hren
 
HOĆE LI SE USKORO UPALITI PEĆI
U narednih 20 dana trebala bi se odlučiti daljnja sudbina kaštelanske Željezare jer je upravo oglašena njena prodaja ili zakup po kojoj bi ova tvrtka trebala dobiti novog vlasnika ili zakupca te nastaviti s dosadašnjom proizvodnjom.

Stečajni upravitelj Željezare tako je oglasio prodaju dvije tehnološke cjeline, od kojih ona za proizvodnju čeličnih gredica i betonskog željeza u Sućurcu ima površinu oko 113 tisuća metara četvornih, dok ona na Mostinama za proizvodnju armaturnih mreža prostire se na 28 tisuća kvadrata. Knjigovodstvena vrijednost cjeline u Sućurcu iznosi 499 milijuna kuna, a one na Mostinama 86.5 milijuna kuna.

Potencijalni novi vlasnici ove dvije cjeline mogu kupiti odvojeno.
No zainteresirani za zakup Željezare, ponudu mogu dati samo za obe tehnološke cjeline zajedno, a predviđeni rok zakupa je 2 godine s mogućnošću produženja, pri čemu zakupodavac zadržava pravo prodaje troske koja je deponirana u tvorničkom krugu kao i obrade iste unutar tvorničkog kruga, vodeći računa da ne remeti proces proizvodnje zakupnika.

Ako Željezara uskoro nađe novog kupca, iz mase novca od prodaje prvo će se platiti potraživanja četiristotinjak radnika ove tvrtke, koji se već godinama bore za golu životnu egzistenciju.

Oglas za PRODAJU Željezare možete vidjeti OVDJE
Oglas za ZAKUP Željezare možete vidjeti OVDJE


KOMENTARI:

Stari Komentari (4)

 • (Gost_513)

  bila bi ona odavno prodana da je šta vridila :grin

  oko 9 godina prije
 • (Gost_7111)

  da Bože da proradi da ljudi nisu na birou i da mogu svoje familije priranit svojim radom :)

  oko 9 godina prije
 • (Gost_8195)

  Radnici se nisu zauzeli za zeljezaru,vec su uzvali primajuci pola place i nista ne radeci.Sada su dobili nesto otpremnine ,a kad se proda dobit ce ostatak koliko im pripada po kolektivnom ugovoru.Asad ono sto je najnenormalnije,sto nema nigdje u svjetu,dobiti ce i zaostatke polovica placa :eek :eek :eek Dobiti ce znaci pune place za nerad :eek Pa to nije u najvecem socijalizmu bilo :eek ali inace su svi oni turboRVATINE koji mrze Jugoslaviju,ali po Jugoslovenskome vole primati,kakvo licemjerje,kakva nenormalna drzava.Drugima ce zato bit opleti po djepu...... :eek :eek :eek :eek :eek :eek :eek

  oko 9 godina prije
 • iskreni (Gost_1661)

  HOĆE LI SE USKORO UPALITI PEĆI???Hoće ako im ja dam drva za potpalu od maslina šta su mi ostale posli rezidbe! :) :) :) :) :)

  oko 9 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska