić, ove su večeri otpjevali niz izvornih klapskih pjesama i obrada. Tijekom dva dijela koncerta izveli su „Divici Mariji“, „Dojdi u krilo moje“, „Cvijet čežnje“, „Golubice nemoj spat“,  „Projden kroz pasike“, „Murtilica“, „Garifule“, „Mi smo prvaci“, „Pismo moja leti mi do nje“ i na kraju „U boj, u boj“.

Jedna od najboljih ženskih klapa, klapa Neverin ove je večeri izvela „Gospe Sinjska, majko Rame“, „Ustani Ivo, Ivane“ „Sagradit ću kuću poli mora“, „Posljednja i prva ljubavi“ i „Cetina“, dok je ŽVS Kaštelanke publiku odvela na Mljet i Murter, u Moslaviniui Slavoniju pjesmama „Lijepa ti je od jabuke voćka“, „Sila djeva pokraj mora“, „Ćeri mila“ i „Zeleni se zimzelen“.

Večer je vodila Marijana Vulas, a svojim šalama, inspiriranim stvarnim događajima, upotpunio ju je i nezaobilazni Ivica Žegarac Žuti.

Foto: Ivana Topić (PGK)
Foto klape Neverin: Filko Garbin


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij