hren

BROJKA procijepljenih medicinskih sestara daleko je manja od brojke procijepljenih liječnika. Dok se brojka procijepljenih sestara kreće od 30 do 40 posto, broj liječnika koji su se cijepili kreće se od 70 do 80 posto. Prema podatku Hrvatske komore medicinskih sestara, u prosjeku se procijepilo 32 posto medicinskih sestara, no navode kako nije riječ o realnoj brojci te da niz faktora ovdje igra ulogu.

Opširnije...

OD PONOĆI nas na benzinskim pumpama čekaju nove cijene goriva.
Kako se čini, sva će goriva pojeftiniti. 

Opširnije...

GRADI SE MODERAN OBJEKT
Danas su u Solinu svečano otvoreni radovi na izgradnji Doma zdravlja SDŽ i Ljekarni SDŽ, u kojem će. Po završetku biti smještene četiri zdravstvene ordinacije te moderna ljekarna, a time se stvaraju i određeni uvjeti da postojeće prostorije Doma zdravlja u tom gradu urede prvenstveno za potrebe pedijatrije i hitne medicinske pomoći.

Opširnije...

Hrvatska zapravo pokušava ustrojiti neki oblik francuskog modela obrazovanja odraslih, koji slovi kao jedan od najboljih u EU.
U državni Nacionalni program oporavka težak 50-ak milijardi kuna ugurao se i pilot-projekt osposobljavanja odraslih putem vaučera, koji bi kasnije trebao postati trajan model educiranja odraslih građana, piše u ponedjeljak Večernji list.

Opširnije...

Mogućnost cijepljenja protiv virusa COVID-19 od ovog tjedna dostupno je i u Trogiru. Nakon višemjesečnih nastojanja Grada Trogira postignut je dogovor s Domom zdravlja SDŽ te će građani od sada moći primiti cjepivo bez odlaska u Split.

Opširnije...

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je danas predstavnike umirovljenika u Banskim dvorima. Nakon sastanka objavio je kolike će covid dodatke dobiti umirovljenici.

Opširnije...

Nešto manje od 800.000 umirovljenika s mirovinama do 4000 kuna krajem travnja primit će covid dodatak koji je Vlada dogovorila s umirovljeničkim udrugama i HSU-om, a koji će se, kako doznajemo, isplaćivati kroz četiri platna razreda.

Opširnije...

SLUŠATI epidemiološku struku u Švedskoj znači kretati se bez maske u zatvorenim javnim prostorima, slobodno izlaziti u restorane, kafiće i barove tijekom cijele pandemije, redovno održavati nastavu u osnovnim školama, bez prepreka putovati cijelom zemljom, odsjedati u hotelima i kampovima, odlaziti na skijanje ili u teretane i kina. Zapravo, sve ono što se u ostalim europskim zemljama u posljednjih godinu dana smatralo glavnim oružjima protiv širenja virusa - lockdown, policijski sat, zatvaranje granica, obavezno nošenje maski i slične mjere kojima se drastično mijenja svakodnevica građana - Švedska je smatrala pretjeranim i uglavnom nepotrebnim zadiranjem u ljudska prava i normalan život, a većinu spomenutog sve donedavno švedski zakoni nisu ni dopuštali.

Opširnije...

Politička kriza u Crnoj Gori se nastavlja i nakon promjene vlasti nakon tri desetljeća. Ponovo se prosvjeduje na ulicama, blokiraju ceste, a u javnosti dominira zapaljiva retorika. Samo su uloge promijenjene

Opširnije...

Nerijetko je to sjeme i genetski modificirano, a kupac se mora obavezati da urod neće koristiti za sjeme - niti oni, niti netko drugi. Nego opet svi moraju kupiti sjeme tog proizvođača. U proteklom stoljeću je nestalo 75% korisnih biljaka u čitavom svijetu.

Opširnije...

Znastvenici upozoravaju da je količina plastičnog otpada u Sredozemnom moru već tolika da bi uskoro moglo postati more plastike, te je četvero splitskih studenata osmislilo uređaj za čišćenje mikroplastike iz mora koji se, za razliku od drugih takvih, kreće i daljinski upravlja.

Opširnije...

Ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović govorio je o nestašici lijekova u bolnici koja se dogodila kao posljedica blokade veledrogerija zbog neisplate duga Vlade.
U Splitu se događalo ono što se događalo i u ostalim bolnicama, ali lijekovi su u petak počeli pristizati, kazao je Julije Meštrović.

Opširnije...

NA INTERNETU je nedavno objavljen izvještaj Centra za suzbijanje digitalne mržnje i antivakserski nadzor koji je otkrio da oko 65 posto antivakserskog sadržaja na Facebooku i Twitteru potječe od samo 12 influencera iz antivakserskog pokreta.

Opširnije...

Ono što je dobro, slažu se sugovornici iz sektora, jest što će se priznavati brzi antigenski testovi, koji su poprilično jeftini i rezultati se dobiju puno brže nego kod PCR testova.
Hrvatska od sredine travnja kreće u veliku akciju spašavanja turističke sezone, jer će tada početi s cijepljenjem turističkih djelatnika, a država će svim turistima sufinancirati i brze antigenske testove, piše u subotu Jutarnji list.

Opširnije...

NEOVISNI američki institut za metriku i procjene u zdravstvu na Sveučilištu Washington (IHME), koji svoje procjene bazira na dostupnim podacima Svjetske zdravstvene organizacije, objavio je danas nove procjene kretanja epidemije koronavirusa u pojedinim zemljama. 

Opširnije...

Hrvatski operator tržišta energije (HROTE) lani je proizvođačima obnovljivih izvora energije isplatio nešto više od tri milijarde kuna poticaja, no prihodi te državne tvrtke nisu pokrili rashode pa je zabilježen minus od 371 milijun kuna, piše u subotu Večernji list.

Opširnije...

U ovom za ugostitelje, hotelijere i općenito turizam i gospodarstvo teškom korona vremenu, traži se način kako biti podrška tim djelatnostima. Nakon detaljnog planiranja i dogovaranja, posloženi su termini za edukativne evente namijenjene hotelijerima, ugostiteljima i njihovim djelatnicima te ostalim turističkim djelatnicima.

Opširnije...

NA INTERNETU se odnedavno mogu naći ukradeni osobni podaci 650 tisuća hrvatskih korisnika Facebooka.
Na jednom od hakerskih foruma objavljeni su tako osobni podaci od mailova, datuma rođenja pa do privatnih brojeva telefona, a navodno su objavljeni podaci brojnih poznatih Hrvata s političke i estradne scene. Na stranici "Have I been pwned" je moguće unosom telefonskih brojeva provjeriti je li osoba zahvaćena masovnom objavom podataka.

Opširnije...

Sabor je podržao izmjene Zakona o lokalnim izborima - uvjeti za kandidiranje već na izborima u svibnju postaju stroži. Neće se moći kandidirati pravomoćno osuđeni na kaznu zatvora od šest ili više mjeseci, a slično vrijedi i za prestanak mandata lokalnih dužnosnika. Iako je oporba negodovala što se zakon mijenja mjesec dana prije izbora - donesen je gotovo jednoglasno.

Opširnije...

Budući da u Hrvatsku dolaze sve veće količine cjepiva, na konferenciji za novinare bilo je i pitanja o tome je li moguće uvođenje cijepljenja na punktovima bez prethodne najave ili poziva.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij