hren
 

Sunčane elektrane izvori su električne struje koja se dobiva pretvorbom sunčeve energije u toplinsku, zagrijavanjem tekućina ili krutina, a zatim se taj proizvod iskoristi u kružnom procesu za generiranje električne energije.

Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja završit će velikim vatrometom na Rivi u 21.30 sati

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u središnjem Dnevniku HRT-a je kazao da je prošli mjesec bio vrlo intenzivan. Naglasio je da je drugi dan nakon parlamentarnih izbora imao već većinu od 76 zastupnika u Hrvatskom saboru, te je dobio mandat od Predsjednika Republike za sastavljanje Vlade.

DEMOGRAFSKA KRIZA
Demografija više nije dio ministarstva, već postaje poseban državni ured. Provjerili smo kako će funkcionirati i kakvu će ulogu u toj priči imati premijer Andrej Plenković. Dok se čeka da se ured oformi, gradovi, posebice oni u ruralnim krajevima Hrvatske, svim silama trude se zadržati mlade obitelji.

Poljoprivredna inspekcija Državnog inspektorata u velikoj akciji suzbijanja trgovine krivotvorene i nedostatno kvalitetne hrane i pića pronašla je kod pet hrvatskih proizvođača vina, u bocama s hrvatskom etiketom, vino iz Italije, Makedonije i Čilea. 

Treći dan za redom HGSS na Biokovu traga za muškarcem, nestalim dan ranije.

Obrušavajući njemački bombarder Junker Ju 87 ‘Stuka’ iz Drugog svjetskog rata prije 6 godina je pronađen u vrlo dobrom stanju na dnu mora sa zapadne strane otoka Žirja. Pogođen je 12. travnja 1941. u artiljerijskom okršaju, u napadu Sila Osovine na vojne brodove Kraljevine Jugoslavije koji su se nalazili kod Jadrtovca i to s topničke baterije iznad Žaborića . Olupina se nalazi na 26-28 m dubine, jedino mu nedostaje motor koji se nesumnjivo otkinuo prilikom udara u morsku površinu. Preostali dio aviona potpuno je čitav i u vrlo dobrom stanju, čak oslonjen na kotače, kao da je glatko sletio na morsko dno. Motor se nalazi u blizini. 

PRAVOSUĐE I UPRAVA
Ići će se i u promjenu Zakona o referendumu.

ONLINE SAMO IZNIMNO
Kako je za očekivati da će većina učenika sudjelovati na nastavi u učionicama te da će se za iznimne slučajeve osigurati online nastava, potrebe za Školom na Trećem neće biti, naglasili su u ministarstvu

Nova Odluka o privremenoj zabrani prelaska graničnih prijelaza Hrvatske odnosi se na ne-državljane EU-a, odnosno Schengenskog prostora i pridruženih država. No, to je tek početak priče.

"PRIČA JEDNOG SRBINA IZ HRVATSKE"
Potpredsjednik Vlade iz redova SDSS-a Boris Milošević odlučio je otići u Knin. U dirljivom postu na Facebooku objasnio je zašto je tako odlučio.

U srpnju ostvareno 2,44 milijuna dolazaka i 18,60 milijuna noćenja što predstavlja 53% dolazaka i 61% noćenja ostvarenih u srpnju prošle godine

Je li zatvorena proračunska konstrukcija za ovu godinu, koliko će teška biti gospodarska situacija najesen, u što će se utrošiti novac osiguran iz Europske unije, kada možemo očekivati rast plaća i smanjenje poreza.  Na ta i druga pitanja za Dnevnik HRT-a govorio je potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić.

UNATOČ KORONA VIRUSU
Podaci Državnog zavoda za statistiku govore kako nisu zabilježena znatnija odstupanja broja umrlih u odnosu na promatrano razdobolje prošlih godina. Pandemija se odrazila na svadbene svečanosti...

Po prvi puta nadzirani subjekti su na strancima Državnoga inspektorata mogu pronaći i dokument „Elementi kontrole u nadzoru“ u kojem je navedeno što inspektori nadziru. Stoga ne čudi da kod većine nadziranih subjekata nisu zabilježene povrede propisa, objašnjavaju u priopćenju nedostatak izostajanje većih nepravilnosti.

DETALJAN PROGRAM
Jubilarna 25. obljetnica Vojno-redarstvene akcije Oluja te Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja proslavit će se u drugačijim okolnostima nego do sada. Osim što je program izmijenjen zbog epidemije, ove godine u Kninu će prvi put biti predstavnik srpske nacionalne manjine - potpredsjednik Vlade Boris Milošević

Predsjednik Franjo Tuđman nije bio na konstituirajućoj sjednici Sabora 7. rujna 1992., a na konstituirajuću sjednicu trećeg saziva 28. studenoga 1995. poslao je predstojnika svog Ureda Ivu Sanadera

Tradicionalna akcija pojačanog nadzora sigurnosti plovidbe na Jadranu ‘SIGURNA PLOVIDBA 2020’, održat će se u utorak, 4. kolovoza, s početkom u 10.00 sati, na području svih lučkih kapetanija, a završetak akcije predviđen je isti dan, u 19.00 sati.

Pod mjerama pojačane kontrole više nije 15-ak osnovnih prehrambenih proizvoda te higijsko-kozmetički proizvodi za svakodnevnu upotrebu (deterdženti, sapun, dječje pelene), a i dalje će se primjenjivati za lijekove, dezinfekcijska sredstva i zaštitne maske i opremu

Usred smo turističke sezone. Hrvatska može biti zadovoljna rezultatima. Najbolje je prošao sjeverni dio Jadrana, a najlošije jug. No i ondje su počeli pristizati gosti.

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij