hren
 
GRADONAČELNIK JOŠKO BERKET O OŽIVLJAVANJU GOSPODARSTVA
U suradnji s Hrvatskim fondom za privatizaciju i Vladom RH, aktualna gradska vlast u Kaštelima posljednjih mjeseci sve snage ulaže u spas duboko posrnuloga kaštelanskoga gospodarstva. Tri su velika projekta u čiju će realizaciju, kako je kazao gradonačelnik Joško Berket, uložiti maksimalni trud s jednim jedinim ciljem − otvaranja više od 500 novih radnih mjesta.

Prostor Brižina u Kaštel Sućurcu mjesto je na kojemu će se realizirati najveći broj investicija.

Osim Vladina projekta da na prostoru Hrvatske vojske izgradi naftni terminal, gdje bi svoja radna mjesta našlo 30-ak ljudi, Grad gura još nekoliko projekata, koji će izravno sa Zavoda za zapošljavanje u radni odnos dovesti oko 400 ljudi.

− Naše domaće zadaće koje ćemo svakako odraditi za realizaciju ovih projekata jesu određivanje pomorskog dobra, zone obuhvata, a Grad će aktualnim izmjenama GUP-a, koji će se brzo naći pred vijećnicima na usvajanju, za prostor Brižina definirati ribarsku luku i servisnu bazu za ribarske brodove te prostor za gradnju malih željeznih brodova, odnosno malih brodogradilišta – izjavio je kaštelanski gradonačelnik Berket, te potvrdio da već u ovaj ponedjeljak ima završni sastanak s potpredsjednikom Vlade za gospodarstvo Petrom Čobankovićem na kojemu će razgovarati o Adriachemu.

− Moja je dužnost na tom sastanku potaknuti, pitati i moliti da se nova investicija na prostoru Adriachema konačno pokrene i da radnici jednom znaju na čemu su, te da mogu nastaviti raditi.

Naime, kao što je već poznato, milijunsku investiciju, kad je u pitanju Adriachem, planiraju uložiti AD Brodovi, koji bi, nakon dugog niza godina, na tom prostoru otvorili nova radna mjesta.

− Dobra je stvar da u ovom slučaju postoji investitor koji nudi 5,5 milijuna eura, a to su AD Brodovi, koji bi kupili 35.000 četvornih metara i izmjestili proizvodnju iz Solina na prostor Adriachema. Tu bi svoja radna mjesta našlo sto zaposlenika i smatram da je to i za grad i za tvrtku dobro rješenje, te za djelomično rješavanje problema radnika, njihovih otpremnina, s tim da bi 80 radnika ostalo raditi na preostalom prostoru tvrtke koji se prostire na 40.000 četvornih metara – kazao je Berket i potvrdio da će u ponedjeljak tražiti da država iziđe ususret Adriachemu, a Gradskom vijeću predložit će da isto učini u ime Grada kako bi se toj tvrtki pomoglo da napokon riješi svoj problem.

I na prostoru, u posljednje vrijeme najčešće spominjanih, Kaštelanskih staklenika, koji je bio predmet raznih spekulacija o stanogradnji i turističkim sadržajima, planiraju se nove investicije, odnosno otvaranje novih radnih mjesta. Za taj prostor, koji se nalazi od pojasa sigurnosti zračne luke pa do magistralne ceste D-8, već postoji zanimanje poslovnih ljudi, a neki obrti i manje tvrtke već danas tamo i funkcioniraju.

− Svakako ćemo se zalagati za to da se u privatizaciji Kaštelanskih staklenika održe sva radna mjesta te da se zadrži sadašnja djelatnost, a kad je u pitanju pogon te tvrtke koji se nalazi ispod zračne luke, naš je stav da bi trebao i dalje raditi sve dok aerodromu ne bude nužno za širenje, a to će možda biti tek za 30-ak godina – kazao je gradonačelnik Berket.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (35)

 • (Gost_5129)

  ..svaki puta..u razmacima par miseci..kada se gradonacelnik vraca iz pecalbe.. priko zagreba u svoj grad..obdaruje nas novim naputcima i idejama..sve u stilu.. martin u zagreb..martin iz zagreba..

  oko 9 godina prije
 • (Gost_2095)

  nije se odavna slika ni bija na tv,novine ne valjaju ako ga nema bar na jednu stranicu.jak je igrač naš kapetan,a šta je sa obećanjima od prije izbora :? :? :?

  oko 9 godina prije
 • (Gost_5115)

  terminal ce ga kostat fotelje..mada je opasno glasat za stranke..one ce isto dovest terminal..nac cemo drugog pojedinca..

  oko 9 godina prije
 • gostu 4126 (Gost_1215)

  Zaboravio si još i zapošljavanje gradskog vijećnika T.B. za 8000 kn na ugovor o djelu a koji uz to još sidi u vijeću i prima naknadu. Taman 500 radnih mista da rješi sve koalicijske partnere.

  oko 9 godina prije
 • (Gost_7101)

  evo čovik otvara i mala brodogradilišta pa idući put ka dođe u grad otvorit će i pet malih kazališta jer on se ponaša kada radi u teatru ami blesava publika daj čoviče otvori i nešto veliko da se može zaposlit ova naša mladost jer otkad otvaraš moga si otvorit dosad miliun radnih mista dosta je tvojih suludih vizija

  oko 9 godina prije
 • Breket (Gost_2228)

  Gradonačelniče,

  Ma napravite i centar za gospodarenje otpadom u Kaštelima i onako prihvaćate samo smeće. Urazumite se i pogledajte ovaj grad i nastojte da to i ostane.

  oko 9 godina prije
 • (Gost_8226)

  Pitan Berketa bili on da svoju zemlju mukte da se sagradi naftni terminal. Najpri kupite tudji teren a onda planirajte . Proslo je vrime nacionalizacije.

  oko 9 godina prije
 • (Gost_1062)

  pričajte vi al netko je lijepo zaradio na dionicama u mjesec dana s 710,00 kn a dansa 4.000,00 kn 8)

  oko 9 godina prije
 • (Gost_4406)

  Na zadnjih par clanaka o berketu i gradskoj vlasti puno je negativnih komentara
  jel se meni cini il ga neko organizirano tare ovde po portalu ???
  Adz vojska ??? :)

  oko 9 godina prije
 • daleki (Gost_2724)

  e moj4406 nije samo danas nego otkad je dosao za gradonacelnika ali ja neznam zasto jer sve sta je steka steka je sam i nije mu niko darova ali to je tako kod nas u kastelima nedaj Boze da ti susjed ima vise od tebe jer je odma ukreja.Ne vide sta su drugi radili i sta su od potleusic sagradili vile,a bili su dizalicari ili nisu imali nikakve skole ali si mora bit u kradezeu ili platit nekome ispod stola da bi moga nesto gradit.

  oko 9 godina prije
 • (Gost_2838)

  Ma dosta mi je više tih priča o Berketu kao poštenom čovjeku. OK, čovjek je pošten i šta sad, zar se trebamo divit tome- ne kužim? Mislim, i ja sam poštena osoba i šta? Sad se ne smiju komentirati neke njegove odluke s kojima se apsolutno ne slažemo npr. totalno uništavanje Kaštela izgradnjom naftnog terminala. Čim netko kritizira njegov rad odmah je iz HDZ-a. Pun mi je kufer i Berketa i HDZ-a, i partizana, i ustaša i sličnih priča. Šta vam je ljudi

  oko 9 godina prije
 • (Gost_7127)

  Je čovik je uspija se obogatit,ma bi isto volija vidit koliko je platija poreza državi?Puno je godina prošlo bez da se plaćalo išta. :?

  oko 9 godina prije
 • (Gost_2184)

  A sta je sa ulaganjem u Rudine???

  oko 9 godina prije
 • (Gost_4201)

  AD Brodovi će- izmjestiti- svoj pogon za proizvodnju.
  Pa neće dati otkaz svojim zaposlenicima da jadni nebi putovali 5km duže na posal i zaposliti radnike Adriachema :roll

  oko 9 godina prije
 • itd (Gost_3923)

  Uvik ista priča nevidim razlog zbog čega želu prikazat Berketa kao poštenu osobu,pratim portal duže vrimena i što je interesantno ,upravo ga tamo prikazuju pojedini komentari suprotno.Još naprimjer nitko pa ni on nikad nisu demantirali neke natpise poput kako je 7 godin uzima struju i vodu za svoju marinu iz vrtiča naselje taj novac je naš jer smo mi plačali porez i za boravište naše dice jeli da odgovor kako je došao do veslačkog kluba, pa i izjavu koju je dao nedavno na radiu kako ima zaposleni oko 200 do 250 pa evo čujem i nešto novo da ima neka sporna zemlja kraj ambulante u Gomilici i još mnogo toga .Što se tiće ovih njegovih izlazaka u javnost zbog budučnosti Gospodarstva to je smišno jer sve govori obrnuto od onog što nam je obečavao prije izbori oćito mu je jedino na pameti dovest AD plastiku da bih on mogao na tom zemljištu napravit sebi suhu marinu, jer daje uspio dobit da grad ima pravo raspolagat sa pomorskim dobrom virujte mi nebih imali di noge toćit, i za kraj samo me zanima jeli on zna što triba bit na Brižinama nezna gospodo njemu očito nije jasno da Ribarska tržnica za velu prodaju ne dozvoljaje da bude bilo kakvi remont ili Brodogradiliše ,žalosno da to Bizmisen iz Evrope nepoznaje njihove Zakone. I što je ovdje važno napomenuti od dana kad je postao Gradonačelnik sve su mu priče u i oko Marine Grad Kaštila su puno veča Viječnici i Gradonačelniće.

  oko 9 godina prije
 • Sedam Bisera (Stuart)

  Ovdje govorite o ovome i onome, ali mogu li komadići vratiti Kaštela na staze uspjeha? Neke od ideja će možda i dati radna mjesta za nekolicinu, ali će zagaditi more, kao i okoliš, ali i turizam ubiti potpuno i onemogučiti radna mjesta u globalu ... Pogledajte po cijelim Kaštelima i pokažite nam pravu ljepotu starih klasičnih kamenih sela i gdje se danas turističke atrakcije mogu naći? Tisuće ilegalnih nadogradnji u starim jezgrama, kaštelanski dvorci u večini slučajeva potpuno su devastirani. Mislite li zbilja da navedeni projekti mogu izliječiti bol od koje Kaštela danas boluju? Odgovor je ne, jer industrija i investitori će doći, graditi, dobiti svoj novac i neće ih biti briga za ono što se događa s prostorom i građanima. Ali postoji lijek koji može riješiti sve probleme:

  1. Turistička sezona do 365 dana
  2. Uspostava novih poslova
  3. 2.000.000 putnika u Zračnoj luci Split
  4. Povećana potražnja za nekretnine i zemljišta
  5. Povećanje prihoda za infrastrukturu i lokalnu zajednicu
  6. Povećanje prometa brodovima i potražnje za Marinama
  7. Povećana zarade za lokalno stanovništvo
  8. 1000 novih radnih mjesta
  9. Poželjna destinacija za poslovne konferencije
  10. Povećana potražnja za lokalne proizvode
  11. Visoki stupanj zadovoljstva ljudi
  12. Povećana potražnja za lokalne usluge
  13. Povećanje poticaja za lokalne investicije
  14. Povećana potražnja za novim hotelima i apartmanima
  15. Povećane zarade za lokalno stanovništvo

  Lijek za ovo satnje je samo jedan projekt koji će ispuniti sve ove ciljeve, a ovisno o mudrosti i poslovne sposobnosti gospodina Envera Moralića projekt će imati svoj početni udarac vrlo brzo ... \"

  oko 9 godina prije
 • (Gost_8214)

  Komu se radi radilo mu se o glavi.
  -meni paše ovi režim minimalac stiže a ja ležim.

  pozdrav svin suborcima
  kra-de-ze

  oko 9 godina prije
 • (Gost_4136)

  naprid kapetane!!

  oko 9 godina prije
 • (Gost_4215)

  Muti li ga muti, kapetan? Toliko da je cijela čelija mutna. Ta se mutež proširila po cijelim Kašteljama. Zato mutimo dok ne odmutimo!

  oko 9 godina prije
 • Gostu_4215 (Gost_4151)

  Mutis li ga mutis i u glavi si mutan. Zato muti dok ne odmutis..........bezveznjak .

  oko 9 godina prije
 • bogatstvo (Gost_2109)

  isplati li se napraviti naftni terminal za zaposliti 30 ljudi to je neka pogrešna računica i kome taj terminal treba šta je sa solinskim rezervarima INE moraju li svi zagađivači biti u Kaštelima u kojima naš gradonačelnik zapravo ni ne živi

  oko 9 godina prije
 • (Gost_5980)

  oćemo li se mi više odlučit, jesmo li za industrijska kaštela ili turistička kaštela? kako može taj nafni terminal pomoć turizmu u kaštelima nek mi neko objasni MOLIM VAS!

  oko 9 godina prije
 • (Gost_112)

  ma koji turizam to je utopija za nivce

  oko 9 godina prije
 • (Gost_89)

  Kako Kastela mogu biti turisticki grad sa dva ipo hotela??? Kako mogu biti turisticki grad bez turisticke ponude i infrastrukture? Neka budu vise bilo sta samo ne grad duhova kao sto su sada...

  oko 9 godina prije
 • (Gost_1061)

  eno hotela palace,to je biser turizma i moj prijedlog za hotel godine,da,da hotel palace,pojte pa se uvjerite.hahahaha.već je sve puno za narednu sezonu,traži se krevet više,naravno hotel palace-k.stari,biser kaštelanskog turizma.

  oko 9 godina prije
 • ajme (Gost_8548)

  gostu 89.Sa najboljom namjerom želim ukazat kako je ovog momenta teško bilo što napravit po pitanju turizma ali na tome je Berket dobio izbore prema tome neka izvoli to i riješit jadni smo di smo i u kakvi mlin smo upali nadam se da ču vam uskoro i napisat tko i na koji naćin je doveo Berketa na vlast, vjerujte mi zgrozit če te se.

  oko 9 godina prije
 • hadezeovac (Gost_6153)

  sad kad Berket iznese javnosti sporicu od prijašnje vlasti imat će ko igrat na karte sa dr.Ivom. Čekajte ljudi vidit će se sve jako brzo najmanje petorica padaju,ali nažalost opet će te branit takve ka i ovoga komunalcu u Austriji

  oko 9 godina prije
 • (Gost_3180)

  sta ce nam naftni terminal??napravimo mi lipo nuklearnu elektranu!!bar ce goriva bit samo malo motikom zasuljat..ma bit ce i pametnih ideja,jer vidim da radijacija ubrzava mozdane aktivnosti u blizem susjedstvu..pa ko god zasidne u onu opcinarsku nakaradu od zgrade,pocmu mu se zaruljice u glavi palit ka light show..pa kad nagrnu bistre ideje..terminal mi se cini ka neka ideja nekog retardiranog zagrebackog arhitekta,koji nikad u dalmaciji nije bija,ali ima veze s naftasima..to je sigurno adz-ov projekt,kojeg je berket kao vanjski suradnik donija iz zg-a..ko zna sta je dobija zauzvrat..mi samo zelili da nam uredi parkove.da ne seru pasi u djardine di ljudi bebe dovode..da urgira,da cesta ne lezi godinu dana raskopana..da potegne parnicu da se novcano unisti firma koja je sahte radila..to bi joj se dogodilo u svim civiliziranim drzavama..da vidimo da se nesto radi..nesto kulturno..za posicena stabla niz valovo,ja bi mu nogu otkinija!!prije sjecenja je tribalo druga posadit..5 godina prije..nista njega od toga ne zanima..nema tu para,nema politike,pogodovanja,ja tebi ti meni,itd..joj da se oce lidija sunjerga opet kandidirat!!!ima bit da je bila najposteniji kandidat..jer ovdi je i poslje hdz-a>hdz..

  oko 9 godina prije
 • (Gost_3180)

  neki dan je neki idiot pocupa sadnice stabala u stafilicu..pa sad niz valovo..pa prije toga starom cestom..prije 100 godina su talijani posadili cili niz stabala starom cestom..ostalo je jedno u starome..samo siku..staces,refleks sa planine osta..samo siku,i beton livaju..

  oko 9 godina prije
 • goste 3180 (Gost_1860)

  jebes zelenilo, asfalat je za gradske i civilizirane ljude covce, sta ce ti stabla, pa nismo majmuni pa cemo se penjat po njima :grin :grin

  oko 9 godina prije
 • (Gost_5162)

  Citat: \"Za taj prostor, koji se nalazi od pojasa sigurnosti zračne luke pa do magistralne ceste D-8, već postoji zanimanje poslovnih ljudi, a neki obrti i manje tvrtke već danas tamo i funkcioniraju.\"

  Zanimanja je bilo i prije 15 godina kada se radio ovaj GUP Kaštela usvojen 2006. god. Tada je GUP tehnički bio dosta drugačiji od usvojenoga, bio je na javnom uvidu i kada je bio pred usvajanjem onda se 3-4-5 godina natezalo oko ove zone - dozvoliti je u cijelosti, samo 100 m od magistrale ili je uopće ne dozvoliti. Kako se plan nije donio, a promjenili su se tehnički uvjeti izrade plana trebalo je praktično napraviti novi GUP.

  Znam da su onda HSS i \"zeleni\" bio žestoko protiv radne zone u tom dijelu, a koliko znam HSS je podržao Berketa pa mi sada nije jasno što zapravo hoće (prdnit ili stisnit - znamo da oboje istovremeno ne može). Hoće li se opet natezati oko te zone 3-4-5 god. (čitaj - do kraja mandata). A oni koji su već izgradili neke objekte su SVI bespravni graditelji (osim onoga što je bilo od starih staklenika, a sada Keruma)!
  Recimo da i bude radna zona - gdje je KANALIZACIJA, ULICE i sl. Znate li gradonačelniče da se bez izgrađene INFRASTRUKTURE ili čija je izgradnja počela temeljem izdanih dozvola NE SMIJU izdati nikakve građevinske i slične dozvole za poslovne sadržaje.

  VAŠA DUŽNOST [U]JEST[/U] da:
  - pripremite i usvojite prostorne i ine planove,
  - izdate dozvole (i one su u nadležnosti Grada),
  - otkupite zemljište (da bude javno-prometna površina),
  - izgradite infrastrukturu,
  - izdate dozvole investitorima (koje su u nadležnosti Grada).

  VAŠA DUŽNOST[U]NIJE[/U] da:
  - povlačite potencijalne investitore za rukav i da reklamirate Grad da ovdje ulože svoje novce i otvore radna mjesta.

  Jer oni kada dođu u VAŠE urede dobiju PRAVE i SLUŽBENE informacije najčešće tipa: nema kanalizacije, nema vodovoda, nema dovoljne širine prometnica ili je uopće nema, nema UPU-a, nema utvrđenog pomorskog dobra, ... što znači nema ni dozvola za gradnju i - ODU npr. u Dugopolje, Varaždin i dr.

  Zašto? Zato jer načelnik Općine Dugopolje nije zvao investitore nego im je PRIPREMIO zemljište, a onda su se oni \"uhvatili\" kao pčela na med - i svima dobro.

  Radne zone u Kaštel Sućurcu od mora do magistrale te one oko bivšeg Jugovinila su bile još u splitskim planovaima i nitko nije branio ni splitskoj, ni socijalističkoj kaštelanskoj, ni hdz-ovoj ni ovoj vlasti da gradi infrastrukturu. Ali dok smo mi u Kaštelima \"mijenjali i usvajali\" GUP 10-tak godina dotle su u Dugopolju i usvojili planove i izgradili infrastrukturu i privukli investitore i imaju 0 (nula) nezaposlenih te mnoge iz okolice (pa i iz \"velikoga\" Splita)zapošljavaju.

  [B]Dakle, gradonačelniče ne zujite (ili ne jedrite) unaokolo za investitorima već se uhvatite posla za koji ste plaćeni i izabrani. Ako vi odradite SVOJ dio posla onda će i investitori lako, brzo i rado odraditi svoj dio posla!!![/B]
  ------------------------------------------------
  Citat: \"Naše domaće zadaće koje ćemo svakako odraditi za realizaciju ovih projekata jesu određivanje pomorskog dobra, zone obuhvata,...\"
  Gradonačelniče,
  - znate li da je još od 1977. god. zakonska obaveza općina utvrđivanje pomorskog dobra (sada je to nadležnost županija),
  - znate li da su neke radnje bile obavljene još prije Domovinskog rata,
  - znate li da nakon utvrđenja obuhvata treba isparcelirati (odcjepiti) pomorsko dobro,
  - znate li da treba urediti imovinsko-pravne odnose u svezi s tim,
  - znate li da to traje nekoliko godina,
  - znate li da je to do sada napravilo malo općina/gradova????????

  Eeee, moj gradonačelniče, ne znate vi u što ste se uvalili! Mislite da je to kao u \"vas privatnika\", TI-TO, Ti-to i samo tako naređivati ovo hoću, a ovo neću. E, nije! Ovdje morate vidjeti što vam zakon dopušta/naređuje, pa odlučiti što možete, pa to izglasati ako imate dovoljno ruku, a ako nemate kao vi za UPU Giričić, onda \"kupiti\", \"podmititi\", \"učlaniti\", \"koaliratai\" nedostajuće ruke, pa provesti proceduru, pa se onda pobrinuti za novce (porezi i sl.), a tu ste ograničeni raznim propisima, pa to izgraditi ako imate čim, a dotle odu 2-3 mandata.
  --------------------------------------------
  Citat:\"− Moja je dužnost na tom sastanku potaknuti, pitati i moliti, ...\"

  A RADITI nema NIGDJE!? Nismo vas izabrali da budete cigani pa da prosite unaokolo nego da donesete važne odluke iz VAŠE nadležnosti i VAŠE dužnosti.
  ------------------------------
  Eeee, moj gradonačelniče, bojim se da si već \"odjedrio\" svoj mandat. Maldi bi rekli \"popušio\"! I da će ti prije završiti mandat neko uspiješ svoju marinu legalizirati, a kamo li išta u Gradu izgraditi! Jadni mi! :cry

  oko 9 godina prije
 • zeleni (Gost_3785)

  E moj gradonačelniče lako je maštat o projektima koje drugi donosi a šta je s vašom kreativnošću i poduzetništvom na koje se pozivate,vaša obitelj dobila je novce za parcelu iza ambulante u gomilici a onda ste na istoj parceli bespravno izgradili sestri kuću a broj čestice se nalazi u građevinskoj dozvoli ambulante,ista se vodi kao društveno vlasništvo jer ste za nju dobili novce,22.10.tog.prošle godine ste uknjižili i put kroz dvor ambulante na parcelu na kojoj ste uknjiženi vi i brat a kojim pravom kad ste za nju uzeli novce,12800000dinara vam je isplačeno ocu na ruke,mislim da vam je gospodin Ljubenkov sa punim pravom podnio prijavu.

  oko 9 godina prije
 • franko (Gost_3785)

  Gospodine zeleni samo par ispravaka na vaš hvale vrijedan komentar,radi se o čestici zemlje Ko.Kaštel Gomilica421/1 na kojoj se nalazi bespravno izgrađena stambena kuča Gradonačelnikove sestre a ista čestica pod brojem 421/1 navedena je u građevinskoj dozvoli za ambulantu izdanu od Opčinskog Komiteta Za Urbanizam Br08/UP-350/1-87/DK izdana 18.ožujka1987.godine,drugim rječima obitelj Berket dobila je 28.412.180dinara od Skupštine Opčina Kaštela(odbor za pripremu i uređenje građevinskog zemljišta)Broj08-1609/1-88 u K.Sućurcu dana 12.09.1988god i unatoč tome šta je to identična svota današnjim 28.ooo ooo kn.na istoj parceli izgradila bespravni objekt,dakle otuđila Društveno Vlasništvo kako se ta čestica danas i vodi u Zemljišno Knjižnom Odjelu Kaštel Lukšić,iz istog proizlazi da je obitelj Berket otuđila i parcelu 421/33 jer su 22.10.2010 uknjižili put kroz sjeverni dvor ambulante pod brojem420/9 a vodi na gore spomenutu parcelu na kojoj su uknjiženi Berket Ante Damjanov i Berket Joško Damjanov a šta je nelogično jer su za istu dobili gore navedeno obeštečenje,napominjem da je put uknjžen za vrjeme mandata Joška Berketa i da je zaveden kao OPČE DOBRO a vodi na njegovu parcelu,zahtjev za knjiženje je ujutro predan a popodne pozitivno rješen,dakle čista bezočna OTIMAČINA DRUŠTVENE IMOVINE!

  oko 9 godina prije
 • bilo idro (Gost_3505)

  Čitamo vaše komentare koje nas nisu ništa iznenadili jer odavna, mi ukazujemo kakav je to čovjek ali ovo ovako dokumentirano od gospodina Franka je stvarno prelilo svako čašu strpljenja od našeg Gradonačelnika, onda se mi ćudimo odakle mu pusti kapital ako je sve ovo istina draga gospodo iz Kaštili ali oćito je, da kako on sebe naziva patriotom krščaninom i da ne nabrajamo dalje budi đentlemen i otiđi. A vi dragi viječnici nadamo se da ćete preispitat ovaj slućaj jer kako imamo čut da su ćak neka gospoda digla prijave kao pojedinci i kompententni ljudi iz zdrastva, i predali nadležnim organima ,ovo je stvarno strahota čitat jer čovjek nemože doći sebi kad ovo sve vidi i čuje. Na kraju bih iskreno preporučio takvim osobama nemoj te se ispovidat jer Bog to neće oprostit tako su radili i oni iz kozanostreopljačkaj i ubi pa bih se ispovidili, ali bilo ih je nemoguče oćistit od grijeha

  oko 9 godina prije
 • murgo99 (Gost_137)

  Evo, odavno se nisam javija, čitam ove komentare, pratim gradonačelnikov rad? i rad? njegovih službi, i nije lako pratit - pari mi se ko nevidljivo nešto.
  Naš gradonačelnik me u svojim obečanjim sve više podsječa na onu dječju: ajd zamisli jedan broj, sad pola baci u more pa podijeli s dva .... tako nešto ide, već sam zaboravija. Nisan više dite. Ono puna usta lipi riči, puna usta naše dice, a pozadina....reka sam da nisam više dite.
  Pa ovo brumavanje kako je reka jedan od vječnika s njegove liste, puštanje probni baluni, da kruzeri, da žičara, da terminali... Ja bih prije reka da je očajan, da ne zna šta će više, da se lomi između Austrije (biće misli šta san se triba vračat u Kaštila) i Kaštili i virujem da mu nije laka, sigurno i ne spava po noći radi proračuna od 88 milijuni.
  Čuja sam i priče o pustim zemljama koje je \"kupio\", do kraja mandata bit će vlasnik pola Kaštili.
  I ovo gori šta piše ne mogu reć da sam sve razumija, jel ovo neko reka da je pokupija neku zemlju, ili put, ili sestri napravija na tujemu, ne mogu to virovat. Pa čovik se stalno zaklinje u poštenje, sami med iz justiju mu izalazi.
  Ne razumin, kad imaš nekome nešto za prigovorit onda moraš tri puta bolji biti od onog kome prigovaraš.
  Je li naš gradonačelnik toliko dobar, ima li on prava nakon ovih natpisa poviše ne prigovarat nego ikome išta za reč.
  ;)

  oko 9 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij

  Pokrovitelj rubrike Gospodarstvo - Cemex Hrvatska