hren
 

NA BRAČU SE OD SUTRA SVE VRAĆA U NORMALU
Prema izvješću NZJZ-a SDŽ od ukupno 127 obrađenih testova s područja Splitsko-dalmatinske županije danas nema novooboljelih osoba te je do sada zabilježeno ukupno 559 slučajeva zaraze koronavirusom, stoji u današnjem priopćenju županijskog Stožera.

Hospitalizirano je 19 osoba, a šest zdravstvenih djelatnika nalazi se u samoizolaciji. Četiri osobe su na respiratoru i to tri iz Splitsko-dalmatinske županije i jedna iz Šibensko-kninske županije. U karanteni hotela Zagreb nema nijedna osoba.

Uz već donesenu odluku o ukidanju ograničenja prijevoza i zabrane napuštanja prebivališta i stalnog boravka na otoku Braču te suglasnost za prijevoz trajektima koja je stupila na snagu u petak, od sutra 25. svibnja popuštaju se mjere te će biti kao i u ostatku Hrvatske.

- Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske na prijedlog Stožera civilne zaštite SDŽ donio je Odluku da mjere koje su između ostalog ograničavale rad trgovina, tržnica i ribarnica, održavanje pogreba i vjenčanja, društvenih sportskih i vjerskih okupljanja, korištenja dječjih i sportskih igrališta i zadržavanja na ulicama, a koje su uvedene kasnije prestaju vrijediti od nedjelje, 24. svibnja 2020. godina u ponoć – stoji u priopćenju županijskog Stožera.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij