hren
 

POČEO LJETNI RED LETENJA
Iako je ljetni red letenja počeo na Uskrs, 31. ožujka, u Zračnoj luci Split intenzivnije letenje zabilježeno je već tjedan ranije, s prvim linijama Lufthanse za Frankfurt i München, Condora za Frankfurt, Austrian Airlinesa za Beč, te Pegasusa za Istanbul.

Ovaj raniji početak nagovještava još jednu uspješnu turističku sezonu, izjavio je direktor Zračne luke Lukša Novak. Prema dosadašnjim najavama, splitska će zračna luka u predstojećoj sezoni biti povezana s ukupno 80 destinacija, s tim da je najavljeno i pet novih: Dublin, Gdanjsk, Bukurešt, Leeds i Toulouse. Najznačajnija tržišta su, pak, i dalje njemačko, skandinavsko, britansko, francusko i rusko. Osim domaće aviokompanije Croatia Airlinesa, putnike će prevoziti i 43 inozemna prijevoznika od kojih će posebno značajne udjele imati Germanwings, Easy Jet, te SAS, Norwegian Air i Lufthansa. 

Novak pritom naglašava da je dolazak u Zračnu luku u Resniku najavilo i pet novih aviokompanija: Air Contractor iz Irske, Air Bucharest Transport iz Rumunjske, Monarch iz Velike Britanije, Air Onix iz Ukrajine i Travel Service iz Poljske.

Sanirana stajanka Već uobičajeno, prometna potražnja je najviše izražena subotom, a dnevni maksimumi bit će na razini prošlogodišnjih vršnih opterećenja. U sklopu priprema za sezonu, a radi optimizacije tokova putnika, u putničkom terminalu je organiziran poseban prolaz za tranzitne putnike, čime će se osigurati olakšan nastavak njihova putovanja, te istodobno smanjiti opterećenje na punktu zaštitnog pregleda putnika. 

Od značajnijih ulaganja u opremu, u Zračnoj luci ističu nabavu dvaju niskopodnih autobusa za prijevoz putnika od zrakoplova do putničkog terminala. Autobusi su prilagođeni specifičnim zahtjevima aerodroma, te pružaju sve preduvjete za sigurno i kvalitetno opsluživanje putnika. Olakšan ulazak, moderan i klimatiziran interijer omogućavaju komforan prijevoz za 110 putnika. 

U otvorenom postupku javne nabave autobusi su kupljeni od njemačke tvrtke Viseon Neoplan, specijalizirane za proizvodnju aerodromskih autobusa. Ukupna vrijednost investicije je 496.000 eura, a financirana je iz vlastitih izvora. Kad je riječ o ulaganjima u infrastrukturu, obnovljen je i uređen prostor međunarodnih odlazaka, te temeljito saniran stari dio stajanke za zrakoplove (vrijednost radova je tri milijuna kuna bez PDV-a). 

U tijeku su i pripreme za angažman sezonske radne snage, provode se prijeko potrebna školovanja, produžavanja odobrenja i licencija za cjelokupno operativno osoblje, naglasio je direktor Novak.

Izvor: Slobodna Dalmacija
{jcomments on}


KOMENTARI:

Stari Komentari (14)

 • (Gost_9153)

  :lol:

  oko 7 godina prije
 • (Gost_3089)

  pa valjda ce placat malo vise poreza.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_127)

  Taman iznad sela ,tribalo bi koji se srušit na kuće.Bože oslobodi!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_9102)

  a oce li stako bidnim krolicima povecat place, ionako sve pade na njih a nemaju nikoga da se bori za njih....

  oko 7 godina prije
 • Kerozin (Gost_7121)

  Ljecnici nisu bas sigurni dali imam vise krvi ili kerozina? <br />Tkome se trebam za elemenetarnu lijepotu javit.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_7130)

  Kad se aerodrom uskoro privatizira.... :lol:

  oko 7 godina prije
 • (Gost_6787)

  Bravo Lukša!

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4110)

  malo se raspitajte koliko aerodrom plača poreza- neznalice obične, samo trabunjate gluposti. važnije je pitanje gdje idu ti novci- radi se o desecima milijuna kuna poreza godišnje

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4217)

  Koji su uvjeti za dobit radno misto u Zračnoj luci?

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8129)

  [quote name="Gost_4217"]Koji su uvjeti za dobit radno misto u Zračnoj luci?[/quote]<br /><br />znanje,stručnost i školska sprema.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4223)

  [quote name="Gost_8129"][quote name="Gost_4217"]Koji su uvjeti za dobit radno misto u Zračnoj luci?[/quote]<br /><br />znanje,stručnost i školska sprema.[/quote]<br />hahahahahahah

  oko 7 godina prije
 • (Gost_8129)

  [quote name="Gost_4223"][quote name="Gost_8129"][quote name="Gost_4217"]Koji su uvjeti za dobit radno misto u Zračnoj luci?[/quote]<br /><br />znanje,stručnost i školska sprema.[/quote]<br />hahahahahahah[/quote]<br /><br />Nije smiješno ,to su jedini uvjeti za rad u zračnoj luci.a to sta nesposobni i neskolovani su iskompleksirani i svašta pričaju .to je toliko nisko da uopće ne treba komentirati.

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4160)

  Gost_8129: Nije smiješno ,to su jedini uvjeti za rad u zračnoj luci.a to sta nesposobni i neskolovani su iskompleksirani i svašta pričaju .to je toliko nisko da uopće ne treba komentirati.
  <br />Zasto onda jema i onih sta nisu ni srednju imali zavrsenu pa su morali vanredno na pucka otvorena ucilista, da nije malo ipak moralno-politicka podobnost prisudila?

  oko 7 godina prije
 • (Gost_4431)

  [quote name="Gost_4160"]

  Gost_8129: Nije smiješno ,to su jedini uvjeti za rad u zračnoj luci.a to sta nesposobni i neskolovani su iskompleksirani i svašta pričaju .to je toliko nisko da uopće ne treba komentirati.
  <br />Zasto onda jema i onih sta nisu ni srednju imali zavrsenu pa su morali vanredno na pucka otvorena ucilista, da nije malo ipak moralno-politicka podobnost prisudila?[/quote]<br />[youtube]08Ir14wPtmE[/youtube]

  oko 7 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska