hren
 
Vlada je na sjednici održanoj u četvrtak u saborsku proceduru uputila prijedlog zakona kojim bi dodatak na mirovinu (od četiri do 27 posto) koji se određuje i isplaćuje na temelju Zakona o dodatku na mirovine ostvarene prema Zakonu o mirovinskom osiguranju postao bi dio mirovine, sa svim posljedicama u tom pogledu.

Podsjetimo, taj dodatak  se određuje i isplaćuje kao zasebno primanje uz pripadajuću mirovinu u pojedinom slučaju, a u srpnju 2011. bilo je oko 300 000 korisnika tog dodatka s  prosječnim iznosom 351 kuna mjesečno.

Ministri su prihvatili i izmjene Ovršnog zakona kojima se utvrđuje dužnost uplatitelja od ovrhe zaštićenih primanja da po obligatnoj obavijesti FINA-e izvrše uplatu zaštićenog primanja na poseban račun ovršenika, uz propisano prekršajno kažnjavanje u slučaju postupanja protivno ovoj odredbi.

Precizirano je i koja su to „izuzeta primanja“, te je na navedeno kako se to odnosi na primanja od zakonskog uzdržavanja, naknade štete nastale zbog narušenog zdravlja ili smanjenja, odnosno gubitka radne sposobnosti i naknade štete za izgubljeno uzdržavanje zbog smrti davatelja uzdržavanja, primanja po osnovi naknade zbog tjelesnog oštećenja prema propisima o invalidskom osiguranju, primanja po osnovi socijalne skrbi, privremene nezaposlenosti, dječjeg doplatka, stipendije ili pomoći učenicima i studentima, naknade za rad osuđenika, primanja po osnovi odličja i priznanja, ali jednako tako i rodiljne i roditeljske novčane potpore.

Nadalje, kod ovrhe na nekretnini propisuje se mogućnost održavanja još jednog, trećeg ročišta za dražbu, time da se nekretnina na drugom i trećem ročištu ne može prodati ispod jedne polovine njezine utvrđene vrijednosti.

Na zatvorenom djelu sjednice Vlada je donijela odluku o davanju avansnog jamstva za praćenje izgradnje broda Nov. 519 u Brodosplit-Brodogradilištu specijalnih objekata za osiguranje avansnih uplata naručitelja broda Laplaine Management Ltd., British Virgin Islands, u iznosu do najviše 12, 1 milijuna eura.

Vlada je Agenciji za upravljanje državnom imovinom dala suglasnost za sklapanje Ugovora o zajmu s društvom Adriachem iz Kaštel Sućurca, u iznosu od 11.984.738 kuna, u svrhu podmirenja neisplaćenih plaća za rujan 2010. do travnja 2011.

Prihvaćen je i Nacrt javnog poziva za imenovanje članova Upravnog vijeća Hrvatske izvještajne novinske agencije iz reda zaposlenih u Hrvatskoj izvještajnoj novinskoj agenciji.

Izvor: Slobodna Dalmacija 


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • Bolje ikad nego nikad (Gost_3196)

    Sad su se sitili :sigh

    oko 8 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska