hren

Od 10 sati ove subote ujutro trajala je potraga za nestalom ženskom osobom na području Malačke, a nakon četiri sata intenzivne potrage sve se dobro završilo i gospođa se na kraju priče našla u sigurnosti planinarskog doma Malačka.

Prema informacijama s terena, 85-godišnja ženska osoba, dio grupe dijabetičara iz Splita, koji borave u planinarskom domu na Malačkoj,  jutros se iz doma uputila u prirodu, kako neki tvrde, da bi tražila samoniklo bilje. Kako se oko 10 sati spustila gusta magla, a gospođa se nije vratila u dom te se nije javljala na pozivanje prijatelja, alarmirane su specijalne žurne službe te se odmah krenulo u potragu za nestalom. Posebno se brinulo zbog njenog zdravstvenog stanja, kako zbog godina tako i zbog činjenice da se radi o dijabetičarki.

Po pozivu su na Malačku pristigli vatrogasci DVD-a Kaštela, Gomilica i Mladost, 15-ak članova HGSS-a te policijski službenici, no nakon nekoliko sati rezultata nije bilo pa je ishodovana dozvola za podizanje drona koji bi pomogao u potrazi. U međuvremenu, gospođa se uspjela spustiti do prvih kuća u Radošiću, odakle je javljeno da se nalazi na sigurnom.

Nakon povratka u planinarski dom, gospođa je pregledana od strane medicinskog tima i za sada je zaključeno kako nema posebnih zdravstvenih problema izazvanih današnjom „avanturom“.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij