hren
 
KATASTARSKA IZMJERA KAMBELOVCA I GOMILICE
Katastarska izmjera za gotovo 700 hektara zemljišta na području k.o. Kambelovac i k.o. Gomilica počela je u utorak, 10. studenoga, postavljanjem ploče s natpisom izvođača, nadzora i naručitelja.

Posao vrijedan više od tri milijuna kuna

Nakon što su obavljene sve potrebne pripreme, gradonačelnik Josip Berket potpisao je ugovor o novoj katastarskoj izmjeri, veoma opsežnom poslu koji se sufinancira iz državnog proračuna u iznosu od 40 posto, ostatak otpada na gradski proračun, a jedan bi dio mogli snositi i vlasnici zemljišta, o čemu će konačnu odluku donijeti Gradsko vijeće. Naime, izračunato je kako bi pojedinačno sređivanje katarstarskih i zemljišnih podataka o zemljištu vlasnike stajalo i do deset puta više nego što će se taj problem rješiti zajedničkom izmjerom. Dosta je primjera sudjelovanja vlasnika u financiranju ovog projekta na području Zadarske županije. 

Ovaj posao, vrijedan ukupno 3,3 milijuna kuna, dobio je Geodetski zavod Split, koji u roku od dvije godine mora obaviti sve poslove izmjere na terenu, a zatim slijedi javni uvid i izlaganje. Podsjetimo kako je posao katastarske izmjere već obavljen za  Štafilić i Sučurac, a u tijeku je javni uvid i izlaganje. 

Važno za sve vlasnike zemljišta

- Grad Kaštela je u velikoj potrebi za rješavanjem katastarskog i zemljišno knjižnog stanja, a što je od ogromne važnosti i za sve građane, koji su vlasnici zemljišta – kazao je gradonačelnik Berket.

Na sastanku u Gradskoj upravi bili su: Marinko Bosiljevac, pomoćnik ravnatelja Državne geodetske uprave, Drago Butorac, pročelnik splitskog Katastra sa svojim suradnicima u kaštelanskoj ispostavi na čelu s voditeljicom Tomislavom Tadin, zatim Antonio Šustić, načelnik Odjela za katastarsku izmjeru i posebne registre Državne geodetske uprave, te Robert Klojičnik, direktor Geodetskog zavoda Split.

Velika akcija katastarke izmjere, koja se provodi u Kaštelima, dio je nacionalnog programa Uređena zemlja, što je Vlada RH pokrenula radi sređivanja zemljišnih knjiga i katastra. Kranji je cilj ovog projekta, pokrenutog 2003. godine, modernizacija i sređivanje stanja registracije nekretnina, kako u katastarskom, tako i u zemljišno-knjižnom sustavu. To će, između ostaloga, podići razinu pravne sigurnosti u prometu nekretnina.


KOMENTARI:

Stari Komentari (25)

 • radi.. (Gost)

  Za pohvalu i napomenu,da izmjera ne traje dugo jer
  EU je pred vratima.

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  a neka

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  Za pohvalu je svakako ,ali je bilo kad je i Udovičić potpisa to isto za Sućurac i Štafilić ali tada ni riječi o tome.

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  da li se to odnosi i za zemljista uz staru kastelansku cestu zna li ko

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  Sućurac i Štafilić se sređuju od 2003, a ovi ostali ovakvim tempon bit će gotovi 2025, baš je to za svaku pohvalu

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  heheheh glavno da su oni stavili tabelu ... a nanjoj pise da ce dva kastila primirit ... hahahaha ova tabela je zakon ... valjala bi i za krnju

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  3010 garant

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  Ako se počela raditi po nekom redu mislim na katastarsku izmjeru onda je trebalo sklopiti ugovore za K. Novi i K. Gomilicu. Zašto sad Kambelovac?

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  Jer je Kambelovac najbolji

  oko 10 godina prije
 • astronaut (Gost)

  možda Udovičić nije zna šta potpisuje pa zato nije bilo riječi hvale za njega i o subjektu?

  oko 10 godina prije
 • timotije (Gost)

  Bravo g.Berket, šteta samo što niste došli 4 godine prije dok je bilo jeftinog novca na tržištu.S obzirom na krizu u svitu:
  Kaštela na televiziji par puta...
  Policijska postaja dolazi u Kaštila.
  Prometna policija dolazi.
  KOmunalni redari u odorama i RADE za razliku od prije.
  Cesta dr.F.T. završena rekordno
  Vrtići se dovršavaju.
  Srednja škola se gradi.
  Osobno prezadovoljan, teško ikad više HDZu moga glasa kad vidin kako se sad radi.
  Sretno

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  ajmo kapetane još kontenjere i nece te niko skinit s vlasti svi su za tebe

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  zemlju radija ćaća,dide iman rješenje o nasljeđivanju ali neman od šukundide od prije sto godina pa se ne mogu knjižit nego moran tužit njih dvadeset nasljednika jer se vodi zemlja na šukundidi a sve u svrhu da se napunu đžepi nekome advokatu,sucu i državi,ajmo po kratkom postupku ćaća ti posjednik više od 20 godina ili ti pa si automatski vlasnik bez muzenja novaca.

  oko 10 godina prije
 • ! (Gost)

  Nisan moga sanjat da ću našoj Hrvatskoj ikada vidit ovakvog čovika na vlasti.nakon komunizma,hdezeizma,pljačkaša,lopova ovih onih,debelih Ðapića,raznih aferista napokon tračak nade.
  Kapetane držite čvrsto kurs, nemojte podleći i vanjskim i unutarnjim interesnicima.Ućinite nešto za naša Kaštela u ime naše i Vaše dice.
  Hvala.

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  Da li netko zna gdje je javni uvid za K.O.Štafilić? i do kada traje ?

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  gost 49

  a je on nema maće na sebi al dobro je biti optimista

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  nemate pojma šta se sprema ne veselite se puno , ne rade oni to radi vas nego radi sebe , u ostalom uvjerit će te se sami

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  znate koliko ima turskih i austrougarskih puteva koji se nikako nemogu rjesit svaka cast ako ovome sad dođe kraj

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  još je prerano za sudit zato dajte podršku Berketu

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  kapetane samo naprid, kad se ti nasučeš bit će to gore nego marko polo, nema spasa više za grad.

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  timosenko nastavi da se ne oladi

  oko 10 godina prije
 • naprid Berket (Gost)

  naprid.
  tvoja Kaštela su uz tebe!

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  Naprid gradonačelniće,zli i pohlepni neka pate.
  Možda se probude pa in bude jasno da je ovo sve dobro i za njihovu dicu i unučad,tj. da neće više gledat pohlepnin očima.

  Pozdrav!

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  te smo prinuđeni zemlju ne radit ili njima dat mukte.kad bi se to rješilo zemlja bi se radila i nebi tribalo govorit koliko zemlje leži neobrađeno

  oko 10 godina prije
 • (Gost)

  pripremaju uvodjenje poreza..nego,kad ce akcija prosirenja puteva?probijanja ceste na sadasnjoj trasi vodovoda,10m,sirine,ima se mista napravit 2 siroke trake +2 lipa trotoara..kad ce sirenje puteva priko magistrale,tamo je najbitnije..kako bi dobro bija dosa bili put ovo kad se kopalo..u nehaju,2 od tri ceste odjednom..kaos..pravo je cudo kako niko nije iznija kalasa i potira radnike sa jedne..

  oko 10 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara