hren
 
Direktor “Kaštelanskih staklenika” Ivo Benzon i dalje ostaje na čelu poduzeća, iako je odluka Nadzornog odbora tvrtke o njegovu razrješenju trebala stupiti na snagu u petak 23. rujna.

Prema riječima predsjednika Nadzornog odbora “Staklenika” Marka Duvančića, odluka o razrješenju ostaje, ali će stupiti na snagu tek kad nakon natječaja bude izabran novi direktor. Natječaj će biti raspisan već u ponedjeljak 26. rujna ove godine.

Nadzorni odbor je, podsjetimo, odluku o smjeni Benzona donio još 26. kolovoza, s time da bi stupila na snagu 23. rujna kad je za v. d. direktora (predsjednika uprave) trebao biti imenovan Jadran Penga, aktualni komercijalni direktor Staklenika.

Vršitelja dužnosti direktora namjeravao je imenovati Nadzorni odbor, što, po tumačenju splitskoga Trgovačkog suda, kaže Duvančić, nije pravno izvedivo jer nadležnost za imenovanje vršitelja dužnosti ima upravo Trgovački sud.

Kako bi dobili na vremenu, a natječaj za direktora svakako je trebalo raspisati, Nadzorni odbor riješio je prolongirati stupanje na snagu odluke o Benzonovoj smjeni.

Razlozi smjene se, pojasnio je Duvančić, odnose na “umor uprave u dugogodišnjim nastojanjima očuvanja tvrtke što je prouzrokovalo nedostatak vizije za daljnji razvoj tvrtke i provođenje unutarnje reorganizacije koja bi dovela do pozitivnih pomaka u poslovanju. Na osnovu svega zaključak NO je da tvrtci hitno treba osvježenje”.

Zaposlenicima “Kaštelanskih staklenika” u međuvremenu je isplaćena jedna od pet plaća koliko im poduzeće duguje.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

  • zana (Gost_1784)

    Direktor može bite onaj koji je sposoban voditi firmu naprid ,imati posla i biti u plusu .Isplatit radnicima plaću i svi zadovoljni.E ne direktor kao što je u hrvatskoj poznato sve što dotaknu propada .Tribaju biti kažnjeni pa onda bi promislili prije nego se kandidiraju za tu funkciju jesu li sposobni......

    oko 8 godina prije
  • Na hrvatski nacin (Gost_749)

    Direktor treba biti podoban i sposoban sto prije unistiti firmu. :grin

    oko 8 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska