hren
 
Radnici “Adriachema”, posrnule kaštelanske tvrtke u državnom vlasništvu, odlučili su 13. rujna prosvjedovati u Zagrebu kako bi izborili naplatu svojih potraživanja, među ostalim osam izostalih plaća.

Okupljanje je već prijavljeno nadležnim službama MUP-a za 11 sati u Ulici grada Vukovara, ispred zgrade Ministarstva gospodarstva i Ministarstva poljoprivrede, pod prozorima ministra Petra Čobankovića, koji je i predsjednik Nadzornog odbora Agencije za upravljanje državnom imovinom (AUDIO).

Organizatori, sindikat i radničko vijeće očekuju da će u Zagreb, organiziranim prijevozom autobusima, krenuti najmanje 150 od ukupno 220 zaposlenika.

Zadnja plaća stigla za kolovoz 2010. godine

Datum odlaska dogovoren je na jučer ujutro održanom skupu zaposlenika “Adriachema”, nakon kojeg je uslijedila sad već uobičajena desetominutna blokada prometa na staroj kaštelanskoj cesti.

Unatoč brojnim sastancima u Zagrebu, razgovorima s ministrom Čobankovićem i predstavnicima AUDIO-a tijekom ove godine, kao i obećanjima da će prije pokretanja stečaja poduzeća dobiti devet zaostalih plaća i razliku između neredovito im isplaćivanog “minimalca” i pune plaće, radnicima je 19. kolovoza isplaćena samo jedna plaća, i to za kolovoz 2010. godine.

Agonija zaposlenika kaštelanske tvrtke traje tri godine. U međuvremenu je u pogonima isključena struja, a radnici dežurstvima čuvaju imovinu.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (10)

 • (Gost_2241)

  još jedan izlet u metropolu 8)
  za plaće triba nešto i proizvest da bi ti se za to PLATILO,a ča vi to proleteri dragi proizvodite????
  lipo ste naučili da vama sede 2000k misečno,za režije,benzin i duvan a ostalo se zaradi na crno
  više meštri svi profili u Kaštilima u oglasnicima od kad ne RADITE
  ma sram vas bilo,ceste zatvarat!!!!
  nije mi vas žaj,aj oče li ko bacit bovan na staklo o ponistre ovoga Čobankovića?????
  ma čiju vi to imovinu čuvate??
  i naši oci su tamo radili i gradili tu fabriku,pa bi i oni tili dil toga
  e a Stojaku puno pozdrava

  oko 8 godina prije
 • Pod prozore? (Gost_9106)

  Ako več idete pod prozore gosp ministru Čobankoviću dajte brzo naučite jednu pjesmu za \"Serenadu\" vidili ste kako pali to u mexičkim sapunicama.Naučite ovu pismu\"U te san se zajubija\" pa čete sve Vaše zahtjeve dobiti .Inače nema ništa ako me ne poslušate.

  oko 8 godina prije
 • zanimljivo (Gost_3286)

  kako se bijes okrenija na radnike a ne na Brku(HDZ) i Čovu (SDP) koji bi trebali zajedno sa drzavom odgovarati za Adriachem.-

  oko 8 godina prije
 • (Gost_7188)

  ajte ljudi u zg.al svežite brku,čovu,matijaševiča,barčota,bujasa,stipanovića,stojaka i ostale pa ih povedite u hotel remetinec. iša bi i ja al moran radit da priživin zato san i iša iz firme a ostali su oni kojima je to stanje odgovaralo, malo minimalca malo na crno i sad se došlo prid zid di ste bili prije 5-6 god.svi ste tada znali šta vam se sprema a najviše spom.gospoda.sad kad je već došlo do ovoga nedajte se borite se do kraja jer sad je vrime prid izbore za borbu ako nebudete bar ka oni iz željezare nečete vidit ni kune ičete svi kuči praznih đepova a ovi šta su vam to izrežirali dobiće svoj zub i cerit vam se koje ste ovce.nemojte bit ovce nego uzmite svoje novce i ne popuštajte bez obzira šta vam govorili uprava i sindikat i rad.vjeće tj.bujas jer svi oni bleje radi sebe a ne radi vas,držte se do kraja

  oko 8 godina prije
 • (Gost_6129)

  A kako će platit prevoz ako nisu dobili ni kune nije mi jasno. Ili čete se švercat u autobusu kao i u tridesetsedmi :grin :grin :grin :grin Tri autobusa koštaju brat bratu 15 000.kuna.A triba nešto i pojest i popit putem, i u Zagrebu. Ništa mi nije jasno :? :? :? :? :? :? :? :?

  oko 8 godina prije
 • (Gost_8043)

  pomoće in pošteni matijašević

  oko 8 godina prije
 • (Gost_1156)

  eto ti si pošten

  oko 8 godina prije
 • (Gost_1156)

  staklenici,adriachem,željezara,adriavinil,mesopromet,škver,pomgrad,jugoplastika,salonit,dalma,jadrantekstil.....itd sve propalo ili na izdisaju po vama za sve su krivi radnici kako vas nije sram pisat tako jadne pamflete.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_2241)

  bitno da se cemex drži :grin

  oko 8 godina prije
 • (Gost_5057)

  gost 2241 je garant neki wanna be fetivi,
  i njegov je otac gradija tvornicu kad je dosa negdi iza brdi,napravija i odgojia seljacinu koja je razocarana u zivot jer naravno ka seljak nije uspija nista napravit i sad gadi ljude koji pokusavaju nesto i koji se trude...
  jadan...

  oko 8 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska