hren
 

DOPUNSKA NASTAVA ĆE SE ODRŽAVATI U ŠKOLAMA
Vladinom Uredbom o dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi znatno je povećan broj izlazaka na popravne ispite te se time daje prilika mnogim učenicima da završe razred u ovoj školskoj godini. Ovom Uredbom žele se ublažiti posljedice nastavne godine u kojoj su više od mjesec dana štrajkali nastavnici, a potom i zbog pandemije koronavirusa zbog koje su učenici nastavu pratili online.

Time prvi put u povijesti hrvatskoga obrazovnog sustava učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola ne mogu pasti razred, čak i ako do kraja ove nastavne godine budu imali dvije ili više zaključenih jedinica. Učenici od petog razreda osnovne škole pa sve do zadnjeg razreda srednje škole, po novoj uredbi godinu mogu pasti ako do kraja godine budu imali zaključenih pet jedinica. Budu li imali u bilo koja četiri predmeta zaključenu jedinicu, moraju ići na dopunski rad koji su im škole dužne organizirati i imat će tri popravna roka za ispravak ocjene.

- Uzimajući u obzir sve promjene koje je epidemija COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2 u Republici Hrvatskoj prouzročila u odgojno-obrazovnom procesu, različito snalaženje učenika, učitelja i nastavnika u novonastalim okolnostima, Vlada Republike Hrvatske Uredbom proširuje krug učenika koji mogu na dopunsku nastavu i popravni rok kako bi im se pružila dodatna prilika za ispravljanje zaključenih ocjena nedovoljan te omogućio prelazak u viši razred - piše u Uredbi koju potpisuje premijer Andrej Plenković na prijedlog ministrice Blaženke Divjak, prenosi Večernji list.

Dodajmo, kako će se dopunska nastava, koja je obvezna za sve kojima će biti zaključena jedinica, biti u školi. Koliko će trajati dopunska nastava, odlučuje nastavničko vijeće u svakoj školi posebno, a maksimalno može trajati 25 sati, neovisno o tome ide li učenik u osnovnu ili srednju školu. Dopunska nastava bi trebala biti 23. ili 29. lipnja, ovisno o tome u kojoj školi kada završava nastavna godina, dok će za maturante početi u ponedjeljak, 1. lipnja.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij