hren
 

ŠEPAROVIĆ ĆE PREDLOŽITI PRODAJU U CIJELOSTI
Slijedećeg tjedna, točnije 5. studenog, na Trgovačkom sudu u Splitu zakazano je prvo ročište vezano uz stečaj Kaštelanskih staklenika, na kojem će se utvrdživati tražbine, a stečajni upravitelj Vedran Šeparović iznijet će svoj prijedlog o prodaji imovine ove tvrtke.

Prva faza stečajnog postupka traje nešto duže zbog žalbe koju je na otvaranje stečaja podnio dio malih dioničara. Njihova žalba je odbačena, a Šeparović, koji je utvrdio da Staklenici ne mogu nastaviti sa svojom djelatnošću, predložit će da tvrtka ide na prodaju kao cijelina, a ako na dvije planirane dražbe ne bude prodana, da se prodaje po pogonima.

Ukupan dug Kaštelanskih staklenika u ovom trenutku iznosi oko 96 milijuna kuna. Radnici potražuju nešto više od 51 milijun kuna, dok je ostatak dug prema Ministarstvu financija te tvrtki Vodovod I kanalizacija.
Ukupna imovina tvrtke, gledajući knjigovodstvenu vrijednost, u nekretninama na lokacijama Kaštela, Resnik, Knežine I Brnik, iznosi 306 milijuna kuna, od čega je samo zemljište vrijedno više od 250 milijuna kuna. No, prema nekim najavama, doći će  do korekcije cijene jer se vrijednost bazira na procjeni iz 2006. godine i dvjema revalorizacijama, pa se smatra da je knjigovodstvena vrijednost precjenjena.
Inače, u posljednjem desetljeću Kaštelanski Staklenici već su prodali dio svog zemljišta, oko 200 tisuća kvadrata.

Među mogućim kupcima imovine Kaštelanskih Staklenika u stečaju često se spominje tvrtka MBM, koja u ovom trenutku radi u staklenicima Kaštelanskim staklenika, odnosno u najmu je na 4,5 ha. Neke informacije govore kako su vlasnici ove tvrtke, obitelj Baković nekoliko puta slali pisma namjere državnim institucijama za preuzimanje Staklenika, no kako nije bilo odgovora, MBM je i dalje samo u najmu proizvodnog prostora.
Poslovanje tvrtke MBM, prema riječima stečajnog upravitelja Vedrana Šeparovića, pokazatelj je da se može poslovati pozitivno, što daje nadu da će interes za imovinu Staklenika pokazati i drugi proizvođači, te da će  prodajom Staklenika  podmiriti dugove vjerovnicima.


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • (Gost_1181)

    :) tuntek na tom prelipom dilu naši kaštili otele :) sve za turizam dat :) pa pansion neka košta i 100 euri po danu :) koliko triba samo zeja i salate uzgojit za 100 euri? a di je trud i muka? /*/mišljenja san da bi s tutek od turizma konačno rišija jedan veliki dijal nezaposlenosti u našin kaštilin, pa i šire. jemala bi i općina velike koristi, vengo sada s ovakon situacijon. a bivše radnike nikako zbrinit i poslat ih u penžijun. :)

    oko 4 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska