hren

Za nama je prvi dio klimatološkog proljeća koji je donio neobično sušno vrijeme. Ni kiša koja je pala prošlog utorka nije bitno promijenila tu sliku. Primjerice, na DHMZ postaji Split Marjan od početka godine palo je 75 litara kiše po kvadratnom metru, bitno manje od prosjeka za spomenuto razdoblje. Zadnjih nekoliko tjedana u Dalmaciji je zabilježen velik broj požara, a i poljoprivrednici se nadaju konkretnim oborinama.

Sljedećih dana više neće biti stabilno kao do sada, a i temperature zraka ponovno će se sniziti. Ipak, prema svemu sudeći, obilnije oborine se u većini predjela ne očekuju, a pad temperature zraka neće biti ni približno izražen kao kod prošlog prodora. Općenito, sljedeća tri dana više oborina bit će na jugu Dalmacije, a najmanje na sjeveru.

U ponedjeljak će od jutra biti oblačnije u odnosu na prethodne dane. Ipak, oborine se očekuju u drugom dijelu dana, prvo na otvorenom moru, onda će se širiti prema većem dijelu obale i to većinom kao slabe. Podno Velebita će zapuhati jaka do olujna bura s orkanskim udarima. Slabo do umjereno jugo još će u prvom dijelu dana puhati na jugu Dalmacije, ali do večeri slaba do umjerena bura proširit će se na veći dio Dalmacije. Najviše dnevne temperature većinom od 16 do 21°C.

 

MeteoAlarm – upozorenje DHMZ-a za ponedjeljak odnosi se na vjetar

 

U utorak pretežno oblačno, povremeno uz slabu kišu. Puhat će umjerena i pojačana bura, podno Velebita olujna, u prvom dijelu dana s orkanskim udarima. Najviše dnevne temperature od 15 do 20°C.

Oblačno će biti i u srijedu. Na sjeveru Dalmacije uglavnom suho, u srednjoj Dalmaciji povremeno vrlo slaba kiša, a više kiše bit će na jugu Dalmacije. Na sjeveru će puhati bura, prema jugu levant i jugo. Najviše dnevne temperature od 14 do 19°C.

Povećane naoblake bit će još u četvrtak, osobito ujutro kada je još na krajnjem jugu moguća slaba kiša. Drugdje suho, a temperature većinom od 15 do 20°C.

Sunčano i ponovno malo toplije bit će u petak i za vikend.

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij