hren
 

CERTIFIKAT POSLODAVAC PARTNER I NAGRADE STUDENTIMA
Sedmu godinu za redom tvrtka Cemex Hrvatska dobila je priznanje za upravljanje zaposlenicima u skladu s najvišim svjetskim praksama, certifikat Poslodavac partner, koji je direktoru Sektora ljudskih resursa u Cemexu Ivanu Bartuloviću, uručio Aleksandar Zemunić, član Uprave tvrtke Selectio.

- Izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima preduvjet je i temeljni izvor konkurentske prednosti tvrtki u današnjem poslovnom svijetu. Vodstvo vlastitim primjerom, koje potičemo kroz našu organizacijsku kulturu, osigurava našim zaposlenicima izvrsne uvjete rada, zavidne razine očuvanja zdravlja te konstantne prilike za profesionalni razvoj, kriznim vremenima unatoč! Certifikat Poslodavac  Partner potvrda je naše izvrsnosti u upravljanju procesima vezanim uz ljudske resurse, ali i putokaz koji nas usmjerava kako se i dalje penjati na ljestvici izvrsnosti. Posebno me veseli da smo i u vremenima najteže gospodarske krize, koja je potresla našu industriju, uspjeli biti oni koji podižu standarde unaprijedivši našu ukupnu ocjenu u usporedbi sa 2007. godinom za čak 10 posto – kazao  je ovom prilikom Ivan Bartulović.

Procese kompanija uključenih u projekt certifikat Poslodavac Partner prema Knjizi standarda ocjenjuje stručni tročlani tim sastavljen od stručnjaka u ljudskim resursima koji dolaze iz vodećih kompanija u Hrvatskoj. Inače, u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini trenutačno je 21 kompanija dobitnica certifikata.

Završen natječaj Cemex student ARH 2014.

I dok su s jedne strane oni dobitnici priznanja, s druge strane tvrtka Cemex, u skladu sa svojom pozitivnom praksom, dodjeljuje nagrade drugima, pa su tako zagrebačke studentice arhitekture Ivana Slavnić i Jelena Šardi nagrađene za najbolji project u sklopu natječaja Cemex student ARH 2014.
Tvrtka Cemex Hrvatska, u suradnji s građevinskim fakultetima u Splitu, Rijeci, Osijeku i Zagrebu, još od 2006. godine provodi godišnji natječaj Cemex Student program namijenjen budućim inženjerima građevinarstva, a šest godina kasnije projekt je proširen na studente arhitekture kroz program Cemex Student ARH.

I ove godine poziv za natječaj bio je upućen svim studentima arhitekture, a na natječaj je pristiglo 12 projekata, koji su za zadatak imali izraditi idejno rješenje malog poljoprivrednog objekta., projektiranog tako da je glavni materijal gradnje beton, a rješenje je trebalo biti takvo da se u što je moguće većoj mjeri iskoriste sve prednosti betona - njegova čvrstoća, trajnost, robusnost, plastičnost, mogućnost prefabrikacije te montaže i druge.
Projekte je ocijenio nezavisni ocjenjivački sud, koji je najboljim ocijenio projekt „Interaktivna ovojnica“ mladih Zagrepčanki.

Meksički arhitekti u Splitu

Mauricio Rocha, višestruki dobitnik graditeljske nagrade CEMEX koja se i u Hrvatskoj dodjeluje od 2006. godine, jedan je od meksičkih arhitekata, koji će održati predavanje u velikoj dvorani Fakulteta građevinarstva u Splitu, 19. listopada u 9.30 sati. Uz Rochu predavač će biti i Miquel Adria, a predavanje je otvoreno za javnost.
Predavanje se održava u sklopu projekta međunarodne kulturne suradnje u promociji arhitekture između Meksika i Hrvatske, a u organizaciji međunarodnog arhitektonskog simpozija,14. Dana Orisa. Finale projekta čini izložba pod nazivom “Kontinuitet Modernosti – hrvatska arhitektura od modernizma do 2014.” koja će u proljeće slijedeće goidine biti postavljena u Meksiku


KOMENTARI:

Stari Komentari (49)

 • mlatimudan (Gost_2108)

  Kad će dobit nagradu za trovanje Kaštela...

  oko 5 godina prije
 • (Gost_6119)

  Završila Mare zavit. Više nam ne čupaju živce sa "zelenim" škovacan jer to triba platit Portalu. Sad će se malo malo reklamirat mukte, a lovu od "nagrada" u svoj džep.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7428)

  wot a sprdačina!!!:D

  oko 5 godina prije
 • (Gost_2244)

  oko 5 godina prije
 • (Gost_2169)

  pazite..kad od bilo koga dobijate nagrade ili darove..jer davatelj..sigurno ima ..novac..i moc..a to su zakoni..na ovim i drugim prostorima..ko jebe..svevisnjeg i zdravlje ljudi..ali zato.. ce vam napraviit crkve i ambulante..pa vi to jos ne znate..;)

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8680)

  Jesu li pitali povjerenstvo kome će dati nagradu. Kako su samo smili?

  oko 5 godina prije
 • (Gost_157)

  Čitam da je i g. Bandić dobio nagradu od PNUSKOKA za poslove sa centrom za otpad i spalionicu. Zašto ne nagraditi i odgovorne za Lečevicu i Cemex

  oko 5 godina prije
 • Treba te znati..., (Gost_4217)

  kada su nam u Kaštila uvukli zagađivača željezaru, onda se na veliko govorilo kako će tamo raditi samo "doktori" naime oni će biti svi u bijelim mantilima i bijelim rukavicama, biti će toliko čisto valjda je mislio sterilno a danas taj šta nam je tog zagađivača doveo, prima još i mirovinu.
  Oduzeti mu mirovinu a njega na dimnjak, za svoje "zasluga."
  Sombrerosi su kupili cementaru koja nije radila na smeču, pogotovo ne Europsko pak neka tako i ostane !

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1241)

  kaštelanin sam i sičan se gradnje željezare i sičan se veselja šta će bit još radnih mista u kaštelima. o tome da će se radit u bilin mantilima nisan nikad ništa čuja. nekažen da se nije kogod zahe..va na taj račun. ti bi oduzeja mirovinu tome ko je željezaru doveja, a šta bi učinija ovima šta su ti sve odveli iz sela ,ostavili samo kladionice, kafiće ,emezete

  oko 5 godina prije
 • (Gost_223)

  Englezi (koji su nakon kratkog vremena postali sombrerosi), su kupili (ako se tako može reć) naše cementare sa gorivom mazutom i od tada nam rade štetu u okolšu i zdravlju, najprije sa koksom i ugljenom, a odmah zatim opasnim otopadom, a sad prelaze na naše i svjetsko smeće. Ova antipatična, i nemoralna uprava može komunicirat u Hrvatskoj samo sa korumpiranim medijima i političarima. Svi normalni građani s njima ne žele imat posla, a radnici ih se boje jer su spremni svih pregazit za očuvat svoje privilegije, ogromna primanja i lagodan život koji iz toga proizlazi. Njihove obitelji su njihova privatna stvar, a lovu zgrću na našoj sirovini koju su im korumpirani političari dali skoro besplatno, a sad su im omogučili još više zarađivat na našemu otpadu na uštrb našega zdravlja (sve njihovo privatno?).
  Da njegova privatna stvar!!!

  oko 5 godina prije
 • _223 (Gost_1241)

  nema više onog"tvornice radnicima" ni "radničkog samoupravljanja".
  zaiskali ste, rušili ste, dobili ste.;)

  oko 5 godina prije
 • (Gost_223)

  Goste 1241 još ćeš mi reć da samo mi od Vidoševića Nadana zaiskali da napravi svoj privatni biznis sa našom imovinom. Nitko ovdje ne govori o "tvornici radnicima", ali nitko nije tražio da umjesto radnicima tvornice pripadnu lopovima. Nitko ovde na govori o samoupravljanju nego poštenom odnosu vlasnika prema zaposlenima. A spomenuta je privatna stvar direktora (jer on je tako nazvao svoju obitelj), pa je red potsjetit i njega i javnost da on dobro zarađuje na našim privatnim stvarima, jer sirovina nije Cemexova (nije kupljena nego korištena) za proizvodnju cementa kojega mi skupo plaćamo, a kojega vlasnik dobije pećenjem naše sirovine. A sad hoće dodatno zaradit i na pećenju našega otpada, tako da mu mi to platimo kao navodnu uslugu i to silom, jer mi smo rekli da to ne ćemo. Za sirovinu nas nitko nije ni pitao i DORH bi trebao ispitat koliko je to poklanjanje sirovine bilo po zakonu i koliko je zakonito pećenje tuđega smeća u našem dvorištu.

  oko 5 godina prije
 • _223 (Gost_1241)

  šta nisi navija sat da se ranije probudiš

  oko 5 godina prije
 • (Gost_223)

  Kako ti znaš kad sam se ja probudija? Ali kad smo već kod buđenja bilo bi dobro da se ti probudiš, jer ako na sve šta se događa oko nas možeš reć samo (sa očitim žaljenjem) da nema više samoupravljanja, moglo bi se reć da si ti još uvik duboko uspavan u samoupravnom Jugo socijalizmu.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_6117)

  odjeb je najjači

  oko 5 godina prije
 • _223 (Gost_1241)

  je žalin za samoupravljanjem, žalim za socijalnom sigurnošču, žalim za besplatnim školovanjem, žalim za besplatnim zdravstvom, žalim za tvorničkim sirenama rano ujutro i u 2 sata popodne, žalim za tvorničkim prevozom, žalim za državnim i crkovnim blagdanima koje smo srčano slavili, žalim za mirnim snom jer sam zna da mi neće doć ovrha i da neću dobit otkaz, žalim za kućama i stanovima bez ključa, žalim za poljima kojima nisu haračili lopovi. jel to znači da žalim za jugo socijalizmom. po tebi ako to znači to onda žalim

  oko 5 godina prije
 • (Gost_223)

  To za čim ti žališ bankrotiralo je. Propalo, jer se trošilo više nego šta se zaradilo. A sad nam triba sto godin za naučit se zarađivat bez lopovluka, naučit se čitat zakone, taržit i branit svoja prava, jer to nam nitko ne će poklonit, a najmanje ovi šta su nas pokrali dok večina još nije ni shvatila šta se događa. Još čekaju autobus da ih dođe pokupit za odvest na pšosal! Zaboravite, probudite se i za početak tražite da vam vrate ono šta su vam ukrali a još se može vratit i ne dajmo da nam kradu dalje, vodu, prirodu, zrak, život. Sad triba smislit kako ćemo dalje sa ovim šta je ostalo.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1645)

  Nema socijalizma, zaglibili smo u neoliberalizmu di je zarada jedini BOG. ZARADA PRIKO BOLESTI I SMRTI PA I VLASTITE DICE DA BI SE ZARADIJA EKSTRA PROFIT. Bravo, puno smo evoliurali. Ne (su)spaljivanju otpada u cementarama. I u Meksiku vam zatvaraju pogone zbog prekomjernog zagađenja.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_1241)

  nije se trošilo nego su domoljubi pokreli i rasprodali uz debele provizije.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_6141)

  "To za čim ti žališ bankrotiralo je. Propalo, jer se trošilo više nego šta se zaradilo."

  Samo od sebe? Slučajnost ne postoji di su veliki šoldi u pitanju. I ti viruješ u Crvenkapicu? Uostalom, ako ne voliš čitat, ima i za takve materijala:

  Pogledaj, ima toga još

  oko 5 godina prije
 • (Gost_6141)

  A je li se slučajno zatvorilo sve šta proizvodi, poljoprivreda, industrija, da bi se moglo uvozit na dug kreditima strancima (Nijemcima i Austrijancima) poklonjenim banaka, a dug platit zemljon i vodon? naravno, usput nagradit 200-njak onih koji su pomogli na terenu da se obiteljska srebrnina generacijama stvarana raspača između Berlina, Rima i Beča, je li i to bilo slučajno?

  oko 5 godina prije
 • (Gost_9201)

  Danas je u Slobodnoj izasa dobar clanak Lidije Gnjidic o toksicnom otpadu i talijanskoj mafiji. Dakle vec se izvozi i spaljuje u Albaniji a sljedeca je Hrvatska. Ilegalno je vec pocelo a Cemex ce to sada zahvaljujuci Ministarstvu radit legalno. Spalionickoj mafiji otvaraju se u nas neslucene mogucnosti zarade a nama je jedina perspektiva bolest ili odlazak odavde. Tako nas nagradjuje Cemex i to je jedino sto mi od njih dobivamo.

  oko 5 godina prije
 • 6141 (Gost_1241)

  A je li se slučajno zatvorilo sve šta proizvodi

  nije se ništa zatvorilo slučajno.
  ljudima je proradila svijest o čistom i zdravom življenju i onda se zatvaralo sve šta škodi zdravlju naravno osim birtija

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7925)

  cimenat nije škodljiv u malim količinama

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5226)

  "To za čim ti žališ bankrotiralo je. Propalo, jer se trošilo više nego šta se zaradilo."
  Nigdi ne piše slučajno.
  U DC-u je bilo zaposleno oko 5 tisuća ljudi i šta su učinili kad je direktor sa svojim pomočnicima počeja rasturat? To je bilo "ničije" pa ih nije bilo briga. Bilo je važno dobit "otpremninu", pa prst u uvo. Ništa! Šta su učinili kad su rastakali i uništavali partijski močnici prije devedesetih? Ništa! Ionako je večina ušla priko veze (ka i sad) i držali su se one "niko me ne može tako malo platit, kako ja mogu malo radit". A o šteti zbog nemara, neradu i od sitnih do krupnih krađa nikad kažnjenih, ovde nema mista za pisat. To se isto može reć i za Jugovinil, Jugoplastiku, brodogradolište i sve druge velike firme. Je, to je organizirala partijska mafija (ka i sad), a "sitni zub" je bija podmićen sitnom plaćicom. Tribalo je samo mučat. Ka i sad. Razlika je samo u tome šta je onda bila domaća mafija, a sad imamo koaliciju domaće i strane, a "sitni zub" muči, pa i za 100 kn.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5173)

  5226 šta se to do 90-e rastakalo. koliko je ljudi ostalo bez posla. koliko se hotela devastiralo da bi se prodalo za kunu drugome. ne govori krivo .sve je počelo od 90-e kad je prvi otac domovine ispraznija vilu od stanara da bi sve bilo njegovo.to je bija prvi znak da može počet "ajram-bajram"i počelo je.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5226)

  5173 do devedesetih se rastakala Hrvatska ka i sad. A ti si ili glumija Trnoružicu ili si sudjelova i organizira rastakanje pa te sad boli šta to sad rade neki "novi klinci", a ne ti. I oni onda su brljali i lagali ka i ovi sad:
  - Izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima preduvjet je i temeljni izvor konkurentske prednosti tvrtki u današnjem poslovnom svijetu. Vodstvo vlastitim primjerom, koje potičemo kroz našu organizacijsku kulturu, osigurava našim zaposlenicima izvrsne uvjete rada, zavidne razine očuvanja zdravlja te konstantne prilike za profesionalni razvoj, kriznim vremenima unatoč! Za povratit!

  oko 5 godina prije
 • (Gost_6170)

  Cimenat doboven paljenjem toksicnog otpada otrovan je u svim kolicinama i ne smije se ugradjivati u stambene objekte. U EU mora na tom cimentu pisat da je proizveden u procesu suspaljivanja. Zasto? Samo u nas uz ovako nekompetentno ministarstvo ovakve podvale Renica i ekipe mogu prolazit. Zalosno je da niti oni najugrozeniji ne vide kakvu opasnost su nam podvalili i to ne zbog njihovih placa nego radi svog ekstra profita. Lakomost i nista vise.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5173)

  5226 nisan trnoružica nego ti želiš izjednačit krivnju ali nismo svi bedasti i slipi. ne filozofiraj nego reci šta se do 90-e rastočilo. jeli jugovinil, jeli dalmacija cement, jeli dalmacija vino, jeli konstruktor, jeli jadrankamen, tehnoplast, jugoplastika, škver, jeli palac, resnik,kaštelanska rivijera,pomgrad, lavčević,jadrantekstil, prima trgovine, dalma trgovine. ajde reci šta se rastočilo do 90. na tvoju žalost nisan učestvova u ničemu kako onda tako i od 90-e i savjest mi je čista. nismo svi kokošari i lešinari. odgojeni smo da živimo od svoji 10 prstiju i sad san u penziji nakon 47 god. rada , a da nikad ama baš nikad nisan uzeja 1 dan bolovanja za radit privatni posal. niti smo onda bili svi isti niti smo danas svi isti. očito ti to ne ide u glavu

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5226)

  Onda si bija Trnoružica!

  oko 5 godina prije
 • (Gost_5173)

  jaki ti argumenti i nemoj se zanosit ako san ja bija trnoružica da si ti kraljević koji me probudija.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_4882)

  http://rugbyinplume.files.wordpress.com/2010/10/cemex-pollution.jpg

  oko 5 godina prije
 • (Gost_4882)

  http://rugbyinplume.files.wordpress.com/2012/05/cemex-rugby.jpg

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8220)

  A di je ovo?

  oko 5 godina prije
 • (Gost_6960)

  Prema kućama sliči na neku cementaru u V.Britaniji. A ča se dima tiče, bit će ga i u nas i te kako.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8220)

  A tek smrada.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8220)

  I u njih crna vodena para. Jos jedan izum Cemexa. Stvarno su najbolji. Puni inovacija. Brzo ce davat nagradu susjedima koji dozive cetrdeset.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7218)

  http://www.slobodnadalmacija.hr/Novosti/Svijet/tabid/67/articleType/ArticleView/articleId/261385/Default.aspx

  Talijanima koji se otpadom bave s one strane zakona i Hrvatska je zanimljivo odredište: podsjetimo, na talijanskoj televiziji RAI Due objavljeno je još 2008. godine da talijanska ekomafija u inozemstvo ilegalno godišnje izveze oko 26 tisuća tona otrovnoga otpada, te da je Hrvatska jedno od najčešćih odredišta. U hrvatskim medijima prenesen je tada i podatak da je “ekomafija samo u posljednjih deset godina na taj način uprihodila više od 132 milijarde eura“.
  A Cemex je već tada dobija dozvolu za spaljivanje opasnog otpada. Ali to im je malo. Hoće još. Nek se srami uprava Cemex i svi koji ih podržavaju!

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8220)

  Nemaju oni srama ni savjesti. Svjesno obmanjuju ljude i zbog profita ugrozavaju nas i nasu djecu a svoju su sklonili na sigurnu udaljenost. I onda svako malo dijele ili dobivaju neke nagrade da skrenu pozornost s pravog problema.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_6960)

  Više od 132 milijarde Eura! Potraži na stranicama INTERPOLA tamo ima dobrih informacija .

  oko 5 godina prije
 • (Gost_206)

  A naša Čistoća i druga komunalana poduzeća u Hrvatskoj se ne rezlikuje od napuljslke smećarske mafije. U članku piše:
  " Mafijaške tvrtke su – zahvaljujući korupciji i “kupovanju” ljudi iz struktura vlasti, dobivale poslove iz cijelog lanca poslova vezanih uz otpad, od prikupljanja, preko transporta do odlaganja.
  No, umjesto odlaganja na propisno uređenim odlagalištima – kojih, zapravo, i nema – otpad je ostavljan na divljim odlagalištima, po poljima, livadama, uz ceste, posvuda. Najjednostavnije rečeno, uspostavljanje funkcionalnog, kontroliranog, cjelovitog sustava gospodarenja komunalnim otpadom ne odgovara ni mafiji ni političarima koji su joj “na plaći”, stoga se upravo njima pripisuje održavanje kaotičnog stanja."
  Naši gradovi i općine krše zakon o otpadu već 10 godina i nitko u ovoj Državi ne smatra da zbog toga netko tzreba odgovarat. A problem namjeravaju riješit smetlištem u Lećevici gdje će se smeće pripremit za spaljivanje u Cemexu, a istovremeno ugrozit pitka voda. Kriminal

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8220)

  A sta je s koruptivnom praksom Cemexa da vodi na toboznja studijska putovanja lokalne politicare i novinare i tako kupuje od jednih gledanje kroz prste a od drugih naklonost i sutnju? Hoce li i za takvu praksu Cemex dobit nagradu? Tu je sigurno zasluzio.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_6337)

  "Mafijaške tvrtke su – zahvaljujući korupciji i “kupovanju” ljudi iz struktura vlasti, dobivale poslove iz cijelog lanca poslova vezanih uz otpad, od prikupljanja, preko transporta do odlaganja", a sad i spaljivanja.

  oko 5 godina prije
 • Gost 2 (Gost_5021)

  Profesionalni menadžeri za odnose s javnošću ovo znaju, a oni u Cemexu o ne žele biti!
  Članak 21. Kodeksa časti hrvatskih novinara, novinar se ne smije baviti poslovima koji bi mogli ugroziti njegovu neovisnost, objektivnost i samostalnost prosuđivanja, narušavajući njegov novinarski dignitet. Mora izbjegavati situacije koje bi ga mogle uvući u sukob interesa i zaprijetiti njegovom osobnom ugledu i ugledu novinarske profesije. Novinar ne prihvaća darove, usluge, nagrade, plaćena putovanja, dodatno zapošljavanje, rad u politici i druge pogodnosti koje bi mogle umanjiti ili dovesti u pitanje njegovu vjerodostojnost, kao i vjerodostojnost novinarske profesije. Treba izbjegavati i sve druge situacije koje mogu stvoriti dojam o njegovoj pristranosti. Ako se nađe u sukobu interesa, mora ga otkriti javnosti. Novinar je dužan oduprijeti se svim oblicima pritisaka pojedinaca ili skupina da utječu na njegovo izvještavanje te o takvim pokušajima ima pravo obavijestiti javnost.

  oko 5 godina prije
 • Gost 3 (Gost_5021)

  Visoki trgovački sud RH dosudio je Cemexu u Hrvatskoj kaznu od 2 milijuna EURA za ilegalno poslovanje. Samo mi nije jasno kako im je HUP dodijelio nagradu za društveno odgovorno poslovanje kad je društveno odgovorno poslovanje moguće graditi samo ako je zadovoljen preduvjet da se posluje po zakonu. Odakle onda ova presuda od 2 milijna EURA?

  oko 5 godina prije
 • Cemex zapošljava na neodređeno!!!! (Gost_6176)

  Čuo sam da je Cemex raspisao natječaj za 275 novih radnika na neodređenio vrijeme.
  Nakon toga slijedi novi natječaj za višu i visoku stručnu spremu!!!

  oko 5 godina prije
 • (Gost_7951)

  Novinarka koja prati Cemexove radne i druge pobjede ima puno posla pa nema vrimena čitat kodeks. A do članka 21. triba pročitat dvadeset prethodnik. Ko to može? To je za poludit koliko ima posla!

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8156)

  Nismo mogli u Slobodnoj procitat nista o toj kazni. Toliko o neovisnim novinarima i novinama. O nagradama svaki dan. Bit ce i sad netko na studijskom putovanju.

  oko 5 godina prije
 • (Gost_8156)

  Neodredjeno vrime uz spaljivanje toksicnog otpada vrlo kratko traje i postaje odredjeno. A toliki broj pokazuje da je Uprava svjesna toga.

  oko 5 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska