hren
 
RADNICI POSRNULE KAŠTELANSKE TVRTKE DANAS DOBIVAJU PLAĆU ZA TRAVANJ
Nakon četiri mjeseca, zaposlenici “Kaštelanskih staklenika” danas (petak) bi trebali dobiti plaću i to onu za travanj 2011., jednu od pet koliko im poduzeće duguje za ovu godinu.

Prema riječima direktora Ive Benzona, koji će na toj dužnosti ostati do 23. ovoga mjeseca, plaća će biti isplaćena iz kratkoročne pozajmice Agencije za upravljanje državnom imovinom (AUDIO), kao i još jedna koja bi na tekućim računima radnika trebala biti u prvom dijelu listopada. Zadnja primanja radnika “Staklenika” bila su u svibnju kad im je isplaćena plaća za ožujak 2011. godine.


Ivica Blažević, regionalni povjerenik Sindikata poljoprivrede za Dalmaciju, s radnicima ‘Kaštelanskih staklenika’

Pozajmica je rezultat ovotjednog sastanka s ravnateljem AUDIO-a Tomislavom Bobanom u Zagrebu, kojemu su uz direktora Benzona prisustvovali i sindikalni predstavnici “Staklenika” predvođeni Ivicom Blaževićem, regionalnim povjerenikom PPDIV-a za Dalmaciju.

Dogovorena odgoda podmirenja poreznog duga

S Poreznom upravom je dogovorena odgoda podmirenja nagomilanoga poreznog duga za deset mjeseci čime je odblokiran žiro-račun poduzeća. S osnova poreza “Staklenici”, naime, duguju 25,4 milijuna kuna glavnice, čemu još treba dodati i kamatu.

U očekivanju daljnjih isplata izostalih plaća, zaposlenici kaštelanskog poduzeća u državnom vlasništvu, koji su sve ove mjesece radili bez prekida i održavali proizvodnju, iako nisu dobili ni kunu ni za prijevoz na posao i s posla, danas će se ponovno izjašnjavati o tome jesu li za organiziranje štrajka ili bilo koje druge industrijske akcije (prosvjeda i slično).

Referendum o štrajku i ovaj put organizira sindikat jer je, prema riječima glavne sindikalne povjerenice Ljiljane Milanović, kod prvog izjašnjavanja bio kratak rok pa se svi nisu stigli izjasniti. Ako se radnici opredijele za štrajk, bit će to jedna od mogućnosti za reagiranje sindikata u slučaju da izostanu najavljene isplate plaća, što se uostalom tijekom ljeta već događalo.


Ivo Benzon

Traži se kredit HPB-a

I dok se sindikat priprema za eventualne akcije, uprava i dalje nastoji ishoditi kredit kod Hrvatske poštanske banke.

Unatoč očekivanjima i najavama o brzom rješenju, sredstva još nisu dobivena, a u međuvremenu je, prema neslužbenim informacijama, propao dogovor s “Agrofructusom”, kojemu je namijenjeno 80 posto proizvodnje “Staklenika”, o zajedničkom kreditnom aranžmanu s HPB-om u iznosu od pet milijuna kuna. “Staklenici” tako nastavljaju pregovore o kreditu bez jamstva koje se očekivalo od “Agrofructusa”.


Nitko ne želi ‘Staklenike’?

Prema neslužbenim informacijama, na raspisani javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju dionica “Kaštelanskih staklenika” nije stigla ni jedna prijava. Unatoč našim nastojanjima, do pisanja ovog teksta iz AUDIO-a nismo dobili službenu potvrdu ove informacije.

U svakom slučaju riječ je o još jednom neuspjehu zna li se da nije uspjela prodaja većinskog dijela “Kaštelanskih staklenika” iz svibnja ove godine. Tada je odlukom Vlade RH na prodaju bio ponuđen paket od 75,63 posto dionica po cijeni dionice od 7000 kuna, tako da je početna ukupna cijena iznosila 601,4 milijuna kuna.


Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (14)

 • (Gost_3941)

  bidni ljudi!

  oko 8 godina prije
 • (Gost_176)

  znate li koje oni otrove koriste u proizvodnji povrća odmah zvati Goranku Adam,Ivnu Bućan i ostalu ekipu jer dica umiru od raka.

  oko 8 godina prije
 • biočiću zatvori ih (Gost_2200)

  biočiću zatvori staklenike i oni zagađuju.neka dođu mili novak i bonacin.naravno i ivna bućan može dobit kakvu ngradicu

  oko 8 godina prije
 • (Gost_2614)

  Novinare Matiću zanima li vas istinitost vašeg navoda dođite u ponediljak u Staklenike i provjerite. Sram vas bilo koliko će puta Benzon i Penga lagati mnoge poštene radnike da će im biti plaća. Zadnja je bila za ožujak početkom svibnja i od tada ni kune. Funkcionira li uopće pravna država u ovoj zemlji?

  oko 8 godina prije
 • (Gost_4220)

  srića pa mi je mater za penziju!!!!

  oko 8 godina prije
 • (Gost_7105)

  Morat ću odma na bankomat vidit je li mi jućer sila plača ! Biće da je direktorima sila plača pa mislu da je i nama !

  oko 8 godina prije
 • (Gost_4174)

  radnici su opet izigrani!

  oko 8 godina prije
 • (Gost_8428)

  a šta se čudite? ovo se događa već zadnjih petnaest
  godina. do sada su se svi problemi rješavali prodajom zemlje. to je odgovaralo svima, radnicima i sindikatima. di su bili onda? koja je uloga sindikata? i ja bi bija menađer i prodava zemlje za isplatit plaću. kakva je bila uloga države?

  oko 8 godina prije
 • (Gost_4768)

  A šta se nije pričalo da će Rajić kupit staklenike?Ako ne mogu biti profitabilni valja to prenamjenit i zdravo.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_3122)

  Priznajemo, da su plaće i mirovine, porodiljne naknade redovito isplaćivane.Priznajemo i da smo složna obitelj koja će pobijediti na izborima 4. prosinca\', rekla je Kosor i izazvala ovacije.

  ka da san na drugon planetu :cry

  oko 8 godina prije
 • (Gost_8207)

  hahahahahahahaaaa koja sprdacina hahahaha

  oko 8 godina prije
 • (Gost_1091)

  nema para..date im staklenike u privremeno vlasništvo,i rečete, da imaju 25 godina koncesiju na zemlju..pa ako oće šta sadit nek sade i prodaju..ako im vlada daje penge i benzone,a sami ih ne biraju,nek ih vlada i plaća..logično,jel??

  oko 8 godina prije
 • (Gost_1091)

  nije mi jasno kako nemaju dionica,firme koje nemaju za plaće??normalno bi za dionicu radniku kojem duguješ pare triba tražit duplo manje nego za dionicu nekom drugom..tu je samo problem šta se nedavanje plaća potiče a ne kažnjava..ja bi ih kažnjava,ako imaju za sebe a za radnike nemaju..nebi kažnjava samo poslodavce koji žive u jednakim uvjetima ka radnici kojima nedaju plaće..

  oko 8 godina prije
 • ja (Gost_5106)

  proizvodnja ide sve se proda,pa disu onda ti novci,jadni mi i ko nas drži i vodi

  oko 8 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska