hren
 
RADNICI NISU ZADOVOLJNI DOGOVOROM S MINISTROM PETROM ČOBANKOVIĆEM
Zaposlenici “Adriachema” otišli su nezadovoljni onim što su čuli na skupu održanom u pogonima poduzeća u Kaštel Sućurcu.

Sindikalni povjerenici Jozo Stipanović i Željko Stojak te predsjednik Radničkog vijeća Željko Bujas priopćili su im rezultat sastanka održanog dan ranije u Zagrebu s ministrom Petrom Čobankovićem koji je i predsjednik Nadzornog odbora “Adriachema”: isplata devet zaostalih plaća tijekom kolovoza, te još tri u stečaju koji bi mogao biti otvoren početkom rujna.

Isplatu preostalih potraživanja radnici posrnule kaštelanske tvrtke morat će izboriti tijekom stečajnog postupka. Jedina ohrabrujuća informacija jest da će dobiti razliku između “minimalca” i pune plaće, za što država, vlasnik “Adriachema”, za 220 radnika treba izdvojiti dodatnih 3,1 milijun kuna.

Zatražene otpremnine, obrazloženo im je na sastanku u Zagrebu, ne mogu im biti isplaćene prije stečaja jer za to nema zakonske osnove.

Koliko god nezadovoljni što u srpnju neće dobiti ni lipe, radnici su prihvatili prijedlog sindikalnih povjerenika da se ponovno okupe 16. kolovoza radi dogovora o zaštiti svojih interesa u najavljenom stečajnom postupku.

Do tada bi već trebali primiti barem dio od devet zaostalih plaća. U međuvremenu će nastaviti s dežurstvima kako bi sačuvali imovinu poduzeća kojemu je električna struja isključena još u rujnu 2009. godine.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (6)

 • (Gost_5203)

  .. a za šta će dobit i ove plaće? pa zar Adriachem ne radi..!?

  .. baš me zanima, jesu li barem formalno dolazili na posao..

  oko 8 godina prije
 • (Gost_1131)

  ma o cemu pricas , a ne pricas zasto je sve to unisteno , zasto je prodano moralicu za sicu , zasto zatvoreno bez alternative za ljude , poslali ih na ulicu a sve je to moglo radit , a danas ni turizma ni industrije.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_5103)

  220 radnika a šta to rade ti neradnici!

  oko 8 godina prije
 • (Gost_8192)

  Koji si mi ti pametnjaković!

  oko 8 godina prije
 • (Gost_6125)

  .. svakako je bolje poslati adriachem u stečaj i obavezno da se gard naplati kroz zemljište i tako dobiti zemljišta za javnu korist, nego li tamo izgraditi stanove i apartmane... pa makar i kroz cijenu otkaza radnicima.. ionako su se već morali naviknuti da će ostati bez posla...

  oko 8 godina prije
 • (Gost_4520)

  ma meni nije jasno zasto u ovom slucaju poslodavac ( predstavnik drzave ) ne zavrsi u cuzi! Puna su in usta kad privatnik ne uplacuje doprinose i place. Formalno-pravno ovi ljudi jos rade u poduzecu i nitko im nije da otkaz a prema tome triba ih i platit makar glumili svice tamo.

  oko 8 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara
 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska