hren
 

SPREMNA ZA TURISTIČKU SEZONU
Prošloga travanjskog vikenda na stajanci u zračnoj luci u Resniku bilo je 39 komercijalnih zrakoplova, uz osam malih zrakoplova iz generalne avijacije, kojima stižu nautičari čije su jahte na zimskom vezu u Splitu, Trogiru, Kaštelima i susjednim marinama.

To znači da je u dva dana u oba pravca letjelo oko 5500 putnika, što je uvod u novi vikend u kojemu se očekuje prva prava gužva. Za uskrsne blagdane u zračnoj luci Resnik očekuju porast od dva do tri posto u odnosu na lanjsku godinu.

Ove godine Zračna luka slavi i svoj 45. rođendan, nakon što je 1. lipnja 1966. na relaciji Zagreb - Split sletio zrakoplov DC 3 s 20 putnika, i od tada do 31. prosinca 2010. kroz zračnu luku je u oba pravca prošlo više od 30 milijuna putnika.

Za sezonu 2011. najavljeno je slijetanje zrakoplova iz 43 zrakoplovne kompanije, što osigurava kapacitet od 1.485.700 sjedala, a očekuje se 11.116 operacija slijetanja i polijetanja. Zračna luka Split bit će povezana sa 75 destinacija, odnosno s 21 državom. Prošle je godine kroz zračnu luku u oba pravca prošao 1.219.741 putnik, što je najbolji rezultat od njezina otvaranja.

U međunarodnom prometu je bilo 1.084.744 putnika, a u domaćemu 134.997 putnika. Kako smo doznali iz zračne luke u Resniku, sve službe spremne su za prihvat brojnih gostiju, kojih će biti za od tri do četiri posto više nego prošle godine.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (9)

 • (Gost_242)

  i magistrala isto tako samo šta nije gotova još samo piturat traku...

  oko 9 godina prije
 • (Gost_7200)

  skidan kapu radničkoj klasi

  oko 9 godina prije
 • (Gost_2405)

  a ugostit ćedu i uskoka, kad tad
  endem

  oko 9 godina prije
 • (Gost_7209)

  molimo Boga da ima više ovakvih luka i marina jer to su nan jedini izvori prihoda, od nji živi cili grad, ne budite zlobni već realni i razmišljajte o budućnosti.

  oko 9 godina prije
 • Bos (Gost_1048)

  Ma kažem vam ja, Kaštela će biti jedan od najprivlačnijih dalmatinskih gradova. Znali smo mi Bosanci gdje treba kupiti stan. A uzmite u obzir i naš doprinos razvoju Kaštela, jer dosta se bosanskoga novca slilo u Kaštela tim kupovinama stanova i izgradnjom kuća. To će reći da ipak ne živi cijeli grad od luka, marina i aerodroma.

  oko 9 godina prije
 • (Gost_6241)

  Ja misli da vi malo letite po zraku, Ko cevam doc u Kastele Da slusaju narodnu muziku po autin i kaficin Tose vese ne slusa ni u Srbiji sad vidite koliko sta zaostali

  oko 9 godina prije
 • (Gost_3168)

  tribalo bi USKOKčit ovu sezonu.

  oko 9 godina prije
 • (Gost_5119)

  Bravo Mate! Sve je ovo tvoja zasluga! :grin

  oko 9 godina prije
 • (Gost_3327)

  kome su izvori i prihodi, aaa? vezasi novakovi i teklicevi

  oko 9 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska