hren

Oblačni periodi s kišom su iza nas. Prvu polovicu listopada pratila je “ciklona za ciklonom” pa su ta dva tjedna donijela vrlo veliku količinu kiše cijeloj regiji. Jučer nas je hladna zračna masa koja je ostala iza ciklonalnih sustava prošlog tjedna, počela polako napuštati a sa jugozapada će idućih dana pristizati postupno sve topliji zrak, potaknut anticiklonalnim poljem nad Sredozemljem. U takvim uvjetima očekujemo nastavak pretežno sunčanog i stabilnog jesenjeg vremena i postupno sve više temperature zraka.

Sa zatopljenjem prema sredini tjedna, naš model prognozira porast temperature do oko 25°C u najtoplijem dijelu dana u četvrtak, uglavnom u Slavoniji, drugdje ipak nešto niže ali svuda preko 20°C osim u gorskim krajevima.

Vjetar će biti uglavnom slab, u srijedu se očekuje nešto umjerenog jugozapadnjaka. Uslijed stabilne anticiklone i toplog zraka koji će strujati u višim slojevima, te slabog vjetra u prizemnom sloju, nad kopnom ćemo imati vjerojatno maglovita jutra, javlja portal Meteo Adriatic.

Prema vikendu će se približiti hladna fronta pa možemo računati na postupno više naoblake, a u subotu ponegdje i nešto kiše, no za sad se čini da količine ne bi trebale biti velike niti bi ta promjena vremena trebala biti dugotrajna.

U nedjelju će opet ponešto zahladiti nakon prolaska frontalnog poremećaja ali već od ponedjeljka vjerojatno stiže ponovo koji topliji dan. No, otom-potom!


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij