hren
 

PRIJEVOZ JE OSIGURAN ZA UČENIKE PUTNIKE
Učenici nižih razreda od ponedjeljka, 25. svibnja sjedaju u školske klupe. Tako će oko 1900 učenika u pet kaštelanskih osnovnih škola i dvije područne, školsku godinu privesti kraju uz svoje učitelje u učionicama. Time se nakon dva mjeseca online nastave ukida i Škola na trećem za niže razrede.

Nastava u školama će se održavati prema uputama HZJZ zbog epidemije koronavirusa te su time škole do početka nastave trebale pripremiti učionice i dezinfekcijska sredstva. Za razliku od drugih djelatnosti i njihovih korisnika, učenici i nastavnici ne moraju nositi zaštitne maske i rukavice. No nužno je mjerenje tjelesne temperature, kako djelatnici škole, tako i djeca.
Iz HZJZ uz upute za škole, istaknuti su i savjeti za roditelje gdje se od roditelja traži da svakodnevno mjere temperaturu djeci i bilježe ih u posebne bilježnice. Učenik koji bude imao tjelesnu temperaturu veću od 37, 2 stupnja ne bi trebao dolaziti u školu.

Nastava će se održavati u smjenama

Učenici koji od ponedjeljka kreću u svoje škole nastavu će imati u jutarnjoj smjeni ili u dvije smjene, ovisno o školi, tako će nastava u jutarnjoj smjeni početi u 8 sati, a popodnevna u 14 sati. Na veliki odmor jedan dio učenika će imati nakon trećeg školskog sata, a drug dio učenika nakon četvrtog sata kako bi se na taj način smanjio veći broj učenika na jednom mjestu.

Obavijesti o početku nastave kaštelanskih Osnovnih škola donosimo u nastavku.

OŠ kneza Mislava

OŠ Ostrog

OŠ prof. Filipa Lukasa

OŠ Bijaći

OŠ kneza Trpimira nastavu će imati u smjenama, od ponedjeljka je A smjena ujutro, a B smjena poslijepodne. S tim da će učenici koji su prije prekida nastave u školama bili međusmjena, od ponedjeljka će se pridružiti smjeni A.

Kako stoji na stranicama kaštelanskih osnovnih škola za sve učenike putnike je osiguran prijevoz do škole.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij