hren

Pred nama je tjedan izraženih temperaturnih obrata u dijelovima zemlje

Pred nama je meteorološki zanimljiv tjedan. U Dalmaciji će ga uglavnom pratiti suho vrijeme, tek povremeno i mjestimice uz malo kiše, no u ostatku zemlje dogodit će se pravi temperaturni šokovi. Primjerice, u Zagrebu će danas temperature biti oko 23°C, a utorak zimskih 7°C usred dana. U Gorskom kotaru će biti i snijega. Samo dan poslije ponovno će biti vrlo toplo, ponegdje do 25°C!

Ponedjeljak će u Dalmaciji u većini predjela biti suh dan, ipak, ponegdje uz malo kiše. Izmjenjivat će se sunčana i oblačna razdoblja, a pihat će jugo koje će ponegdje biti jako s olujnim udarima. DHMZ je, unutar sustava MeteoAlarm, izdao žuti i narančasti stupanj upozorenja zbog juga čiji će udari na moru ponegdje biti jači od 100 km/h. Bit će toplo, u najtoplijem dijelu dana većinom od 19 do 24°C.

 

 

U utorak će biti promjenjivo s izmjenam sunčanih i oblačnih razdoblje. Ponegdje će biti kiše ili slabih pljuskova s grmljavinom. Na sjevernom i srednjem dijelu Dalmacije prolazno će zapuhati umjerena bura, no popodne ponovno slabo do umjereno jugo. Temperature će varirat od 13°C na kninskom području do 25°C u dolini Neretve.

U srijedu pretežno sunčano uz jugo koje će danju sve više jačati, a navečer može imai olujne udare. Toplo i vrlo toplo s najvišim dnevnim temperaturama do 20 do 26°C.

U četvrtak promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Većinom suho, tek ponegdje uz vrlo malo kiše. Puhat umjereno do jako jugo, ponegdje su mogući olujni udari. Vrlo toplo i sparno s najvišim dnevnim temperaturama od 23 do 28°C. Slično će biti i u petak, ali s jugom u slabljenju.

U dane vikenda promjenjivo oblačno i uglavnom suho. U subotu u početku još slabo jugo, a u nedjelju će zapuhati fenska bura pa će temperature zraka ponegdje rasti do 30 stupnjeva!

Izvor : Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij