hren
 

DOLASKOM KORONAVIRUSA SVE SE PROMIJENILO
U trenutnoj situaciji kada je COVID-19 zaustavio normalan način života, svi planovi, želje i ciljevi  većine sveli su se uglavnom na najbliže i to u obiteljskom okruženju u svoja četiri zida. Oduvijek se govorilo želje su jedno, a mogućnosti drugo i upravo je ovo vrijeme kada najviše svjedočimo tim riječima.

Među onima koje je zadesilo da imaju želje a mogućnosti izostaju, jesu i udruge građana, ustanove u kulturi, samostalni umjetnici, kulturno-umjetničke organizacije i drugi koji su se u ovo vrijeme ranijih godina pripremali kako bi svoje aktivnosti prezentirali građanima Kaštela, posebice tijekom Kaštelanskog kulturnog ljeta kao manifestacije prepune događanja. Ove godine ostvarivost tog bogatog ljetnog programa u najmanju ruku je neizvjesna.

Prošlo je dvadesetak dana od objavljivanja javnog poziva za predlaganje projekata za Kaštelansko kulturno ljeto 2020. godine. Za razliku od proteklih godina, ove godine je pristiglo manje prijava, što je s obzirom na situaciju i razumljivo.

-S obzirom da pandemija koronavirusa nikome ne ide u prilog, održavanje manifestacija u okviru ovogodišnjeg kulturnog ljeta je neizvjesno. Samim time nema ni prijava kao prethodnih godina. U vrijeme kada smo svi izolirani u svojim domovima i ne možemo znati kada će mjere ograničavanja kretanja građana popustiti, nemoguće je predvidjeti što će se događati za tri mjeseca – kazali su nam iz Grada.

Kometirajući javni poziv koji su uputili sredinom ožujka za predlaganje projekata za Kaštelansko kulturno ljeto, kazali su da će se isti ponoviti ako bude potrebe i to kada budu imali saznanja od Nacionalnog stožera o ukidanju mjera zabrane okupljanja Ovom prilikom još jednom su zamolili građane da ostanu u svojim domovima te da čuvaju svoje zdravlje i zdravlje bližnjih.
 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij