hren
 

DRUGA FAZA UREĐENJA PLAŽE GLAVICA
Radovi na uređenju plaže Glavica u Kaštel Lukšiću započeli su prije godinu i po, a plaža je u funkciji bila već prošle sezone, nakon što je završena glavnina prve faze uređenja. Ovih dana krenulo se i s realizacijom druge faze, koja se odnosi na rekonstrukciju tamošnje ulice Obala kralja Tomislava i okolnog područja.

Rekonstrukcija Obale kralja Tomislava, dionica od Obrova do vile Žarko, odnosno druga faza projekta teškog oko 5 milijuna kuna gradskog novca, obuhvaća  pripremne radove u koje spada  uklanjanje niskog raslinja i demontažu klupa, zemljane radove, izgradnju kolničke konstrukcije i nogostupa, hortikulturne radove,  postavljanje vanjske rasvjete i rekonstrukciju vodovoda i oborinske odvodnje.

Nakon provedenog javnog natječaja za izvođača radova izabrana je tvrtka Cestar iz Splita, a prije nekoliko dana započelo se s uklanjanjem raslinja. Prema ugovoru rok za dovršetak radova je sedam mjeseci od uvođenja izvođača u posao pa se tako završetak radova na rekonstrukciji očekuje do kraja studenog ove godine.

- Rekonstrukcijom ove ulice centar Kaštel Lukšića u kojem dominira park Vitturi, plaža Glavica i cijela obala dobit će moderniji izgled i bolje uvjete za prometovanje vozača i pješaka – kazala je pročelnica za komunalu Marija Pelivan

Foto: Luka Ištuk (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij