hren

GRAD KAŠTELA OSIGURAO SREDSTVA
- Radi se o dvije radiologinje koje bi naizmjenično dolazile u ambulantu u Kaštel Starom prema unaprijed dogovorenim terminima i to dva puta tjedno tijekom ugovorenog razdoblja. Ovisno o interesu i potrebama pacijenata iz Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije navode kako je moguće uvesti uslugu radiologa dodatno još jedan dan u tjednu kako bi svi pacijenti što prije dobili potrebnu skrb - stoji na službenim stranicama Grada Kaštela te navode kako je s Domom zdravlja ugovorena usluga radiologa u razdoblju od 1. lipnja do 31. prosinca 2020. godine.

Naime, još od 2015. godine, nakon umirovljenja doktora Joška Biliškova u Domu zdravlja u Kaštel Starom nije bilo stalnog radiologa, već su liječnici dolazili povremeno jednom tjedno. Sve preglede i snimke bilo je moguće obaviti, osim ultrazvuka, a očitavanje nalaza obavljalo se digitalnim putem tako da će se s prvim danom lipnja situacija promijeniti.

- Osigurali smo 70.000 kuna za potrebe plaćanja navedene usluge, a kako bi naši sugrađani dobili uslugu ultrazvučne dijagnostike i kako bi se smanjile liste čekanja. Kad je u pitanju zdravstvena skrb, posljednje tri godine sufinanciramo i dodatni tim hitne medicinske pomoći, a djelatnici gradskih službi su nedavno uredili i okoliš Doma zdravlja u Kaštel Starom – ističe gradonačelnik Denis Ivanović.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij