hren
 

U ZADNJA 24 SATA NA PODRUČJU HRVATSKE
- U protekla 24 sata na području Hrvatske imamo 88 novooboljelih, što sada čini ukupno 1495 slučajeva zaraze koronavirusom. Po prvi put imamo više oboljelih žena koje čine 52 posto od ukupno oboljelih – kazao je na konferenciji za javnost Nacionalnog stožera Civilne zaštite ministar zdravstva Vili Beroš.

Na konferenciji je iznesen podatak da je preminula još jedna osoba, a radi se o korisnici Doma za starije u Splitu, rođenoj 1927. godine, a ona je 21. preminula osoba.
Trenutačno se u Hrvatskoj na respiratoru nalaze 34 osobe, a 343 osobe su hospitalizirane. U razdoblju od 24 zadnja sata testirano je 932 osobe što od početka epidemije čini brojku od 14.612 testiranih osoba. Ozdravilo je još 12 osoba, što je ukupno 231 ozdravljena osoba. Prosjek starosti bolesnih osoba iznosi 49,3 godina.
Iznesen je i podatak da se izvan bolnica liječi 921 bolesnik.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak na konferenciji je naveo kako ulazimo u kritično razdoblje te kako se, bez obzira na blagdane pred nama, moramo ponašati u skladu s epidemiološkim preporukama.

Posebno se osvrnuo i na radnike koji rade izvan Hrvatske, a dolaze u Hrvatsku vikendom.

- Mi nećemo više dopuštatati da se bez dozvole epidemiologa ili doktora napušta zemlja za one radnike koji dolaze iz strane zemlje i idu nazad. Neki su tu našu mjeru zloupotrebljavali, dolazili su u petak u Hrvatsku i odlazili nedjeljom, no to više neće moći bez dozvole – kazao je Capak.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij