hren
 

ZA SAD BEZ OTKAZA U ŽELJEZARI
Unatoč neriješenom pitanju izvoza u Alžir Adria čelik pokreće proizvodnju u punom kapacitetu te zadržava svih tri stotine radnih mjesta u kaštelanskoj željezari. Radi održanja radnih mjesta tvrtka je odlučila pokrenuti proizvodnju neprofitabilnog proizvoda – čeličnih gredica, te na taj način nastaviti s radom i oporavkom kaštelanske željezare.

Nadležne tvrtke za pitanje distribucije i obračuna električne energije – HEP, HOPS, HERA – podržale su tvrtku i iskazale fleksibilnost pri određivanju vršne snage električne energije, što je važno pitanje u proizvodnji čelika. Podršku su dobili i od Vodovoda i kanalizacije, no apeliraju na INU da također podrži njihova nastojanja da obnove proizvodnju u punom kapacitetu.


Maxim Semenyak, predsjednik Uprave Adria čelika

Naime, INA Adria čeliku uvjetuje avansno plaćanje za isporuku plina nužnog za proizvodnju i to na tjednoj bazi, iako je Adria čelik svoj dosadašnji dug za isporuku energenta dovela u granice elemenata osiguranja, te ispostavila INI model reprograma ostalog dugovanja koji se može realizirati isključivo proizvodnim radom.

„Adria čelik trenutno ovisi o jedinom dobavljaču plina na tržištu, a o tvornici Adria čelik ne ovise samo zaposlenici već i svi dobavljači tvrtke - 80% njih su hrvatske tvrtke, prvenstveno iz Splitsko-dalmatinske županije. Očekujemo hitno rješavanje ove situacije i podršku svih nadležnih institucija “, izjavio je Maxim Semenyak, predsjednik Uprave Adria čelika.


KOMENTARI:

Stari Komentari (27)

 • (Gost_8189)

  Place radnika u proizvodnji protuzakonito smanjivane od potpisanog ugovora,radnicka prava ne postoje ni u najmanjoj mjeri,ugovor se potpisuje iz mjeseca u mjesec,ako vas nesto stvarno zaboli,sljedi neproduzivanje ugovora za sljedeci mjesec....da ne spominjem djeljenje otkaza bez ikakvog navedenog razloga.........place smanjene na nekih 3 tisuce i nesto kuna............:p

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1239)

  i šta onda... sve je to manje nego šta je bilo u komunizmu

  oko 6 godina prije
 • (Gost_6623)

  V.D. ništa od državne pomoči ključ u bravu gazde svojim kučama radnici na biro HRV stvarnost

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2813)

  Ne triba vama bolji poticaj od dosadašnje prakse lipo skinete radnicima sa plaće po tisuću dvi kuna i problemi rješeni.Dali ste ljudima ugovore na misec dana pa se rugate sa istima ,pritite otkazom onima koji spomenu sindikat.
  Šta date prije otkaze prije će se snać za posal ,a i hitna pomoć će imat majne posla.
  Ovo ne vodi ničem nego sisanju drzavnih poticaja i subvencija ,a država i radnici nemaju od toga ništa kao i lokalna zajednica osim prašine ,buke i ozljeda na radu.
  PS.
  Pozdrav svim sindikalistima metalaca i njihovim sinovima također:p

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2813)

  Odgovara: # 335629

  Vaši suradnici, ne samo da su stručni oni su utjecajni u Partiji, Sindikatu, Policiji i drugim organizacijama koje su značajne za vaše poslovanje.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2510)

  opet isto, doša stranac na velika zvona, a onda državo pomagaj. jadni smo ti mi s njima, uništeni smo fiziči i psihički, a obećavali su brda i doline. nama kradu od plaća a drugima ne plaćaju, misle da je ovdi manja mukte samo da mi to nismo znali pa su za to oni došli nauči nas kako. imadu i dobre pomagače unutra.:D

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5299)

  Država se kune u pomoć gospodarstvu a nije napravila ništa. Ne radi se o davanju novaca, nego o olakšicama tamo gdje država to može i gdje obećaje. U ovom slučaju toga nema a radi se o većem ulagaču. Znam kako to ide, jer sam u sličnoj branši. Da puca po radnicima to nije u redu, kao ni ugovori po jedan mjesec.. Koliko sam načuo, takva praksa bi trebala prestati.. A opet, kome se ne sviđa uvik može tražiti drugi posao i ići dalje..

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5216)

  Tvornica počela radit a okolni stanovnici opet j..... jeza u leda.:(

  oko 6 godina prije
 • ZORRO (Gost_240)

  Tko radi a da nema profita?

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2812)

  najbolje to zatvorit i tamo napravit još jedan SHOPPING CENTAR,jer ka nima ih puno,pa da mladi penzionerčići imaju di popit kaficu,a i mlade mame prošetat u novoj monturi,pokazat svoje atribute e to je danas IN,ko je vidija radit,trliš,ajme majko ,a ti gladna rajo pari oči na blještavilo iz izlozi i kupi botilje,tako ti i triba.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_2247)

  gostu 2812, Željeli vi ili ne ona će se zatvoriti. Poslovati uz vodstvo koje ujutro kaže sva su radna mista upitna, a navečer radit ćemo da sačuvamo radna mista, pa onda ne radimo radi plina, a vodovod je dao podršku. Pa onda INA monopolist, dogovorili smo se sa HEP-om. Ja ovo ne razumijem iako radim u njoj. Čuvaju radna mista, a ljude tiraju, prijete otkazom, oduzimaju plaću....A još kad sam čuja za nova dva pobočnike uprave onda sam baš siguran da neće baš još dugo

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5132)

  :);)

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5132)

  Jao jao hop hop

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5132)

  ;);):) još još po op

  oko 6 godina prije
 • (Gost_3096)

  jedino naslov dobar sve ostalo ajme

  oko 6 godina prije
 • ZORRO (Gost_6149)

  Propast ove i ovakve firme je pitanje dana...

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5420)

  Prekinite ovu lakrdiju vise ,ključ u bravu i gotovo.

  oko 6 godina prije
 • (Gost_7175)

  A vidio sam na televiziji da je bivši sindikalni čellnik opet aktivan, onda mora da je teško u Adria čeliku . A kad sam ga prije oko godinu dana sreo u gradu reka mi je da je išao na biro pa da će u mirovinu...........nije sve za javnost.

  oko 6 godina prije
 • ZORRO (Gost_6149)

  Lakrdija i parodija od firme....ma kakav bivši sindikalac, nema im više pomoći, odnosno ima a to je ključ u bravu. Spasit će se i radnici i okoliš.

  oko 6 godina prije
 • ghost (Gost_6149)

  A ovaj Maxim zbilja jeste fotogenetičan tip. :D
  To moraju da priznaju pobornici kao i protivnici Adria Čelika.
  E pa patite svi skupa što niste ovako Lepi i Zgodni !!!
  lajk za one koji smatraju da je Max PRELEP ČOVEK !

  oko 6 godina prije
 • ghost (Gost_6149)

  Možda su čelnici INE, MOLA, PLINARA itd. u stvari ljubomorni na našeg Maxima što je lepši od njih pa mu nedaju u inat olakšice???

  oko 6 godina prije
 • (Gost_9122)

  ako za radnike..krene po zlu..a di ce maxim..u rusiju ili di..ha..ha..ha..

  oko 6 godina prije
 • (Gost_1171)

  Baš je glupo da iti jedna tvornica ostane na životu, pa ma kakva bila. Ostvaren je tisućljetni san: svi Hrvati idu van!

  oko 6 godina prije
 • ZORRO (Gost_2852)

  Goste 1171 za tvoju informaciju ovo i nije tvornica nego više kao spalionica otpada, i nedaj Bože da ti ili netko tvoj ikada bude radio u njoj...
  Kakva je alternativa odlasku Vani, po tebi možda rad u ovakvoj firmi i da dobiješ Kugu?

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5299)

  https://www.youtube.com/watch?v=XaXhHF6s9Rk

  oko 6 godina prije
 • (Gost_5299)

  https://www.youtube.com/watch?v=KtbWVp3xEqI
  :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

  oko 6 godina prije
 • gost (Gost_138)

  jao jao europaaaaaa

  oko 6 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska