hren

umirovljenik

U ovoj godini se promijenio i omjer umirovljenika i osiguranika, pa je u srpnju na 130 građana koji plaćaju mirovinsko osiguranje bilo sto građana koji primaju mirovinu.

Opširnije...

trogir gv

Trogirsko Gradsko vijeće održalo je tematsku sjednicu na temu analize aktualnog stanja u trogirskom brodogradilištu. Sjednici su uz predstavnike Gradske uprave i vijećnike prisustvovali, kao predstavnici radnika Ljiljana Geić, Mateo Palada, Marin Rožić, direktor Brodogradilišta Mateo Tramontana, vlasnik Danko Končar, u ime Ministarstva gospodarstva Zvonimir Novak, s ciljem rasprave o budućnosti brodogradilišta s obzirom na probleme u poslovanju s kojima se susreće te s ciljem rasprave o isplati zaostalih plaća radnicima.

Opširnije...

uber

Radnicima koji rade za digitalne platforme, poput dostavljača hrane ili vozača Ubera, EU treba osigurati jednaka prava kao i zaposlenima na tradicionalnim radnim mjestima.

Opširnije...

mala

PROMET MOTORNIH VOZILA IĆI ĆE PREKO NOVOG MOSTA, A PJEŠAKE ĆE PREVOZITI BESPLATNA BRODSKA LINIJA
Započeli su radovi na sanaciji starog čiovskog mosta. Investitor u projekt su Hrvatske ceste, a radovi su vrijedni oko 20 milijuna kuna + PDV te će ih izvesti splitska tvrtka Spegra d.o.o. Rok za dovršetak radova je osam mjeseci od početka, što znači da bi sanacija trebala biti gotova do lipnja sljedeće godine te bi most trebao biti u funkciji prije početka glavnog dijela turističke sezone.

Opširnije...

rejting

Pet dana nakon početka jesenskog zasjedanja Hrvatskog sabora, u Dnevniku HRT-a objavljen je prvi jesenski HRejting.

Opširnije...

gorivo1

Od ponoći na hrvatskim benzinskim crpkama očekuju nove cijene goriva.
Stranica cijenegoriva.info objavila je da bi benzin mogao biti nešto jeftiniji nego dosad, a dizel i autoplin će poskupjeti.

Opširnije...

skijanje

Skijaške sezone će biti, poručili su iz Austrije.
Pod sloganom „Stroga pravila, sigurna zima“ u Beču su predstavljena okvirna pravila pod kojima će se moći zimovati u Austriji. 

Opširnije...

cijepljenje

PFIZER je objavio da je ispitivanje druge i treće faze pokazalo da je njegovo cjepivo protiv korone sigurno te da je proizvelo snažan imunološki odgovor, odnosno stvorilo dovoljno antitijela za zaštitu kod djece u dobi od 5 do 11 godina.

Opširnije...

davor bozinovic

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u ponedjeljak da Nacionalni stožer civilne zaštite trenutno ne razmišlja o pooštravanju ni liberalizaciji epidemioloških mjera, poput otvaranja noćnih klubova, dodavši da su na Festivalu slobode prosvjedovali bez razloga.

Opširnije...

sosic

Počinje izgradnja zapadne splitske rampe na ulazu u Poljičku cestu. Otkrio je dožupan Ante Šošić tijekom aktualnog sata da radovi počinju sutra, u utorak. 

Opširnije...

nasiljeuobitelji

Manje ubojstava i razbojništva, ali više silovanja i kibernetičkog kriminala. To je slika kriminaliteta za vrijeme pandemije. U prvih sedam mjeseci ove godine bilježi se njegov rast za 9 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. 

Opširnije...

nafta

Hrvatska je u kolovozu zabilježila najvišu stopu inflacije u gotovo deset godina – cijene su porasle 3,1 posto u odnosu na kolovoz prošle godine, a viša stopa inflacije od 3,3 posto zabilježena je u travnju 2013. Inflacija nije posve domaći fenomen, nego je došla u Hrvatsku iz Europe na valu sve skupljih cijena nafte i goriva.

Opširnije...

klub diskoteka

"Noćni barovi i ugostiteljski objekti noćne vrste postali su i ostali glavni krivci te su platili i još uvijek plaćaju najveću cijenu pandemije Covid 19". 

Opširnije...

cijepljenje najava

Učinkovitost cjepiva Pfizer -BioNTech bila je 91% u razdoblju između 14 i 120 dana od primitka druge doze cjepiva, ali je zaštita značajno pala nakon više od 120 dana. 
Analiza triju cjepiva odobrenih u Sjedinjenim Američkim Državama pokazala je da je najučinkovitije ono tvrtke Moderna. Tek nešto slabije po pitanju zaštite je cjepivo Pfizera, dok najlošije stoji Johnson & Johnson, donosi CNN.

Opširnije...

ucenik

U Točki na tjedan istražili smo zašto mnoga djeca s teškoćama u razvoju i dalje nemaju osobnog pomoćnika i govorili o novim prijedlozima kako unaprijediti taj sustav, i za djecu i za njihove obitelji i za same asistente. Gošće Točke na tjedan su bile predsjednica udruge Pomoćnici u nastavi Iva Tadić i Jelena Balić, majka dječaka Jana. 

Opširnije...

euro novac

Kunski krediti ugovoreni uz promjenjivu kamatnu stopu vezanu uz kunski NRS (nacionalna referentna stopa) bit će zamijenjeni odgovarajućim eurskim NRS-om. Kako bi se izbjeglo da nakon toga ukupna stopa za dužnika poraste, banke će, eventualni porast promjenjivog parametra, biti dužne kompenzirati smanjenjem fiksne marže, pojašnjavaju iz HNB-a.

Opširnije...

milanovic kolinda

PREDSJEDNIK Zoran Milanović otputovao je u petodnevni posjet SAD-u. Sudjelovat će u zasjedanju Opće skupštine UN-a. Već sutra će se sastati s hrvatskom zajednicom i glavnim tajnikom UN-a Antonijom Guterresom.

Opširnije...

vukovar mala

Danas je u Vukovaru svečano obilježena trideseta obljetnica bitke za Vukovar i 30. obljetnice osnivanja legendarne 204. vukovarske brigade Hrvatske vojske.
- Prigodnim programom u kojem su sudjelovali pripadnici Hrvatske vojske, sudionici obrane Vukovara, obitelji poginulih nestalih i umrlih vukovarskih branitelja, hrvatski branitelji i drugi uzvanici odani su priznanje i počast svim sudionicima obrane grada heroja, čija je tromjesečna opsada počela prije 30 godina.

Opširnije...

festival slobode

Nekoliko tisuća ljudi okupilo se na glavnom zagrebačkom trgu na Festivalu slobode. Prosvjedovalo se protiv epidemioloških mjera i maski i to nešto više od godinu dana od prvog takvog okupljanja u glavnom gradu.

Opširnije...

gorivo mala

Vlada može određivati cijene derivata samo iznimno, u slučaju velikih poremećaja na tržištu ili ugroženosti državnih interesa, poručuju iz Ministarstva gospodarstva. Divljanje cijena nafte i benzina, koja je ovog tjedna došla do najviše razine od 2014. godine, u ovom trenutku ne brine Ministarstvo gospodarstva, na čijem čelu je ministar Tomislav Ćorić, i male su šanse da će država reagirati ako cijena sa sadašnjih oko 11,30 kuna za litru eurosuper 95 skoči na, recimo, 13 kuna.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij