hren
 

UKUPNO JE 17 NOVIH POZITIVNIH NA PODRUĆJU ŽUPANIJE       
Za podne najavljena press konferencija u Splitu na kojoj uz članove lokalnog stožera prisustvuju i ministar zdravstva Vili Beroš koji je jutros s ministricom Bedeković i epidemiologom Kaićem iz Zagreba stigao u Split, počela je tek u 13.15

Prvi se obratio Beroš

"Dva bolesnika dobivaju kisik, ali nisu na respiratoru. Ostalih 47 imaju blaže simptome. Imamo dva bolesnika starija od 90.. 10 je pozitivnih u ovom trenutku. Rezultate ćemo imati za ostale tijekom dana.

Razmišlja se o testiranju svih djelatnika doma, ne samo ovih koji su bili na drugom katu

U nadležnosti županije je detekcija postupanja svih upletenih.

Kao ministar tražit ću da odgovorni, ako se utvrde propusti, snose posljedice".

Obraćanje Bedeković

"Svi štićenici, njih 49 su zbrinuti i imaju odgovarajuću skrb. Zaposlenici koji su bili s njima u kontaktu su u samoizolaciji. U Hrvatskoj ima oko 46 tisuća starih i nemoćnih osoba smještenih u različitim domovima i institucijama. To je jedna vrlo velika i osjetljiva populacija. Stalno smo u kontaktu s pružateljima usluga. Izdali smo čitav niz preporuka proteklih tjedana za domove.

Prvu smo izdali 27. veljače, tada su zabranjeni posjeti u domovima. Preporuku smo ponovili s 13. 3. gdje smo posebno naglasili i provjerili sa svim domovima  drže li se preporuke. 25. 3. je izdana preporuka o posebnim organizacijama rada, 27.3 je izdana još jedna uputa, konkretna za suzbijanje koronavirusa, što je potrebno i na koji način napraviti i kako zbrinuti sve u slučaju nastupanja bolesti...", piše Index.hr

Obraćanje ravnatelja Meštrovića

Zaprimljeno je 49 naših sugrađana i njihovo stanje je klinički uglavnom zadovoljavajuće, većina imaju blaže oblike bolesti, a samo dvoje umjereno. Pretrage su sve učinjene i oni su svi pod nadzorom. Transport bolesnika učinjen je na najbolji mogući način. Naravno pristup i liječenje će biti multidisciplinarni  svi će dobiti sve ono najbolje što mi možemo pružiti, a imamo sjajne stručnjake.

Obraćanje župana Bobana

"Hvala na promptnom reagiranju. Isprika što kasnimo s konferencijom. Hvala ravnatelju i svim zaposlenicima KBC na brzoj reakciji od jučer popodne, za kvalitetnu skrb pozitivnim pacijentima iz Vukovarske. Hvala Hitnoj pomoći na transportu. Danas ukupno s ovih 10 je 17 pozitivnih osoba. 22 je u karanteni.

U stožeru smo dobili informaciju u ponedjeljak u 12 sati od šefice našeg Nastavnog zavoda da će njeni posjetiti dom jer ima naznake o bolesti. Jučer oko 17 sati su došli nalazi i utvrđeno je da su 10 njih pozitivni.

Moram reći da sam zatražio izvještaj ravnatelja i stručnih službi da me izvijesti o svemu što se događalo. Isto tako i epidemiolozi će napraviti izvid, na čelu s Kaićem, kako bi donijeli odluku o daljnjem postupanju.

Nakon tih izvida, moram reći jasno, ako se utvrde propusti, odgovorni će biti sankcionirani".

Nitko nije na respiratoru

"Uživo iz Splita: nitko od 49 evakuiranih korisnika Doma za starije i nemoćne osobe Split iz Vukovarske ulice u ovom trenutku nije na respiratoru. 47 ih ima blaže tegobe, a dvoje ima umjerene tegobe", objavio je ministar Beroš na Twitter profilu nakon što je HRT-ova novinarka u javljanju uživo kazala kako su 10 zaraženih štićenika na respiratoru, javlja Index.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij