hren
 

PREMA podacima stranice cijenegoriva.info, sutra nas očekuje veliko poskupljenje goriva.

POTPREDSJEDNICA Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Vesna Fabijančić-Križanić u N1 Studiju uživo govorila je o tome kako se DIP priprema za izbore te koji su uvjeti već sad poznati za održavanje parlamentarnih izbora 5. srpnja.

UDRUGA 'JOSIP BROZ TITO' SLAVI
Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomenika Josipa Broza Tita u Kumrovcu, delegacije Krapinsko-zagorske županije, Općine Kumrovec i Udruge Josip Broz Tito obilježile su u subotu "Dan mladosti - radosti

Iako velik broj mladih smatra da će teško naći posao nakon obrazovanja, samo rijetki ističu stjecanje boljeg obrazovanja kao kao razlog odlaska iz zemlje.

U sklopu obilježavanja Međunarodnog dana nestale djece, na inicijativu EUROPOL-a, a u suradnji s Europskom policijskom stručnom mrežom za nestale osobe i AMBER alert Europe, ove godine inicirana je kampanja #DontBeACatch - #NemojPostatiLovina, a kojoj se, uz 23 zemlje iz Europe, aktivno pridružila i policija Republike Hrvatske.

Nakon što je hrvatski ministar turizma iznio plan otvaranja ljetne turističke sezone, koji predviđa da će do kraja svibnja putovanja biti olakšana za Austriju, Mađarsku, Češku i Slovačku, a tokom lipnja za Njemačku, Poljsku, te iza toga i za ostale zemlje koje imaju slično sigurnu epidemiološku situaciju, hrvatski turistički sektor je putem Hrvatske udruge turizma iznio plan otvaranja turističkih objekta i preporuke za putovanja turista u Hrvatsku.

TKO, S KIM I ZAŠTO
Poruke glasačima, ali i stranačkim protivnicima upućuju se svakodnevno, a odnosi snaga nikada nisu bili neizvjesniji

Božinović je u Vijestima RTL-a izrazio zadovoljstvo današnjim podatcima, rekavši kako je danas “odličan dan”, ali i da još uvijek nije vrijeme za proglašenje kraja epidemije koronavirusa.

Recesija će zbog koronakrize biti dublja od one za financijske krize 2009.

Strani državljani koji su ušli na Bregani uglavnom ne idu u Dalmaciju. Ondje, pak, iščekuju idući petak kada bi trebao profunkcionirati kontrolirani turistički koridor s Mađarima, Česima i Slovacima koji su tradicionalni gosti.

ZBOG KORONE
Balearski otoci u Španjolskoj gube zbog epidemije koronavirusa inozemne goste u nautičkom turizmu koji s jedrilicama odlaze u Hrvatsku gdje nema strogih mjera za suzbijanje zaraze, pišu u subotu španjolske novine El Mundo.

NAJAVA IZ STOŽERA
Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu i jedna od čelnih osoba Stožera civilne zaštite Maja Grba Bujević izrazila je zadovoljstvo zbog činjenice da u protekla 24 sata u Hrvatskoj nema novooboljelih od koronavirusa, no ponovila je više puta istaknutu poruku - nije vrijeme za opuštanje

Država je dosad isplatila 3,5 milijardi kuna potpora za prethodna dva mjeseca, a u lipnju stiže treća tranša.

KORONAVIRUS U HRVATSKOJ
ŽIVOT na otoku Braču polako se vraća u normalu nakon dvotjedne karantene. Ukidaju se mjere donesene zbog zaraze koronavirusom.

Riječ je o proizvodu LOT broja L 200514, upotrijebiti do 23.05.2020., u kojem je utvrđena bakterija Salmonella ser. Enteritidis.

U brodogradilištu BRODOTROGIR CRUISE porinut je 22. svibnja 2020. godine novi veliki brod za nautički turizam za domaće brodare.

Eko proizvodi su dosta etnocentrična kategorija pa tako gotovo dvije trećine kupaca eko proizvoda (njih 65,6%) navodi kako im je važno da su ti proizvodi hrvatskog porijekla.

Nastavljamo s objavom rezultata istraživanja HRejtinga u Dnevniku HTV-a. Večeras vam otkrivamo što građani misle o izborima usred ljeta te kako u svibnju kotiraju trojica predsjednika - države, Vlade i Sabora.

U Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo počelo je serološko testiranje građana, ekskluzivno je doznao HRT. Uz pomoć 1100 tzv. testova ELISA - provjerit će se koliko je ljudi imalo antitijela, tj. koliko ih je bilo u kontaktu s koronavirusom, a da to nije ni znalo. Naša ekipa bila je u laboratoriju i donosimo prve rezultate - od do sada obrađenih 100 uzoraka dva su bila pozitivna.

Nakon dovršetka faza idejnog dizajna i inženjerstva, Ocean Residences Development Ltd. (ORD) napravio je značajan korak naprijed u sljedećim fazama dugoočekivanog razvoja M/Y NJORD

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij