hren

U PLANINAMA ĆE ČAK BITI SNIJEGA
Nakon početnog “hladnog šoka” na početku ovogodišnjeg travnja, temperature su brzo porasle pa smo posljednjih tjedan dana imali izraženu toplinu, a posljednjih nekoliko dana mnoge lokacije u Dalmaciji zabilježile su rekordne dnevne vrijednosti temperature zraka.

Jučerašnje jugo i pad tlaka zraka uvod su u promjenu vremena koja će trajati kratko, ali će biti intenzivna.

Danas nas očekuje oblačno vrijeme, povremeno uz kišu, a lokalno je moguća i grmljavina. Kiša će u višim planinama tijekom dana prijeći u snijeg. Oborine će prvo prestati na sjeveru Dalmacije, a tek kasno navečer na jugu. U početku će puhati jugo i levant, a već od jutra na sjevernom Jadranu umjerena do jaka bura s olujnim udarima koja će se u drugom dijelu dana širiti na Dalmaciju. Navečer se u Dalmaciji očekuju udari preko 100 km/h, a u Podvelebitskom kanalu do 150 km/h. Ujutro i danju još toplo s temperaturama većinom od 13 do 19°C, a prema kraju dana osjetno zahlađenje, osobito navečer.

DHMZ je unutar sustava MeteoAlarm za cijelu obalu izdao narančasto upozorenje zbog bure, a za Podvelebitski kanal i crveno upozorenje.

U srijedu će biti pretežno vedro. Još ujutro će puhati umjerena do pojačana bura, prestat će i okrenuti na slab jugozapadnjak do zapadnjak. Jutro hladno, u Zagori ponegdje oko 0°C. Danju ugodno s najvišim dnevnim temperaturama od 13 do 18°C.

U četvrtak, petak i subotu pretežno sunčano i suho sa slabim dnevnim vjetrom. Jutro u četvrtak svježe, danju postupno sve toplije. U subotu će gotovo posvuda biti iznad 20°C. Nešto promjenjivije vrijeme moguće je u nedjelju, ali će se zadržati toplo.

Izvor : Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij