hren

Subota će biti posljednji stabilni dan u nizu
Stabilno vrijeme primiče se kraju. Subota će biti posljednji suhi dan u nizu, a onda nam slijedi promjena vremena koja će označiti početak dugog vrlo nestabilnog razdoblja, a temperature zraka sve više će biti prave jesenske.

Do tada uživajte u pretežno sunčanoj suboti. Vjetar će biti slab, danju jugozapadnjak, noću tiho ili burin. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori od 7 do 12°C, uz obalu i na otocima od 12 do 17°C. Najviše dnevne temperature od 20 do vrlo toplih 25°C.

Tijekom nedjelje nad sjevernom Italijom formirat će se ciklona koja će tijekom dana sve naglašenije djelovati na vrijeme na Jadranu. Na sjevernom Jadranu već ujutro jače naoblačenje, u drugom dijeli dana širit će se na Dalmaciju. Kasno poslijepodne i navečer kiša, pljuskovi i grmljavina, a navečer lokalno može pasti preko 30 litara kiše po kvadratnom metru u kratko vrijeme. Zapuhat će jugo koje će najjače biti kasno popodne kada će na moru biti vrlo jakih udara. Najviše dnevne temperature zraka od 16°C ponegdje u Zagori do 24°C u dolini Neretve.

Vrlo promjenjivo bit će u ponedjeljak. Osobito će u prvom dijelu dana biti kiše, a u najvišim planinama kiše će tijekom dana prijeći u snijeg. Jugo će okretati na buru, prvo na sjeverom Jadranu. Navečer će biti vrlo jakih udara bure. Ujutro će još biti toplo, danju sve hladnije.

U utorak još u noći u srednjoj i osobito južnoj Dalmaciji može još biti kiše, na Dinari i Kamešnici i snijega. Danju suho, moguća su i sunčana razdoblja. Puhat će slaba do umjerena bura. Osjetno hladnije u odnosu na prethodne dane s najvišim dnevnim temperaturama od 12 do 18°C.

U srijedu su ujutro moguća sunčana razdoblja, ali se u drugom dijelu dana očekuje novo naoblačenje s kišom koja će ponegdje biti obilna. Zapuhat će jugo i ponovno će biti toplije.

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij