hren
 
Iako su u petak dobili plaću za kolovoz prošle godine, radnici Adriachema su u ponedjeljak ujutro na pet minuta blokirali staru kaštelansku cestu. Simbolički su prelazili cestu i na taj način pokazali da neće odustati od borbe za isplatu preostalih potraživanja. Još krajem srpnja je u Zagrebu s potpredsjednikom Vlade RH i ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem dogovorena isplata devet zaostalih plaća tijekom kolovoza, te još tri u stečaju koji bi mogao biti otvoren početkom rujna.

Isplatu preostalih potraživanja radnici Adriachema morat će izboriti tijekom stečajnog postupka, a zatražene otpremnine ne mogu im biti isplaćene prije stečaja jer za to nema zakonske osnove.

- Blokada ceste je kratko trajala jer je u petak u Zagrebu direktor potpisao ugovor o isplati 13,2 milijuna kuna, a u petak je uplaćena i plaća za kolovoz prošle godine. Cestu smo blokirali na pet minuta jer tražimo da se poštuje dogovor s ministrom Čobankovićem. Trenutačno traju pripreme za Zagreb gdje bi početkom rujna trebao biti otvoren stečaj nad tvornicom – kazao je Željko Stojak, predstavnik Nezavisnog sindikata u Adriachemu.

U ponedjeljak će se sindikalisti ponovno sastati s ministrom Čobankovićem, a na sastanku bi trebala biti dogovorena dinamika isplate preostalih plaća.

- O tome kakva će biti dinamika isplate preostalih dugovanja ovise i naši daljnji postupci – zaključio je Stojak.

Izvor: DalmacijaNEWS


KOMENTARI:

Stari Komentari (22)

 • (Gost_5144)

  neka im se pridruže i radnici kaštelanskih staklenika, a svi ostali sugrađani neka im dođu dat potporu...

  oko 8 godina prije
 • (Gost_7242)

  koju potporu jesi li svjestan sta ovi radidu vracaju nas u 1991

  oko 8 godina prije
 • (Gost_1397)

  a di si ti...

  oko 8 godina prije
 • Za gosta 7242 (Gost_5211)

  U 1991. su imali radna mista, a sad prebiru škovace...

  oko 8 godina prije
 • (Gost_2958)

  Ja bi isto zaposlija se u Adriakema da ništa ne radin i primam plaću ako nije problem, hvala!

  oko 8 godina prije
 • (Gost_231)

  samo naprid nedajte se privarit borite se za svoja prava

  oko 8 godina prije
 • (Gost_7145)

  Prava a di su obaveze.

  oko 8 godina prije
 • zgt (Gost_8209)

  pogledaj jadni ovi radnka odkad nisu dobili placu a hrvatsko pravosude pustilo najveceg lopova kutlu i sad zivi u bih i dole ulaze nase novce staje pokro covik se pita kakvaje ovo drzaa nikakva

  oko 8 godina prije
 • Savjet radnicima (Gost_3181)

  Gospodo radnici blokirali ste prometnicu već nekoliko puta i vaše prosvjedne akcije na žalost nisu imale uspjeha kod onih koji trebaju odlučivati o vašim sudbinama ( što je njih briga za Kaštelansku cestu -niste usporili promet nihovim dionicama). Ovim činom blokade najviše \"štete\" uradili ste onima koji za vaše stanje nemaju nikakve veze i polako gubite simpatije sugrađana koje ste imali u početku kad ste prosvjedima tražili svoja prava.
  Pokušajte iznači neke nove sindikalne akcije kako bih ste ostvarili svoja prava (prosvjed ispred institucija ove države koji odlučuju o vašim sudbinama Vlada-Sabor itd) .
  Ovaj savjet primite kao dobronamjernu kritiku , ljude kojima ometate promet imaju negativan stav prema ovakvim sindikalnim akcijama , što se najbolje može vidjeti i po samim komentarima na ovome portalu.

  :) :) :) :) :) nik

  oko 8 godina prije
 • (Gost_4105)

  Stavite Cobankovica na cestu (kao lezeceg policajca), pa vozite 50 na sat . More i koji sindikalac isprid . :grin

  oko 8 godina prije
 • (Gost_5099)

  Goste 8209 iz kojeg sna se budiš, koji Kutle, kakve veze ima čovik s Adriacemom, Staklenicin,.i drugim posrnulo-pokredenin firman u Kaštelin ili želiš skrenuti pažnju na drugu stranu? Nevjerojatno neznanje.Pitajte zadnjih 15 godina Uprave tih firmi što su činili i kako su se obogatili. Sve je trulo u tim društvima i bolje da idu ća, a na opću žalost poštenim ljudima koji su tamo tili živit i radit.Ako neko Gori ne želi da pome i kukumari rastu u Staklenicin onda je tu kraj. Nemate pravo zaustaviti promet kad već niste u stanju zaustaviti unutarnje lopove.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_164)

  podrška svim prevarenim radnicima posrnulih firmi...borite se za svoja prava, niste vi krivi što nema posla već ova usrana država je kriva sa svojom GLUPOM politikom UVOZA dobara koje imamo u svojoj domovini. TO JE ISTO KAO DA IMATE ZASAÐENE KRUMPIRE U SVOM VRTLU A IDETE IH KUPOVAT U TRGOVAČKE CENTRE...sramotno i tužno

  oko 8 godina prije
 • Ne briši mi post! (Gost_7164)

  1. Plan HDZ-a s početka 1990-tih je bija Kaštela bez industrije. (Stanoviti Biočić i ostali koji ne praznu svoje jame)
  2. Naš narod nema solidarnosti: dok se gasila Dalma, Jadrantekstil šuti. Isto je s npr. Željezarom i Škverom i sl. Tako niti obični građani Kaštela nemaju sluha za prosvjede očajnika iz Adriachema, kojimo nije ovo prvi prosvjed.
  3. Manovali tipa Stojak nemaju šta razgovart s izrodima tipa Čobanković (osim o kladionicama i spizi).

  oko 8 godina prije
 • (Gost_6111)

  stojak je hadezeovac, a takvi nemaju šta radit u sindikatu. tvornice radnicima, želimo samoupravljane nazad. doli neoliberalni kapitalizam, živija socijalizam!berket gleda šta više steć, udov\'č\'ć je bija pusti me stat.ono je bija zeznuti sistem s partijcima, a ovi su još gori.koje firme, jugovinil otvara kina, igrališta, a šta ovi otvaraju.je smo blesav narod, je su nas priveslali priko nacionalnih osjećaja i crkve!

  oko 8 godina prije
 • Ne briši mi post! (Gost_7164)

  Aj ne pričaj gluposti, socijalizam je relativno dotraja, pa su ga bivši partijaneri, novopečeni strnčari malo pogurali u ponor. Ali kriza 80-tih nije razlog da ovi narod stalno sluša majmune.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_6111)

  to su bili krivi partijaneri.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_151)

  neradnici

  oko 8 godina prije
 • (Gost_93)

  Svi na prosvjed ! Zaustavite sav promet na \"bilinskom putu\" . I ostanite tamo , spricite asfaltiranje . :grin :grin

  oko 8 godina prije
 • zum zum (Gost_5559)

  sprecimo asvaltiranje jer u diru je dubioza ;)

  oko 8 godina prije
 • (Gost_4114)

  sve je ovo pomno smisljeno. sve se rasprodaje po najnizim cijenama nasim tajkunima da bi oni radili hotele, trgovacke centre i ostalo. problem je sta se narod triba dignit prije deset godina i stat tome na kraj. sad je gotovo. drzava je prodana i samo mozemo sidit i plakat. predlazem da svi kupimo kamp kucice jer ce nam one jedino preostat di mozemo zivit ka sta kaze clanak u slobodnoj dalmaciji.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_6111)

  Nikad nije gotovo ako želiš radit časno i pošteno.Sa ovakvin narodon invalida i linčina ne može se naprid,jer sve smo to mi taj isti narod.Kako državni službenici uopće mogu primat plaču akd nisu zaradili lipe.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_2226)

  Svim radnicima i neradnicima Adriachema možete popušit k...c.

  oko 8 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska