hren
 

NAJVEĆU DOBIT RAZDOBLJA OSTVARILI SU ZRAČNA LUKA SPLIT I TOMMY
Prema rezultatima poslovanja poduzetnika u prošloj godini koje je objavila Fina, na rang listi 55 gradova i općina Splitsko-dalmatinske županije, Split je prvi po broju poduzetnika, broju zaposlenih, ukupnom prihodu, dobiti razdoblja, gubitku razdoblja, dok su Kaštela prva po iskazanoj neto dobiti. 

Prema visini ukupnog prihoda u 2019. godini najbolji su Tommy, Studenac, Mesna industrija braća Pivac i  AD Plastik s tim da je njihov udio u ukupnim prihodima poduzetnika Splitsko-dalmatinske županije nešto malo manji od 14 posto. Najveću dobit razdoblja ostvarili su Hattrick-PSK,  Zračna luka Split i Tommy.

Splitsko-dalmatinska županija, u odnosu na druge županije, na drugom je mjestu po broju poduzetnika i broju zaposlenih, a na trećem mjestu po ukupnom prihodu. Na šestom je mjestu prema neto dobiti/gubitku, a na osmom prema pokazatelju produktivnosti rada mjerenim odnosom ukupnih prihoda i broja zaposlenih. Prema ekonomičnosti poslovanja Splitsko-dalmatinska županija na 18.-om je mjestu, dok je prema produktivnosti rada mjerenim odnosom neto dobiti i broja zaposlenih na 19. mjestu.

Poduzetnici Splitsko-dalmatinske županije, njih 15.077, u 2019. su godini imali 83.229 zaposlenih, što je u odnosu na 2018. godinu povećanje broja zaposlenih za 4.620 ili 5,9 posto, izvijestila je FINA.

 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij