hren

Srijeda će biti jedini dan u aktualnom tjednu kojem će nebom dominirati oblaci. Kiše neće biti puno, ponegdje će potpuno izostati, ipak, u prvom dijelu dana ponegdje može pasti koja litra kiše, osobito u srednjoj i južnoj Dalmaciji. U drugom dijelu dana postupno razvedravanje sa zapada. Puhat će umjerena, na udare i jaka bura, navečer obalnih planina može imati olujne udare. Popodne na otvorenom moru tramontana. Najviše dnevne temperature većinom od 16 do 22°C.

Od četvrtka do kraja tjedna očekuje nas suho i većinom pretežno sunčano vrijeme. U dane vikenda može biti promjenjive naoblake. Bura će puhati još u četvrtak ujutro, popodne će okrenuti na zapadne smjerove, a na moru popodne može biti i pojačanog vjetra zapadnih smjerova. Jutro će biti najhladnije u tjednu, u Zagori ponegdje hladnije od 5°C.

Danji toplo, od 19 do 24°C u najtoplijem dijelu dana. U petak ujutro slaba bura, danju slab jugozapadnjak, a slično će biti i u subotu. Najviše dnevne temperature od 19 do 24°C.

U nedjelju će se zadržati suho, ali će zapuhati umjereno do pojačano jugo kao predznak još vjetrovitijeg početka sljedećeg tjedna.

Naime, prema aktualnim prognostičkim materijalima, u ponedjeljak bi jugo mogli imati olujne udare, a dodatno će zatopliti, osobito noću. Malo kiše moguće je sredinom tjedna, ipak, čini se da će veći dio tjedna biti suh. U drugom dijelu tjedna moguće su temperature zraka koje će podsjećati na rano ljeto!

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij